fredag, september 29, 2006

Rivstart

Fredrik Reinfeldt har varit vacklande i valrörelsen och dess omedelbara efterföljd. Inte velat stöta sig med folk. Men i den för högern eviga kärnfrågan är han glasklar: penningpungens oinskränkta makt skall hållas i helgd. I dubbel bemärkelse.


[Läs också Toras kommentar].

17 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket scoop Ali har hittat, högern är emot kvoteringar och regleringar.

Fantastiskt, vilket avslöjande.

Anonym sa...

Ja det är det faktiskt eftersom Reinfelds lösning på det hela lyder så här:

------------------------------
Alliansens förslag om en jämställdhetsbonus är en bärande grund för hur man ska möta problemet, säger Fredrik Reinfeldt.
-------------------------------

Den skulle kunna varit hämtat ur en parodi på moderaterna.Förvisso finns det säkert många sätt att förändra balansen i företagens styrelser..... men att yra om jämställdhets bonus?

Patrik Renfors sa...

Är det inte någon som kan ta in Reinfeldt på skolbänken och pränta in lite teorier och praktik om klassanalyser och framförallt genusteorier och dess praktiska följd.

Nu har valrörelsen nyligen startat och om fyra år, byter vi statsminister och genomför en rödgrön regering med LO:s stöd i ryggen. (Gäller bara att vi får dem att förstå det, likt de har gjort i Norge)

Anonym sa...

Fatta så hysteriskt skönt det är att nästan varje dag läsa om skrotade galna vänsterideér!

Anonym sa...

Fatta så hysteriskt skönt det är att nästan varje dag läsa om hur bra det är med marknadslösningar i varenda jävla vrå av verkligheten?

Här är ett bevis till på hur ÖVERLÄGSNA marknadslösningar ALLTID är.
-------------------------------http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=576385&previousRenderType=6

Mr. JB sa...

Finns det något dummare än kvoteringseländet. Ungefär lika korkat som att lagstifta mot dumhet vilket iofs skulle behövas i detta land.
Vad är nästa steg, kvotera in riksdagsmän efter hudfärg, ursprungsland etnicitet osv. Pederaster, handikappade osv, listan kan göras lång.

Kompetens är det som avgör, inget annat. Det är illa nog som det är att Sveriges riksdag under alla år ständigt intar bottenplatsen vad beträffar formell kompetens för de folkvalda. Fundera istället vad detta beror på.

Bolivar sa...

JB Josefsson: Det är kvinnorna!

Mr. JB sa...

Bolivar, är man handikappad för att man är kvinna o därför skall bedömmas efer kön och inte efter kompetens?

Kvotering är en björntjänst mot kvinnorörelsen och har i allt för hög grad släppt fram nollor o gaphalsar som Winberg, Usman, Schyman m fl. Listan kan göras lång, groteskt lång. Naturligtvis inte lika lång som på den manliga sidan när det gäller rörelsens belöningar till sina egna. Det är kulturen för maktutövning som är sjuk i detta land tack vare särintresset LO odemokratiska inflytande över Sveriges riksdag.

Anonym sa...

Högern är ju fantastisk som tror att kvinnofrågor alltid löses genom familjepolitik...

Anonym sa...

Hur man kan vara så naiv som tidigare kommentator skriver att det bara är kompetens och inget annat som avgör, det gör mig beklämd!!!

Mr. JB sa...

Anonym 2:13, ledsen att jag upprört dina känslor så grovt med ett odemokratiskt krav på kompetens för det man pysslar med.

Du kan gärna ta ett flyg med en lokförare som kvoterad pilot, det går säkert bra. Du kraschar med dina naiva drömmar och blir mer än beklämd, snarare mosad och uppbrunnen. Jag tror inte du o jag lever i samma verklighet.

Anonym sa...

män fortsätter att kvotera in andra män i styrelser i fredrik reinfeldts sverige.
vem fan tror att gubbarna sitter där på grund av sin kompetens?

Linuxtjej sa...

DET FINNS INGEN SPECIFIK POLITISK KOMPETENS I ATT HA KUK!

Anonym sa...

anonym:

Ifall de enbart manliga styrelserna var så inkompetenta skulle de bli utkonkurrerade av företag med fler kvinnor i styrelsen. Är det jobbigt att tänka innan man säger något?


rebecca:

tror du att det är helt problemfritt att de allra flesta politiker totalt saknar erfarenheten av det privata näringslivet?

Politiker i allmänhet och sossarna i synnerhet är maktsökande karriärister som i princip värderar makt högst av allt. Den som inte ständigt kämpar för ökad makt får inte mer makt. Det är delvis därför svensk politik är helt befriad från ideologi. Det är också därför man får bläddra långt i partilistorna för att hitta en sosse med någon slags näringslivserfarenhet.

Jag vet inte vem som jag citerar, men här kommer några kloka ord:

Makt hanteras bäst av den som inte söker den.

Den logiska slutsatsen är därför att minska politikers makt över våra liv, inte öka den.


Erik

Anonym sa...

"Rebecca said...
DET FINNS INGEN SPECIFIK POLITISK KOMPETENS I ATT HA KUK!

6:52 PM "

Rebecca lilla:

Att kvotera kvinnor i styrelser etc, det är att säga att Det finns specific politisk kompetens i att ha fitta.

Sluta gnäll och gör något åt saken istället. Dvs skaffa den kompetens som efterfrågas; god akademisk utbildning och erfarenhet.

Känner inte en enda kvinna som vill bli inkvoterad i någonting, eftersom det skulle undergräva henne något fruktansvärd. "Där är hon, hon fick jobbet för att hon hade fitta trots att andra hade bättre meriter."

Kom in i matchen, välkommen till 2000-talet. Kvinnor kan och tar plats i styrelser hela tiden. På grund av kompetens, inte för att de är kvinnor.

Anonym sa...

Kompetens! Vafan är kompetens?

Mr. JB sa...

Rebecca, härlig kommentar för övrigt,... den enda kompetens som inte står upp för sin sak är den kuk som hänger ner, i politik såväl som i vardagslivets trista vardag, grått som smått.

Potens däremot är en annan sak, att ha potens och vilja att driva saker ditt man vill, är ngt annat. Det kräver lust, passion längtan och ork för att nå ditt man vill.

Vi skulle behöva mer av potenta politker än denna sorgliga skara av avkönade hemafroditer, höger som vänster, ingen skillnad.

D v s mer passion lidedelse skulle lyfta politiken på alla plan från grå stalinistisk Ågren.