fredag, januari 27, 2006

100 dagar med vänsterregering i Norge

Den nya norska regeringen har nu suttit lite mer än 100 dagar. Sosialistik Venstre har i ett dokument sammanställt vad man åstadkommit de 100 första dagarna. Det förstås inte revolution vi talar om, men det är verkligen inte kattskit heller. Som jag skrivit om flera gånger tidigare, är varje åtgärd inte nödvändigtvis särskilt radikal i sig, men att det finns en tydlig och medveten riktning i regeringens politik är viktigt och upplyftande.

Sammanfattning här
Hela dokumentet här

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vill inte vara spydig, men vad har den svenska vänstern åstadkommit de senaste 100 dagarna? Tufft att vara i opposition mot sig själva...

Anonym sa...

Och vad tycker du om den norska superprotektionismen som är klart mycket värre än USA:s och EU:s handelsprotektionism? Syftar givetvis på jordbruket och WTO-förhandlingarna.

Anonym sa...

Och Sverige har haft drygt 4000 dagar med vänsterregering, förvillande lik en höger dito, kunde ha lurat mig.

När de globala storföretags- och bankir-institutionerna om och om öser beröm över högerreg... oups vänsterregeringen och klappar de lydiga arbetar pojkarna och flickorna på huvudet, de som påstår sig vara de svagas representanter, håller de på att spricka av stolthet.

Anonym sa...

Lite snabb huvudräkning uppskattar det till att den svenska vänstern har haft makten i runda slängar minst 20 000 dagar under 1900-talet och hittills hela 2000-talet. Vem ska "högerpolitiken" ni opponerar mot skyllas på?