måndag, juni 25, 2007

Dekonstruktion

Enligt uppgift till mig har nedanstående notis förekommit i GP på midsommarafton. Jag har inte kunnat verifiera uppgiften. Men oavsett tillkomsthistoria, och oavsett vad man tycker om Littorin-affären i sak, vill jag inte undanhålla den dem som likt mig själv inte kunde avnjuta texten i tryck:
Surrealisten Littorin
Nu har Sven Otto Littorin fått en ny titel att ståta med. Och den är alldeles gratis. Presidiet av Vestrogotiska Patafysiska Institutet har nämligen beslutat att utnämna honom till magister i patafysik med motiveringen 'för hans förkroppsligande av de inbillade lösningarnas praktik i liv och arbete i Far Ubus anda'. Patafysik är just vetenskapen om de imaginära lösningarna och undantagen. Kung Ubu skrevs av patafysikens grundare Alfred Jarry 1896 och förebådar surrealisterna och den absurda teatern. För säkerhets skull kallar Institutet arbetsmarknadsministern för 'Sven Åke Littorin'.


Det här var också lite tihi.

4 kommentarer:

Anders_S sa...

Jag kan härmed bekräfta att notisen fanns i GP. Jag läste den och njöt.

Anonym sa...

Jag minns med värme hur patafysiken skulle användas för att tillverka en skuta med en miljon hål men som ändå flöt :´)

Anonym sa...

Men Littorin bör fortfarande avgå.

Anonym sa...

skön formulering i tidningen punkt SE häromdagen: "så gör du för att inte drabbas av en bluffexamen". hela artikeln gick ut på att Littorin hade drabbats av sin falska examen.

nu väntar vi artikeln "så undviker du att drabbas av korruption" eller "så undviker du att slå ner någon på stan" eller "så gör du för att inte tafsa".

världen är hård, för oss alla. men somliga klarar sig alltid ur knipor med lite hjälp från vänner och kreativa journalister. bildt och littorin är två av dem.