torsdag, maj 11, 2006

Rytmen i blodet

Nu nalkas fotbolls-VM och med det högsäsong för den folkkaraktärsbaserade journalistiken:
Trinidad och Tobago spelade 1-1 mot Peru sent i natt. En i långa stunder odisciplinerad träningsmatch som präglades mer av socamusik och romstinn karnevalsstämning än VM-mässig, effektiv fotboll.

12 kommentarer:

Anonym sa...

en klassiker vi lär får höra igen är den om det tyska "lokomotivet". det spelar ingen roll om det tyska landslaget förlorar med 5-1, i kommentatorernas ögon är de alltid mer "effektiva" och "organiserade" än sina motståndare. när grekland vann fotbolls-EM var det den tyska tränarens förtjänst, enligt en kommentator på SVT. tidigare hade grekerna "mest fallit och sökt efter frisparkar" enligt honom.

olydig sa...

Jösses...

På med linnekostymen och den koloniala tropikhjälmen, Cederskog!

Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk...

Anonym sa...

Man förstår att det aldrig kommer vara någon brist på saker som kan uppröra en vänsterpartist.

Emil Lindahl Persson sa...

Anon 5:29:s kommentar är ironisk på så många metanivåer att den nästan går som konceptkonst.

Anonym sa...

Tror Esbati att T&T och Peru inte spelade odisciplinerat? Inramades inte matchen av socamusik (vad nu det är)?

Skall man inte beskriva vad alla ser, bara för att lagen består av latinos och "afro-karibier"?

Sicken reptilartad PK-reaktion...

Anonym sa...

Anonymous, ditt inlägg präglas av en adligt inavlad tankemässig oskärpa, eventuellt förvärrad av hjärnans tendens till överhettning när den omsluts av en vaxad brat-frisyr. Samt en av pappas pengar finansierad helrörs-druckenhet, för att inte tala om den vanliga blåblodiga stelheten i både höfter och språk.

Fast nu sitter jag bara och beskriver vad alla ser.

Anonym sa...

A är A..... Men inte för vänsterpartister.

Anonym sa...

Förutom att mlm skrev en klockren analys av anonymous inlägg skulle jag bara vilja tipsa den senaste anonyma om att det finns många olika filosofiska och teoretiska riktningar där A inte alltid är A, för alla.
Det kanske är lite svårt för anonym att abstrahera på det sättet, så för enkelhetens skull:
Visst vore det tryggt att leva i en värld där A alltid är A, och om det inte är som man förväntar sig blundar man bara lite och låtsas att allt är som förr...

Anonym sa...

Vad MLM skriver förstår jag inte; han/hon vill tydligen tala nedsättande om rikemansbarn och ser då sådana överallt.

Jag vet emellertid vad odisciplinerad fotboll är.
Afrikansk fotboll skiljer sig från europeisk m.a.p. bl.a. disciplin.
Om ngn hade sagt att nordamerikansk hockeykultur skiljer sig från europeisk, då hade det blivit ännu mer tydligt att man inte vet vad man talar om, ifall man börjat babbla förment progressivt om att "A är inte alltid A" och "allt är inte som förr"....

Anonym sa...

frankrike skulle aldrig ha vunnit både EM och VM utan sina (odisciplinerade?) invandrare från afrika.

Anonym sa...

Jajaja.... jag har ett gäng akademiska poäng inom det filosofiska fältet men det blir rätt löjligt när man betraktar mången vänsterpartist som gör det till en livsstil att alltid få A till att vara B. Ibland (oftast) är en cigarr en cigarr.

Anonym sa...

Trevligt att se att du är bevandrad inom både det konstvetenskapliga och filosofiska fältet anonymous. I övrigt brukar högern ha ganska svårt att abstrahera dock; om inte direkt fysiskt våld föreligger anses det inte finnas något som heter könsförtryck till exempel. Eller att det finns språkliga konstruktioner som diskriminerar invandrargrupper eller exkluderar arbetarklassen, eller att det finns kulturer inom vissa yrkeskårer som är rasistiska och sexistiska. Eller bara en så enkel sak som att det ligger ett förtryck i att en stor mängd människors livsöden ligger i en företagsstyrelses händer. Men för den sortens makt är borgarna blinda. Den kräver ett par minuters abstrakt tänkande, och kanske insikt i att man är en del av problemet.