söndag, juni 03, 2007

BarnamördarePå sin höjd små notiser, har det blivit i svenska medier, och då med den israeliska militärens systematiskt, medvetet och utstuderat förljugna kommentarer bifogade. Men det är så här enkelt: israeliskt militär har – än en gång – kallblodigt mördat palestinska barn.

För var och en som vet lite mer om Israels ockupation av Palestina, än den dagliga desinformationen i västerländska mainstream-medier, är det förvisso uppenbart att när palestiniers rörelsefrihet beskärs, när bosättningar blir till utkiksposter och fort, när palestiniers vardag smulas sönder av godtyckligt tillståndskrångel för varje liten sak, när den israeliska armén gör räder in till palestinska områden och gör ”administrativa” gripanden – då är de ständiga israeliska hänvisningarna till ”säkerhet” inte annat än båg. Men när man kallblodigt mördar barn – då är det mer uppenbart än annars.


Rasismen är fullkomligt central i Israels ockupationspolitik. Palestinierna måste göras till icke-människor för att alla de israeler som dagligen upprätthåller ockupationen ska kunna göra sitt jobb. Förnedra, förvägra, fördriva, emellanåt mörda. Sedan gå hem och vara vanliga israeler. Ockupationen och rasismen är varandras förutsättningar; reproducerar varandra.

Det är möjligt, till och med mycket troligt, att de soldater som mördade ytterligare två palestinska barn igår, inte hade för att avsikt att göra det när de gick på sina pass. Det är bara det att däruppifrån ser de aldrig några barn, såg inte heller några denna dag. Bara palestinier. Små, i det här fallet. Likväl palestinier. Disponibla. I vägen. De plockade skrot. Kunde lika gärna varit det själva. Soldaterna mördar inga barn – de skjuter palestinier.


Ofta får vi inte veta mer om barnamorden. Det blir på sin höjd små notiser, och då med den israeliska militärens systematiskt, medvetet och utstuderat förljugna kommentarer bifogade. Men ibland blir det lite tydligare. Som när trettonåriga Iman för tre år sedan mördades av en israelisk soldat som tömde ett magasin i flickan, och ”samtalet” kring henne spelades in:
From the watchtower ”It's a little girl. She's running defensively eastward.” ”Are we talking about a girl under the age of 10?” ”A girl about 10, she's behind the embankment, scared to death.” ”I think that one of the positions took her out.” ”I and another soldier ... are going in a little nearer, forward, to confirm the kill ... Receive a situation report. We fired and killed her ... I also confirmed the kill. Over.”
From the operations room ”Are we talking about a girl under the age of 10?”
Watchtower ”A girl about 10, she's behind the embankment, scared to death.”
A few minutes later, Iman is shot from one of the army posts
Watchtower ”I think that one of the positions took her out.”
Captain R ”I and another soldier ... are going in a little nearer, forward, to confirm the kill ... Receive a situation report. We fired and killed her ... I also confirmed the kill. Over.”
Capt R then ”clarifies” why he killed Iman
”This is commander. Anything that's mobile, that moves in the zone, even if it's a three-year-old, needs to be killed. Over.”
”Captain R” friades av en militärdomstol från alla misstankar om begångna felaktigheter. Han fick även ett skadestånd. Mellanösterns enda demokrati är ju som bekant en rättsstat.


[Läs Olydig! Och Paolo Pissoffi. Bilderna via Angry Arab. Läs också DN och SvD om nya bekräftelser på det vi redan vet; att Israel använder sig av utbredd, systematisk tortyr mot palestinier.]

5 kommentarer:

Anonym sa...

...och som ett brev tidigare punktligt dök upp i brevlådan kommer väl de sedvanliga kommentarerna från apartheidkramare och folkmordsförespråkare, lika motbjudande och avskyvärt som vanligt.

Mona Nasser Aldin sa...

Bra inlägg. Det händer så mkt skit i Palestina, i Sverige blir det bara, som du skrev, en notis. Vissa liv är mer värda en andra. Tyvärr. Till och med i Libanon så kommer dessa nyheter i skymundan med allt som pågår här. Kommer att länka till det här inlägget.
Mvh Mona

Swimsuit Issue sa...

Det är skandal att medierna rapporterar så pass mycket info som kommer direkt ifrån de s.k. officiella källorna. Om man bara tar sig lite tid och kollar upp vad alternativa medier säger, folk på marken, aktivister eller de mest respekterade människorättsorganisationerna som Amnesty eller HRW så inser man det fruktansvärda brott mot mänskligheten som Israel dagligen fortsätter med. Israels mål är ett etniskt rensat område, en judisk stat, vilket egentligen aldrig har gått att hävda p.g.a. demografin. Långsamt så rensas det område som ska bli den homogent judiska Israeliska staten ut från Palestinier. Som Palestinier kan man välja att antingen fly eller så blir man förr eller senare dödad av Israeliska armén. Ett tips är att lyssna och läsa Norman Finkelstein. Och se t ex. filmen "Occupation 101".

Anonym sa...

Heter han verkligen Pissoffi?

Zarkow sa...

Du har flummat ihop citerade återgivningen av vem som sagt vad. Nu ser det ut som allt sker två gånger.