söndag, november 11, 2007

Söndagstips – 2 texter och en video

Paul Krugman skriver kort och roligt om ”Reagan’s innocent mistakes” i den amerikanska rasfrågan.

Meanwhile in Palestine and Iraq, kan man läsa om Old Saybrook, Connecticut som bjudit in en palestinsk folkdansensemble för uppträdanden på flera skolor, men som nu stoppat fortsatta framträden, efter att proisraeliska grupper sett föreställningen som ”stötande”. Några av dansnumren tog nämligen upp centrala delar av det palestinska livet idag; utegångsförbud, vägspärrar och fängslanden. Den västerländska yttrandefriheten i sin prydno. Inte bara blir palestinskt motstånd illegaliserat och misstänkliggjort – till och med att berätta om sin verklighet blir omöjligt; de som stödjer rasförtrycket kan ju uppröras. Kanske kan någon i Sverige – folkpartiet? – ta initiativ till att ersätta de inställda föreställningarna med Lars Vilksmusikal”. Nåja, läs hela inlägget.

Till sist ett klipp med den fantastiska Nina Simone – lyste upp en annars usel dag en smula.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har en fråga som inte alls rör detta inlägg men som jag ändå hoppas att någon kan svara på.
Exakt vad är familjen Wallenberg äger/har inflytande i? Har de en finger med i dagspress o radio? Men familjen Bonnier då. De har också stor makt men där vet jag att det är dagspressen/tidskrifter de har "makt" i. Hoppas på svar på min fråga/or/Hasta Siempre Commandante

Ia sa...

Tack för Nina!

Daniel sa...

Till Anonym

Wallenbergarna äger, såvitt bekant, inget massmedium. Familjens inflytande över den svenska industrin utövas i huvudsak genom riskkapitalbolaget Investor. Se här för överblick över ägarintressen:
http://www.investorab.com/sv/VaraInvesteringar/default.htm

Wallenbergs inflytande över svensk massmedia inskränker sig sannolikt till personliga kontakter med styrelseproffs och investerare i mediebranschen. Överklassens hegemoniska övertag i massmedia inskränker sig däremot nog mellan tummen och pekfingret till sisådär 80-90% av medieutrymmet. Oavsett vad nu Bonnier och Stenbeck råkar heta.

Anonym sa...

Yeah !!!!

Fett impad av din musiksmak Ali! Lyssnar du på Erykah Badu, Jill Scott och Minnie Riperton också tro?

http://youtube.com/watch?v=leB7omDBgOU

http://youtube.com/watch?v=qlo8TJYZHqM

http://youtube.com/watch?v=3VS6X_ExoLU

Trevligt att du delar med dig av nåt personligt. Tackar Tackar :-)

sestrajcic sa...

Ja visst är Nina suverän och just den här låten också! Älskar den.

Daniel