tisdag, maj 15, 2007

En bekväm dagordning

Jag brukar väl knappast tycka att det är särskilt skoj att länka till hel- och halvnazister, men här finns ett pedagogiskt värde, och det är ju ganska exakt samma innehåll som man kan finna i efterspelen på Expressens eller SvD:s webbsidor efter, säg en debattartikel av Nyamko Sabuni. Det understryker väl på ett nästan övertydligt sätt det som är huvudfrågan: att Rubars program uppvisar ett monumentalt ointresse för problemet med barnmisshandel, medan syftet är sambubbel med rasistiska strömningar i samhället. Det är för hennes syften skit samma att det finns barn som far illa – det enda som spelar roll är om det går att misstänkliggöra ”kulturer” – andrafiera; göra samhällsproblem till individuella för svensksvenskar, ohjälpligt gruppberoende för De andra. Jublet i rasistkretsar är inte slumpmässigt. Det är inte så att programmet råkade landa på samma slutsatser som dem – programmet utgår från deras sätt att betrakta samhället. Det är förresten nästan parodiskt när Evin Rubar i slutet av programmet faktiskt tar med lite suggestiva klipp från ”debatten” om hedersrelaterat våld. Den diskussionen passade ju – förutom en allmän rasistisk diskurs – väl in i en antifeministisk utveckling: mäns våld mot kvinnor i skymundan, för det är ju sånt som någon annan sysslar med, förstås. Det här meningsutbytet från Flahsbacks rasist-bonanza är belysande (kolla igenom hela tråden, det är fascinerande läsning):
Men herregud vilket patetiskt program, slå barnen för helvete!
Kan ingen spränga SVT, jag tål inte den äckliga rösten som berättar och jag tål inte förståsigpåande socionomer.
Varför kan de inte undersöka något som faktiskt betyder något, vem i helvete bryr sig om Ali har fått en örfil eller inte, han förtjänade det säkert.
Varför måste de vägra erkänna den tydliga linjen mellan misshandel och aga?
Programmet är helt jävla onödigt, det gör bara så att barn som förtjänar stryk görs till offer och slipper undan spö.

Det intressanta i sammanhanget är den totala bristen på respekt för det svenska rättsamhället. DET är viktigt och betyder något.
Jorå.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Inget barn-någonstans-någonsin förtjänar att få stryk. Oavsett om det är en örfil eller smäll på handen.
Om detta är vänsterideologi tänker jag med en gång sluta att sympatisera med er/oss.
Jag vill inte stå för sådan ideologi.
Du om ngn förtjänar att få en örfil för det inlägget/Suri

Ali Esbati sa...

Eh, försök att läsa innantill nästa gång. Det där är, som jag skrev, en diskussion mellan typ nazister. Det var så att säga det som var poängen.

Anonym sa...

'suri' är ett troll, en simpel provokatör. ignorera/radera.

Anonym sa...

Eh...att citera Flashbacks Forum är som att citera Wikipedia i en avhandling. Hur tänker du? Det forumet är fullt av tomtar, det vet du och det vet jag. Inte speciellt konstruktivt. Det hade varit bättre om du hade citerat något riktigt rasistforum.

Anonym sa...

Jag tycker nån borde göra en granskning av hur rasister uppfostrar sina barn (och själva blivit uppfostrade). Den här sverigedemokratiska plötsliga upprördheten över barnaga och kvinnoförtryck känns bara lite väl svårsmält. För att inte säga populistisk och ohederlig.

Anonym sa...

detta är första gången du skriver om barnmisshandel, ali. precis som att det var första gången du skrev om hedersrelaterat våld när den där moderaten presenterade sin rapport.
i båda fallen är dina slutsatser att initiativen är rasistiska och skall läggas ned med omedelbar verkan.
jag mår illa av den vänster som har utvecklat en mästerlig retorisk förmåga, om än jävligt byråkratisk och stundtals fruktansvärt aggressiv och tråkig, att klanka ner på varje initiativ som högern presenterar utan att ha något eget att komma med.
jag såg josefin brink och nån high profile sosse i tv gnälla på att regeringen inte skapar några nya jobb och att den försämrar för arbetslösa.
visst, men vad gjorde s-v-mp för de arbetslösa? före valet skrev du, ali, flera inlägg som förminskade problemet med arbetslöshet ("alla kurvor pekar uppåt"), precis som göran persson totalt förminskade detta problem i sitt förstamajtal 2006.
den retoriska vänster som symboliserar det inbördes tyranniet ("der partei hast immer recht") och den förtryckande initiativlösheten kommer aldrig att få min röst, och det säger jag med uppriktig sorg.
var finns alternativen?

Anonym sa...

Ali
Vilken satsdel utgör ordet "typ" i din kommentar ovan?

Galaxa sa...

Evin Rubar är en tönt, men detta program är viktigt! Och jag skiter fullständigt i varifrån folk kommer om barn far illa. Blir jag tvungen att inse vissa kulturella samband, så får det bli så. Finns det anledning att misstro Liman, eller? Det kan tyckas olyckligt att man tagir ett somaliskt exempel, men spelar det någon roll roll egenligen? Jag har umgåtts mycket med britter och jag tycker generellt att man har en en för mig främmande och obehaglig syn på barn ö.h.t. i Storbritanien. Det gör mig inte till en rasist. Det gör mig till någon som bryr mig om barn. Rädsla för att peka ut invandrargrupper etc får aldrig stå före ett barns behov av stöd! Jag blev hånad i USA 1979 för vår svenska anti-agalag, men det skiter jag i!

Anonym sa...

Evin Rubar måste vara det rena självhatet personifierat. All hennes verksamhet riktar ju in sig på att förneka att det finns t ex kvinnohat och sexism mot kvinnor, rasism och diskriminering mot invandrare osv.

Det är hennes "stairway to heaven" - allt är perfekt som det är, annars skyll på syndabockarna, slicka uppåt - sparka neråt.

Klart att borgarna älskar henne.

Anonym sa...

När jag såg Evin Rubars program så tänkte jag att nu kommer vänstern poppa upp mangrant och yla om rasism. Och så rätt jag fick! Att denna vänster inte kan tänka längre än näsan räcker. Rädslan hos personal på berörda myndigheter att peka ut invandrare och bli betraktad som främlingsfientlig har gjort att man sett mellan fingrarna trots att man vetat att barn farit illa. Den ädla rättvisa tanken att inte stigmatisera andra kulturer är viktigare än barnens välbefinnande med andra ord. Det är en vämjelig attityd! Begriper ni inte det?!

Fråga till Galaxa: På vilket sätt är Evin Rubar en tönt?

Anonym sa...

Haller med galaxa.

Jag befinner mig i Australien for tillfallet.
Har ar det fullt tillatet att smiska barnen bast man vill.

Om en Australiensare flyttar till Sverige och fortsatter smiska sina barn i brist pa kunskap om Svenska lagar ar detta ett kulturellt problem och jag ar helt saker pa att Ali INTE skulle klaga om Evin Rubar papekade detta.

Man maste kunna kritisera kulturellt betingade beteenden oberoende av vilken hudfarg forovaren har. Allt annat vore rasistiskt.

Anonym sa...

Det är vänstern i Sverige som försvarar Anti-barnaga-lagen.
Det har från början varit ett vänsterkrav och ett kvinnokrav.

I debatten om barnaga är det oftast höger och högerkristna som tycker det borde vara OK att slå barn.
De är ofta inspirerade av att barnaga är tillåten iu USA och Storbrittanien.

Anonym sa...

Men ERA JÄVLA PUCKON. Det är ju RUBAR SOM KULTURALISERAR. Esbati försöker skriva att man ska ta all barnaga på lika stort allvar. Men NI ÄR IDIOTER OCH FÖRSTÅR INTE ATT ER RASISM FÖRBLINDAR ER.

Anonym sa...

Lite klassisk svensk misshandel av frugan och barnen har jualdrig skadat nån verkar det. Inget att oroa sig över...

Anonym sa...

"babylon fighter said...

detta är första gången du skriver om barnmisshandel, ali. precis som att det var första gången du skrev om hedersrelaterat våld när den där moderaten presenterade sin rapport. "


Precis vad jag tänkte skriva!

Isak BK Aasvestad sa...

Det är alltså rasism och att att "kulturalisera" att påpeka att barnaga är socialt accepterad i vissa kulturer, t.ex. den somaliska och den brittiska?

Anonym sa...

OT: Anonym 12.58: "typ" är ett attribut till "nazister". Även kallat en "vaghetsmarkör". Ali säger inte att de som skrivit är nazister enligt någon exakt definition, utan att de är "ungefär" nazister. Typ detta är typ mycket vanligt i typ svenska, så typ oklart varför du typ frågar.

Christian sa...

Om Ali får bestämma är nog alla som inte röstar på vänsterpartiet nazister...typ.

Det är alltid lika skojigt att se hur inläggen märks med "Fascistisering" eller "Rasism" så fort det är något, vad som helst, som inte stämmer överens med Ali's åsikter.

Anonym sa...

Ali vill som så många andra bara främja sin egna karriär.

Det är direkt pinsamt att se vänsterkartellens försök att skyffla reportagets fakta under mattan.

Om jag blir kallad rasist för att jag, med hjälp av verkligheten pekar ut vissa grupper som extra benägna att aga sina barn må vara! Jag ser hellre att jag får den stämpeln och att barnen får hjälp än att blunda för problemen som vänstern gör.

Anonym sa...

Christian BK Aasvestad said...
Det är alltså rasism och att att "kulturalisera" att påpeka att barnaga är socialt accepterad i vissa kulturer, t.ex. den somaliska och den brittiska?
-------------------------------

Och den franska.Därför är det viktigt att Stockholms kommun påbörjar en informations kampanj för föräldrarna på "Franska skolan" och upplyser dom om vilka vanor som gäller här i Sverige.

Isak BK Aasvestad sa...

Anonym said...

Och den franska.Därför är det viktigt att Stockholms kommun påbörjar en informations kampanj för föräldrarna på "Franska skolan" och upplyser dom om vilka vanor som gäller här i Sverige.


Om det visar sig att föräldrarna på "Franska skolan" är överrepresenterade i statistiken när det gäller barnmisshandel, så bör kommunen göra det, ja.

Anonym sa...

Jag tror inte att statistikmaskinen letar sig in på dom nivåerna i samhället men det är ett faktum att barnaga (misshandel rent jurídiskt) är mer förekommande i Frankrike och accepterat som norm.


Jag antar att det betyder att med kunskap om ovanstående så bör stockholms kommun snarast genomföra undersökningar hos den franska invandrarkontignenten för att utreda i vilken omfattning misshandel förekommer så att den framledes även kan förhindras.

Anonym sa...

Tycker du inte att det är ännu obekvämare att din landsman Michael Zand gick över till Sverigedemokraterna? Skulle vara kul att höra vad du har för tankar kring detta, om du nu kände till det. Men det borde du ju eftersom du är politiskt aktiv..