tisdag, maj 15, 2007

De nya surrealisterna

Reinfeldt är i USA och träffar bland andra George W Bush. Det är bra. Jag tycker om den här DN-artikeln. Det fattas lite beskrivningar av märkliga naturfenomen som ägt rum samtidigt som mötet – av typen ”landets sparvar sjöng ut sin glädje i städerna såväl som på landsbygden – men annars är det klart juche-certifierat.

Reinfeldt och Bush är imponerande väl synkade med den nya tidens innovativa politiska ledarskap, där ord och begrepp lever ett alldeles eget liv, i en alldeles egen värld, lösgjorda från gammaldags, inskränkta krav på relation till ”händelser”, ”tendenser” och ”krafter” i den lite trista mänskliga tillvaron. Vad spelar det till exempel för roll att Bush och Reinfeldt båda har gått i bräschen för att tona ned klimathoten för att därefter ägna energi åt förslag som ska få storföretagen att komma undan? Det viktiga är ledarskap. Och uppskattning för detta:
De berömde varandra för gott och starkt ledarskap, inte minst i klimatfrågor.
Bra gjort. Av båda. Och vem kan efter detta möte påstå att George W Bush inte är en givmild president i en givmild administration:
- Jag delade med mig av min optimism om att vi kan minska bensinkonsumtionen med 20 procent de närmaste tio åren genom alternativa drivmedel, sade George W Bush.
Sharing is caring. (Obs: gäller ej filer på Internet). Vi gläds nu alla, i våra fastighetsskattebefriade villor och utförsäljningspaxade små lägenheter, åt att de båda männen, i kraft av sin förmåga att i vått och torrt visa ledarskap, ”trivdes utmärkt tillsammans”.
Gillar president Bush någon så visar han det, sade en medarbetare.
Ogillar han någon, så dör kanske hundra tusen människor i ett ganska slumpmässigt valt land, glömde han att tillägga. Så vi är alla glada att presidenten, som vår statsminister så vist uttryckte det, visade prov på ”närvaro och bred kunskap”.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Din kommunistiska religion släpas sparkandes och skrikandes mot historiens sophög.
Du kan fortfarande hoppa av Ali. Det finns hopp för dig....

Anonym sa...

Ali är framtiden men för dessa oförtröttliga liberalmuppar och apartheidkramare finns inget hopp, idiotin är medfödd....

Anonym sa...

Lika skitar leka bäst...Helt otroligt sympatiska gubbar det där..
*bankar huvudet i väggen av frustration*
Kramar och god natt!

Anonym sa...

Den om Osama och Bobby Brown var otroligt vass. Innehållsvärdet är dock samma som Reinfeldts besök och trevliga klimatsnack med kompisen over there.

Blir spännande att följa del två i produktionen. Mötet med Arnold Schwarzenegger

Anonym sa...

fiffi (är du en pudel?),

Om Ali är framtiden vill jag gärna att han berättar vad som händer för det är ju i framtiden vi alla ska leva. Inte sant?

För övrigt är det barnen som är framtiden. De kommer att ta över om vi inte hindrar dem.

Anonym sa...

Hur rödgrönt blir blågrönt: http://solnamannen.blogspot.com/2007/05/politik-hger-vnster-milj-och.html

Anonym sa...

"Sverige fick starka lovord. -... ett lysande exempel på vad som kan åstadkommas när en nation binder sig att skära ned oljeberoendet och bekämpa global uppvärmning, sade utskottsordföranden Edwards Markey (dem). Även Jim Sensenbrenner (republ) berömde Sverige för att ha gjort sig mindre beroende av olja är USA och kallade det en "vinn-vinn-situation"."

Vilket egenligen är grov kritik mot Reinfeldt som gjort allt för att ölka Sverige oljeberoende!

Anonym sa...

F-n Ali vad du är bra, du satte fingret precis på vad som störde mig om hela rapporteringen. Väntade nästan på att de skulle skriva att Freddie visade upp snorren och Bush tyckte den var fin. Pinsamt och patetiskt.

Anonym sa...

"President Bush sade [...] htatt han försäkrat statsministern om att han är bekymrad över miljöfrågor och de säkerhetspolitiska aspekterna av USA:s oljeberoende."

Bush behöver väl inte oroa sig över de säkerhetspolitiska aspekterna, det är alla icke-amerikaner som bör oroa sig...

Anonym sa...

Gillar president Bush någon så visar han det, sade en medarbetare.
Ogillar han någon, så dör kanske hundra tusen människor i ett ganska slumpmässigt valt land, glömde han att tillägga. Så vi är alla glada att presidenten, som vår statsminister så vist uttryckte det, visade prov på ”närvaro och bred kunskap”.


Lysande!