måndag, juni 19, 2006

Att vilja ha det som i Sovjet

Möjligen uppskattar jag det här (post-sovjetiska?) inslaget extra mycket just nu eftersom äckliga jävla duvor tagit över min balkong. (Jag är inte ensam om problemet – med duvorna alltså - kunde jag nyligen läsa i stort uppslag i min lokaltidning).

Den ryska inskription som flimrar förbi i början av filmen lyder i översättning: ”1 juni. Barnskyddsdagen. Fredstorget”.

25 kommentarer:

Anonym sa...

haha, så det är inte fixat än. duvor är sjukt äckliga. råttor med vingar. i brist på annat får du väl trampa ihjäl dom.

Ali Esbati sa...

Jag kan inte "fixa" nåt. Nu hör jag dessutom små pip varje morgon så det är uppenbart att någonstans finns det massa fågelungar. Men jag tänker INTE gå ut och kolla. Dessutom håller duvorna på att knulla konstant. Jag förstår inte varför de satt igång nu, EFTER att de har lyckats prestera fram ungar.

Anonym sa...

Någon fick höra att vi medvetet födde upp duvor på balkongen.

Därför: Vi vägrar att bo i en hyreskasern. För mycket tissel-tassel. För mycket snickesnack. För Olhsson är nojig och Svensson är sne. Vägra bo i en hyreskasern!

Anonym sa...

Hackspettar är ganska jobbiga dom också...

Anonym sa...

Synd att höra att du var en sådan djurhatare Ali, var rädd om de små liven istället, de är lika mycket värda som du.

Ali Esbati sa...

Jag är väldigt, väldigt långt ifrån någon djurhatare. Däremot är duvor på balkongen att betrakta som skadedjur. Och nej, de är inte lika mycket värda som jag.

Anonym sa...

Då skulle det vara intressant att höra vilka liv du anser har samma värde och existensberättigande som dig själv, går gränsen vid lyckad dressering i mänskligt beteende hos Apor eller har kanske gulliga marsvin någon sådan rätt?

Ali Esbati sa...

Jag vill varken ha apor, marsvin eller jättepandor på min balkong eller i mitt badrum. Det innebär inte att jag vill plåga eller utrota dessa djurarter.

Anonym sa...

wtf e det här för sjuk diskussion? hur många djurvänner vill ha råttor inne i lägenheten? crazy shit.

/j

Ali Esbati sa...

Men ärligt talat Jinge, det är klart att jag inte går omkring och hatar duvor, lika lite som jag drivs av ett hat mot till exempel bin, möss eller spindlar. Men av ungefär samma skäl som att jag kan tycka att det är lite jobbigt eller äckligt om dessa djur - eller för den delen andra som jag inte valt - befinner sig inne i min bostad eller i min omedelbara närhet, tycker jag att det är tråkigt att jag numera inte kan använda min balkong. Jag tror även att detta är en sanitär olägenhet, då det kan uppstå andra problem också, som drabbar människor.

Självklart förstår jag även varför duvor parar sig och har inga moraliska invändningar mot att de gör detta öppet.

Anonym sa...

En liten kort stund om året Ali....
vänta som sagt tills de små är flygfärdiga och gör något av din balkong sedan.

Går du ut nu är risken stor att Fiskmåsar stördyker om du kommer för nära deras ungar sådan är naturen.
Tänk vad tråkigt livet skulle vara utan pip och fågelsång...

Anonym sa...

En dum pippi har byggt bo och ruvar där på fem ägg i min carport och eftersom jag är en snäll ny moderat låter jag nu bli att köra in bilen under tak. Annars blir pippimamman så arg och rädd har jag märkt.

Anonym sa...

He he. En av de få gånger man inte annat än kan hålla med Ali. Sluta tramsa. Det är en helt naturlig reaktion att bli förbannad på duvjävlar. De är ett otyg. Jag hatar alla duvor i stan som är så tillvanda vid människor att det bara är en hårsmån från att störtdyka in i kebaben när man avnjuter en sådan på torget. Man borde avspärra statskärnorna då och då och utlysa duvjakt. Jag ställer villigt upp som jägare i syfte att decimera duvstammen...

Anonym sa...

"Synd att höra att du var en sådan djurhatare Ali, var rädd om de små liven istället, de är lika mycket värda som du."

Hur kom du fram till den slutsatsen? Med den åsikten ska en daggmask vara lika mycket värt som en människa. Att trä upp en mask på en metkrok är därmed ett lika stort brott som att mörda din systerdotter. Du kan inte på fullt allvar mena det.

Goda intentioner kan i förlängningen leda till onda handlingar.

Anonym sa...

Ali jag haller med duvor ar javligt ackliga och nej, de ar inte lika mycket varda som manniskor.

Har funderat flera ganger pa att smyga ner till stranden dar jag bor pa natten och lagga rattgift pa taken eller kanske skulle en avsagad hagelbossa vara effektivare. Duvor ar rattor med vingar.

Anonym sa...

Jag är en slimmad nyliberal med så mycket pengar att jag inte vet vad jag skall göra av dem, ett favoritnöje är att ta ut min amerikanska Bayliner på sjön och köra ihjäl alla äckliga fåglar och deras ungar i full fart.

I förrgår tillintetgjorde jag en hel flock kanadagäss och svanar och polisen applåderade när de såg vem jag var, jag gav dem varsin glass.

Mina ungar har fått egna vattenscootrar och de kör så fjädrarna ryker. Jag ger fullkomligt fan i naturen djur och alla djävla arbetarkommunister bara jag får min rätt tillgodosedd.

Dra åt helvete!

Anonym sa...

Vad är ett liv värt? Vem definierar värdet? Marknaden?

Ett människoliv i sina första stadier anses så betydelselöst att det utan vidare kan tillintetgöras och är således jämförbart med en daggmask en råtta eller en fästing om man så vill, rätten till den egna sexuella njutningen ställs före allt annat.

Har människan rätt att våldföra sig på djur tortera dem i djurförsök och avrätta dem i industriell skala bara för att man avhumaniserat dem och avfärdar deras rätt?

Anonym sa...

mia, du är inte lite pretto.

Anonym sa...

"Har människan rätt att våldföra sig på djur tortera dem i djurförsök och avrätta dem i industriell skala bara för att man avhumaniserat dem och avfärdar deras rätt?"

Och ovanstående är detsamma som/jämförbart med/en konsekvens av att klaga över äckliga duvor på ens balkong? Eeh?

Anonym sa...

"Dra åt helvete!"

Fantastisk retorik...

Anonym sa...

Mia, jag förstår dina känslor men om vi tänker lite klarare så är ett människoliv mer värt än ett djurs. Det tror jag att du håller med om innerst inne. Om vi ska ta ett extremt exempel:

Är nazisternas massmord av 6 miljoner judar att jämföras med Kronfågels fågelslakteri?

Jag förstår att du gillar djur men problemet som uppstår när du jämställer djur med människor är att du därmed också minskar inträdeshindret för att begå övergrepp på människor.

Annars håller jag med om att djur i möjligaste mån ska skyddas från djurplågeri men de kan inte ha samma rättigheter som människan.

Anonym sa...

Djur är män.

Anonym sa...

En sanitär olägenhet kan lätt leda till en osanitär lägenhet.

Jakob sa...

Lat duv-asen smaka pa laser puffran. Sakert kackt mot skraniga A-lagare nar man vill sova om natten.

Anonym sa...

en liknande grej (fast då handlade det om långt fler duvor) hände under en gothia cup-invigning för många år sen