söndag, maj 13, 2007

OmÅomÅomÅomÅomÅom igen

Om en halvtimme ska Evin Rubar, känd från den intellektuellt nollställda men ack så opportuna hetskampanjen mot svensk feminism, berätta för hela svenska folket att det viktiga inte är att barn misshandlas i Sverige och far illa därpå, utan vilken hårfärg deras föräldrar har, varför det kan bli nödvändigt med ytterligare allmän misstro och hets mot allehanda blattar. Ty de vet man ju hur de är. Har man ju hört. Det är väl därefter bara en tidsfråga innan Forum för levande historia får ännu ett uppdrag.

35 kommentarer:

Bulten i Bo sa...

Minns faktiskt från min tid som gästande i USA att fysiska bestraffningar av barn var betydligt vanligare vanligare där än i Sverige!

Det är väl kulturen, liksom!

Anonym sa...

Jag fattar inte vad du menar - ska man inte uppmärksamma ett problem som är vanligare i en viss grupp. Vilket kanske inte är så märkligt när det gäller barnaga, eftersom det inte är förbjudet överallt. Fegt.
Givetvis är det lika allvarligt vilka barn som än misshandlas.

Johan

Ali Esbati sa...

Johan,

Jag tror att du ska begrunda ditt egen inledande konstaterande.

Anonym sa...

Hur kan man ge sig till att kritisera ett program som man inte ens sett?
Nu visade det sig i programmet att barn löper åtta gånger så stor risk att bli utsatta för misshandel om de lever i en familj där modern är född utanför Norden.
Ska vi skita i det? Är tanken omöjlig att tänka att det kanske är en social norm att använda fysiskt våld som ett led i uppfostran inom vissa kulturer?
Jag vet att det var en social norm i många kretsar i Sverige när jag var barn.
Det svenska samhället gick in för att förändra den normen och att göra det socialt oacceptabelt att slå sina barn.
Ska vi inte hjälpa barn som flyttar hit från andra kulturer och ge dem samma skydd? Ofta handlar det om föräldrar som slår sina barn för att de har fått lära sig av sina föräldrar och släktingar att det är så man gör. Det handlar inte om illvilja utan om ett socialt mönster som vi har gjort olagligt här i Sverige.
Och bara för att jag vet att det kommer upp – Visst slår svenska föräldrar också sina barn. Skillnaden är att det är ett individuellt misslyckande, och inte nåt som familj, släktingar (och i det här fallet imamer) stöttar.

Ulla Marianne

Ali Esbati sa...

Det var ett värre program än jag kunde föreställa mig. Hämningslöst rasistiskt. Men det är sådana tider nu.

Walle sa...

Fan, det här är bara osmakligt. I min värld är det minst lika mycket rasism att svenska myndigheter inte vågar gripa in mot övergrepp hos familjer med utländsk bakgrund utav rädsla att anklagas för rasism. Utav dig och andra Ali.

Det handlar inte om svensk kultur, det handlar om mänskliga rättigheter och om svensk lagstiftning som ska följas. Och ja- "Bulten i bo", USA har också annan lagstiftning och en annan acceptans i frågan än vad vi har i norden.

Anonym sa...

'walle', såg du programmet? rubar kokar soppa på en spik. ett fall där en kille blivit misshandlad av sin farsa. otroligt vidrigt förstås. farsan blev fälld i domstol. bra. vem fan har påstått att svenska myndigheter inte ska ingripa mot övergrepp??? men det var ju inte det programmet handlade om. jävla idioter som inte kan fatta det. skärp er för helvete. det var ett program som kunde vara gjort av nationaldemokraterna. grattis evin rubar.

/j

Anonym sa...

Jämför med Vetlandafallet som uppdrag granskning visade nyligen

Ali Esbati sa...

Alltså, här har vi en kille som är från Somalia och som blir misshandlad av sin far. Några gör inte tillräckligt. Andra tycker att lite stryk ska man tåla. Mycket illa. Farsan blir fälld. Gott så. Men nej då, detta är inte tillräckligt för Rubar. Inte ens intressant. Hon skiter helt och hållet i misshandeln och efterspelet. Hon är ute efter bakgrund. Födelseort. Hårfärg. Suggestivt snack à la "det här vågar ingen prata om". Jo, det här talar alla om hela tiden. Under tiden blir barn mobbade, misshandlade, kränkta, våldtagna. Men skit samma. Vi ska inte fråga barnen hur de har det. Vi ska fråga: VAR ÄR DIN FARSA FÖDD, LILLE VÄN? Och vi ska göra TV av det, där vi låter folk från bisarra politiska sekter komma till tals som förnuftets röster.

Allt det där framgick också för en normalbegåvad läsare redan i mitt korta inlägg. Men vad fan, visst fattar jag också att det inte går att argumentera i sak mot en stämning i ett tv-program. Det är så att säga den medvetna poängen med Rubars sätt att arbeta.

Anonym sa...

Ett bra program. Om man är uppväxt med att aga är bra måste vi arbeta för att upplysa att det inte är tillåtet i Sverige, oavsett hur det fungerar i hemlandet. Det är det viktigaste. Lagar ska följas av alla. Jag vet, jag är svensk men hade en utländsk far och där kom min första kontakt med våld. Och i deras umgängeskrets var det vanligt att ge barnen stryk i uppfostringssyfte. Detta var helt normala människor i övrigt utan sociala problem, och jag har aldrig varit upplevt det hos min svenska släkt. Så visst finns det kulturskillnader och dessa beror ju främst på lagstiftningen. Vi ska vara stolta över att ha en så pass unik lagstiftning.

Anonym sa...

Två funderingar:

1. hur kommer det sig att det är så många korkade rasister/fascister som jämt skriver kommenterar på den här bloggen?

2. Varför får de hållas?

Anonym sa...

Du Esbati..
När sanningar blir för tuffa att hantera och de politiskt korrekta flosklerna tagit slut,återstår alltid det slutgiltiga motvapnet: RASISM!!!!

Eftersom våra vanliga journalister liksom våra myndigheter (BO Lena Nybergs näsa blev längre än Pinoccios) sticker huvet i sanden när det vankas problem av detta slag,krävs det en kvinna som inte heter "son" i efternamn för att kunna behandla dett ämne utan att bli bemött med -RASISM!!!

All heder till Evin Rubar för hennes goda journalistiska gärning. Du skriker RASISM!!! och har som vanligt gått in i fållan och surar med skygglapparna på. Förneka problemet,rasiststämpla alla av annan åsikt och vägra diskutera utan skygglappar istället.

Bättre kan du!

Hasse 44
4 barn Årsta

Anonym sa...

Man satt där lite i TV-soffan och undrade om man inte kunde intervjua någon folkpartist om det här. De vet ju om några hur ungar ska göras fogliga.

Anonym sa...

Det handlar inte om rasism, det handlar om kulturell bakgrund. Var är rasistiskt med detta? Dessutom accepteras inte de svenska lagarna, eftersom de egna, av flera invandrargrupper, betraktas som bättre. Återigen, inte rasism. Det är kulturkrockar och i det här fallet ska svensk kultur inte anpassa sig en millimeter.

Anonym sa...

Viken jäkla rasism, särskild mot engelsmän. SvT är full av anglofober. Alla med den engelska hudfärgen ska känna sig kränkta.

Unknown sa...

Yttrandefrihet?

Unknown sa...

Jag är ingen stor beundrare av Rubar efter Könskriget men det är en annan fråga.

Men anta att hon har rätt, om våldet mot barn är mycket mer utbrett bland andra kulturer i Sverige än inom den som refererars till som "etniska svenskar", är det fel att tala om det, skulle det vara fel att rikta åtgärder mot dessa.

Som Esbati tydligt skyltar med: Vi är vi faktiskt att döma, vi har rätt att säga att någon annan har fel. Vi har rätt att säga att en annan kultur har fel i vissa frågor, så länga som vi som vi inte dogmatiskt säger att de har fel i allt och är beredda att ifrågasätta oss själva och då omfamna något annat.

Esbati tog sig till och med rätten att döma ut programmet endast pga Rubar var reportern bakom det, även om jag anser att det kan finnas fog för denna inställning.

Även om det inte var en central del av dokumentären så tar den faktiskt upp, att detta med "annan kultur" inte begränsar sig till hårfärg utan utan också gäller Britter Fransmän och mig veterligen större delen av Europa.

Det var ett ganska billigt grep av att använda sig av en Somalisk invandrare och bygga hela dokumentärer kring detta, någon som "etniska svenskar" lätt kan distanserar från, men bort sätt från dessa knep tycker jag att frågan är valid. Finns det kulturella grupper i vilka barn är mer utsatta än andra, borde inte detta uppmärksammas.

Givetvis har Esbati rätt i att vi borde fråga hur alla barn har det men faktum är att i de flesta kulturer är barnaga tillåtet, men inte här och då kan faktiskt frågan: "Var är din farsa född?" vara helt befogad så lille Pierre, Mohammed eller Steve slipper få på käften.

Anonym sa...

Bäste Grillmästare, kan du komplettera ditt inlägg med uppgifter om vad det är i mitt inlägg som gör mig till en rasist/fascist?
Varför inte bemöta sakfrågorna?
Ulla Marianne

Isak BK Aasvestad sa...

Alla försök på att påpeka problem i invandrarmiljön och förklara dom med kulturella värderingar är per definition rasism, eller hur?

*suck*

Anonym sa...

"1. hur kommer det sig att det är så många korkade rasister/fascister som jämt skriver kommenterar på den här bloggen?"

-Vada rasism. Om jag anser att alla manniskor i Sverige skall folja Svenska lagar och Svenska varderingar som manskliga rattigheter mm, varfor gor det mig till rasist?
Det finns inget som helst logiskt sammanhang i det resonemanget. Det ar val snarare du som ar rasistisk om du tror att invandrare ar oformogna att folja Svenska lagar...
Jag ar mycket nyfiken pa dina tankebanor sa en forklaring skulle uppskattas.

Anser du, pa samma satt som Ali, att alla de som inte tycker som dig ar Fascister?


"Varför får de hållas?"

-Jag forstar hur yttrandefrihet kan vara ett forvirrande begrepp for en kommunist men det ar kanske dags att du vanjer dig, muren revs trots allt.

Anonym sa...

Svar till Grillen:

1.Vi har ett stort antal förvirrade liberalmuppar som "kräver sin rätt" att synas.Eftersom ingen läser deras misslyckade blogghaverier, är väl ansedda och välbesökta bloggar som Ali´s ett alternativ.

2.Ali rensar friskt i landet vad jag kan se. Hade han inte haft modereringen på skulle vi haft fler kommentarer som "Israel är fantastiskt skjut alla araber" eller "nä vaffö då skicka dom till Madagaskar" eller "Jag förstår inte varför folk svälter, mat som är så gott!" eller "Murar är bra de håller packet borta"....

Anonym sa...

"Vi har ett stort antal förvirrade liberalmuppar som "kräver sin rätt" att synas.Eftersom ingen läser deras misslyckade blogghaverier, är väl ansedda och välbesökta bloggar som Ali´s ett alternativ. "

-Vem laser din blogg?
Jag gar sjalv hit ofta for att se om mina "meningsmotstandare" har nat smart att komma med.

Ibland finns det en del vettigt att lasa, oftast inte.

Men det ar det som ar sa fint med yttrandefrihet och demokrati - man far tycka som man vill.
Jag anser inte att du ar en idiot bara for att du har andra asikter an mig, jag inser att dina asikter ar en produkt av din omgivning, din uppfostran och dina livserfarenheter.


Tolerans ar ett begrepp som ofta saknas hos vanstern.
Denna artikel vi nu kommenterar ar ett utmarkt exempel. Vanstern gillar att tillskriva sina motstandare epitet som "fascist", "rasist" "folkmordarapologet" som nat slags forvirrat forsok att demoniera sina motstandare. Det ar uppenbart att ni borjat fa slut pa sakliga argument.

Em. sa...

tyvärr får jag inte länken till programmet att fungera och jag har inte sett det. vad heter det? var det också ett "dokument inifrån"?

därav är det lite svårt att kommentera och bedöma, såväl ali som andra skribenter. skydd av barn borde komma först i vårt samhälle, det finns inget som gör att jag mår vidrigare. på förhand vill jag bara säga att det kan vara läge för att vara försiktig i slutsatserna. länge höll standardsynen i sverige fast vid att tex kvinnomisshandel var ett typiskt "icke-svenskt" kulturellt fenomen. den feministiska kampen har fått samla motbevis och skrika ut den andra bilden i år och dagar för att få folk att förstå att så inte alls är fallet. idag är iaf fler medvetna om den ofantligt mycket jämnare fördelningen mellan etniciteter och klasstillhörigheter.

rakt av ska man inte förbjuda diskussioner om att kulturella värderingar kan ligga bakom ett fenomen (oavsett vad det är), menmen. allt jag vill påpeka är att den svenska distanseringen till ett vidrigt fenomen ju visat sig vara lite felaktigt förr. var lämnar det "svenska" barn som blir slagna av sina föräldrar? "svenska kvinnor" (och därmed deras barn) tror jag knappast det gjorde något gott.

Em. sa...

hittade fungerande länk hos luciano astudillo (http://luciano-astudillo.blogspot.com)

Anonym sa...

Eftersom Esbatis kommentarer är ett av de ställen där meningarna verkligen går isär så kan diskussionerna bli rätt underhållande. Tyvärr agerar Ali (liksom Jinge) som en mutad domare de perioder han modererar kommentarer. Detta vet de flesta i svenska bloggosfären och det gäller även om just denna kommentar släpps igenom.

Anonym sa...

Jag vet inte var dom flesta "svenskar" får sin verklighetsbild ifrån. Tror dom att Sverige = Bullerbyn? Så är det inte. Barn som misshandlas i Sverige har extrem TUR om dom får hjälp överhuvudtaget OAVSETT vilken hudfärg och "kulturella bakgrund" de har. På så sätt är svenska myndigheter helt icke-rasistiska - dom skiter lika mycket i alla barn! En helsvensk kompis till mig ringde socialen när hon var 13 år efter att hennes pappa hade försökt döda henne med en yxa. Hon bad om hjälp men fick motfrågan: "Hur går det i skolan?" När hon svarade att hon hade 3,0 i snittbetyg sa socialtjänstemannen att "då kan det ju inte vara så farligt? Hade du mått dåligt hade det gått mycket sämre i skolan." Och så var det med det. Ingen hjälp. Jag häpnar över "svenska folkets" reaktion på "fallet Louise" som uppdrag granskning tog upp. Tror ni det är en engångsföreteelse? Tror ni alla andra barn som blir våldtagna av sin drogande farsa får MER hjälp??? HERREGUD!!! Vad skönt det måste vara med såna skygglappar!

Problemen hade lätt kunnat lösas genom att barn helt enkelt fick hjälp om dom behövde!!! Varför ska man behöva "kartlägga" vissa "grupper"? Det mörklägger ju bara det faktum att även rågblonda barn får stryk och mår dåligt. Jag fattar ingenting och blir bara förbannad på "svenskars" extrema naivitet i förhållande till sin egen folkgrupp!!!!

Anonym sa...

Det finns bara en kommentar i hela den här tråden som verkligen tillför något till debatten och det är "Helsvenskt misshandelsoffers". Skygglappar av, mina damer och herrar!

(Min kommentar tillför inte heller någonting - så slapp ni skriva det!)

Anonym sa...

Helsvenskt barnmisshandelsoffer:

Kunde inte sagt det bättre själv. Det var ungefär det jag funderade på hela tiden, när jag läste andras kommentarer.
Jag har själv aldrig upplevt misshandel, trots att min far är född i ett annat land, men sett många av mina "helsvenska" barndomsvänner få så mycket stryk att de inte kunnat gå till skolan förrän skadorna läkts.

En av dem kom från tjänstemannaklass - så misshandel finns överallt. (Den flicka jag tänker på hade en pappa som var hovrättsråd, men det var hemmafrumamman som slog).

En uppmaning till sociala myndigheter, lärare, barnstugepersonal och sjukhuspersonal är att ni ska lära er känna igen tecken på missförhållanden och övergrepp av alla slag.
Inte stirra er blinda på ursprung, klass, inkomst, yrkesgrupp eller annat.

Anonym sa...

Jag tycker att föregående skribent uttrycker det väldigt bra, jag är också förvånad över den enorma naivitet som många uppvisar i den här frågan.
Ja, självklart finns det blattar som misshandlar sina barn och det är totalt oacceptabelt.
Men det innebär inte att
1.Alla, eller ens majoriteten av blattar gör det.
2.Att barnmisshandel skulle vara ett obetydligt och sällsynt problem bland etniska svenskar.

Har ni som pratar om "de stora kulturskillnaderna" hört talas om effekterna av 98 års vårdnadslag?
Där en helig kommitte hade bestämt att barn skulle regelbundet träffa bägge sina biologiska föräldrar OAVSETT vad dessa gjort mot barnet eftersom några självutnämnda SVENSKA experter ansåg att det var barnens RÄTT att få träffa en pappa som våldtagit och misshandlat dem.(Jag skriver pappa eftersom det oftast, men inte alltid var han som var förövare.)Har ni hört talas om fadersrättsföreningarna AFAF98 och FRIS som till övervägande del bestod av svenska pappor som spydde ut sina snyfthistorier om att de inte fick träffa sina barn?
När Aftonbladet kartlagde FRIS visade det sig att minst 50% av dessa fäder var DÖMDA för våldsbrott mot någon familjemedlem. Har ni läst boken "När blodsbanden brister" , en sann historia om hur en pojke som blir misshandlad, vanvårdad och utsatt för övergrepp av sin SVENSKA biologiska pappa ändå av myndigheterna tvingas träffa honom gång på gång? Hört talas om socialsekreterna i Skåne som skrev ett utlåtande angående umgänge "Lindas (svenska) pappa är inte bara någon som kissar henne i håret då de träffas, utan han är så mycket annat också och därför bedömer jag att umgänge bör förekomma."
Läs gärna Vänsterpartiets hearing om vårdnadslagens effekter som finns utlagd i PDF någonstans på nätet. Fall efter fall beskrivs där barn tvingas träffa en pappa (ofta svensk) som begått de mest vidriga handlingar mot dem, för det "vet" ju alla, det är ju inte övergrepp och misshandel och myndigheters nonchalans och tysta accepterande av detta som gör barn till värstingar, missbrukare och psykfall, det är ju frånvaron av den biologiska pappan som är en manlig förebild genom sin blotta existens som är det absolut värsta som kan drabba ett barn. Ett svenskt barn åtminstone.

Läs igenom allt detta och kom sedan och påstå att barnmisshandel är ett blatteproblem.

Anonym sa...

Vem har påstått att barnmisshandel är ett unikt "blatteproblem"?

Det många här vill få fram är att goda medkännande föräldrar som älskar sina barn och som vill skydda dem mot allt ont kan bära på uppfostringsrecept som strider mot svensk lagstiftning. Om de fick tydlig information om att det är olagligt i Sverige att använda aga så skulle säkert de flesta upphöra med den.

Det ni andra så plågsamt redovisar är hur tandlös den lagen ofta är och hur barns rätt kränks varje dag av föräldrar som må vara etniska svenskar eller ha annat ursprung.
Det handlar om sadistiska störda människor som använder sina barn för att få makt. Det vi talar om här är informations- och kommunikationsbrister.
Ulla Marianne

Anonym sa...

Vad kan man till vänster ha emot upplägget i det här programmet om våld, när man själv gör på samma sätt i ett systerfall?

I fråga om partnervåld ältar vänstern spaltmeter om hur "män slår kvinnor" och anlägger sedan sexistiska perspektiv, anklagar alla män och utdömer kollektiv skuld, utan att med ett enda j-a ord nämna att kvinnor gärna misshandlar sina män om de kan, och till skillnad från det här fallet så är partnervåldet jämnt fördelat mellan grupperna. Men vänstern förtiger ändå kvinnors våld mot män, anlägger likafullt sexistiska perspektiv och påstår sexistiskt att orsaken är medfödda egenskaper.

Slutsats: För den reguljära vänstern är diskriminering och utdelande av kollektiv skuld på biologisk grund helt i sin ordning så länge det är korrekt grupper som anklagas och hatas. - En princip som brukar kallas att se grandet i sin grannes öga men inte bjälken i sitt eget. Det är just det hyckleriet i sossarnas Sverige som Rubar angriper. Och det svider för den förstockade (förbjälkade?) vänstern.

Go, Evin!!

Anonym sa...

Bästa Polhem:
Du skrev:" Om jag anser att alla manniskor i Sverige skall folja Svenska lagar och Svenska varderingar som manskliga rattigheter mm, varfor gor det mig till rasist?"
Om svenska lagar håller jag med om dig. Men förklara för mig; Om jag följer svenska lagar men har låt säga spanska, eller assyriska värderingar, är det fel. och är de mänskliga rättigheterna en svensk uppfinning?
SIGNATUR:"FÖRVIRRADE KOMMUNIST"

Fröken Sverige sa...

Instämmer med de som säger: All heder till Evin Rubar!

Det är viktigt att ta tag i de problemen snarast. Barn som blir slagna, slår ofta andra längre fram i livet.

Alla, infödda svenskar och invandrare SKA följa svensk lag.


/FS

From Sweden with Grief sa...

Jag har inte sett programmet som det talas om här och jag litar inte på Evin Rubar ett enda dugg. Jag har arbetat med utsatta kvinnor och barn i elva år och nära den kvinnojour och de kvinnor som förlöjligades i tv-serien "Könskriget". Inte var det en rättvisande bild av jourerna hon gav. Evin Rubar är en mycket enögd person som drar allt till sin spets. En extremjournalist, eller vad man ska kalla den typen av journalistik hon bedriver. Däremot kan jag tänka mig att denna pojken blev utsatt och att man inte brydde sig från socialens sida. Och skyllde på hans bakgrund och andra faktorer. Då socialen utreder andra fall, hittar de andra faktorer som de sedan skyller på. De varierar sig beroende på vem de har framför sig, men ingen får hjälp. Jag förstår inte varför man beter sig så här, på en myndigheter som har som arbetsuppgift att skydda barn. De vill helt enkelt inte, det är den enda förklaring jag har!

Nadia sa...

Jag tillhör också den grupp som inte gillar det du skrev, speciellt eftersom du skrev det innan du såg programmet.

Jag känner precis som han ur Sharafs hjältar; att man vågar inte riktigt ta ställning för att så småning om kommer en Ali eller en Fatima, precis som dig själv, och kallar de som försöker motverka något som har med invandrare för rasister. Och grattis de hade rätt.

Jag är utlandsfödd och mina föräldrar också och visst jag har aldrig ens fått en örfil av mina föräldrar men det handlar om respekt och är en helt annan femma, däremot min kusin fick gång på gång ta känna av kraftigt våld av min släkting, min kusin var då också nio första gången han anmälde sin far, men precis som i Limans fall så valde man att "hjälpa pappan" för det var ju inte pappan det var fel på, vi i samhället skulle hjälpa pappan så att inte min kusin blev en lösdrivare. Min kusins fall är mycket värre än Limans, gång på gång anmälde skolan till soc, men alltid samma svar.

Jag förstår om sånna som dig tar till sig för sånna som du vill alltid provocera för att.. ah en helt annan diskussion. Det är förståerligt, du verkar alltid så arg. Inte bara du, de andra också.

Det slutade iaf med en fällande de, efter 5 socanmälningar och 3 polisanmälningar. 3 månaders fängelse. Min kusin fick bo hos fosterfamilj och sen tvingades han flytta tillbaks till sin far för att de ansåg att förutom misshandeln så var han en bra far, och jo visst, han köpte kläder leksaker och allt var barnen kunde önska sig, men det handlade ju inte om det.

Det funkade bra i två månader, sen tillbaks till misshandeln och min kusin tog sitt liv, 14 år gammal. Evin Rubar tog inte upp alla de fall där det slutar sådär.

Och i Limans fall och min kusins handlade det om samma sak, man vågade inte göra något för att göra situationen bättre, man vågade inte agera för man ville inte bli klassad som rasist.

Vill man uppfostra sina barn som i hemlandet, då flyttar man tillbaks dit. Alla valde att flytta till Sverige av en anledning, för att slippa något som var värre i hemlandet. Då har man en skyldighet att leva efter de lagar och regler som finns i nya lander.

Just denna dokumentär handlade inte om samhället i stort där barn blir misshandlade. Där har vi "det handlar om ett barn" som tv4 sände förut. Det tog upp det. Det här programmet handlade om att man vänder och vrider på lagen för att det handlar om en invandrare och man vill inte trampa någon på tån. Det är inte rätt att vissa ska slippa undan så lätt bara för att slippa en debatt.