måndag, december 17, 2007

"Därför är ISAF i Afghanistan"

försvarsmaktens hemsida:
Den som gillar historia, speciellt krigshistoria, har ett himmelrike i Afghanistan. Var man än åker finns minnen - ett monument här, en stridsvagn där, ett raserat hus som kanske är från stenåldern, kanske från förra året. Och så en mina här och lite oexploderad ammunition där, förstås.
Citerat i senaste numret av FiB. (Julklapp?)

5 kommentarer:

Swimsuit Issue sa...

Vidrigt. Jag gillar fortsättningen på den där texten också
"Det finns flera anledningar till att det blivit som det blivit. Afghanistans utsatta läge mellan mäktiga grannar är en, landets komplicerade geografi har gjort det möjligt för människor att göra motstånd och det starka, självständiga klansamhället har helt enkelt gjort det svårt att rå på de stolta afghanerna."

Rå på det stolta afghanerna är alltså det vi vill göra nu!? Sen följer en jävla mytbildning, talibanerna framställs som utomjordingar som landat i Afghanistan vars mål var att förtrycka kvinnor och träna terrorister!? Hoppas verkligen vi inte lyckas rå på dem.

Anonym sa...

Istället för att spana efter en ryss som aldrig kommer har svenska armen anslutit sig till till den villiga koalitionen av försumbara icke-judar i Israels krig mot islam. Vad får vi för det?

Snart kommer även våra idioter skickas hem i likkistor på nätterna...

Bulten i Bo sa...

Det har ju varit en stor debatt om det ska vara någon stake i Nordic Battle Group eller inte, ja, jag talar naturligtvis om emblemet.

Jag tycker dock symboliken i emblemt är underbart, den i den nordiska naturen så frkvent förekommande lejonet som sträcker över en olivkvist med ena handen och höjer svärdet med den andra.

Ungefär "Ta emot freden som vi kommer med till dig, annars slår vi ihjäl dig, din jävul"!

Anonym sa...

Ni verkar inte gilla stridshistoria.

Anonym sa...

Antar att Kampen mot överklassen ni talar om är ett kuddkrig. Lars Ohly sade att invasionen av Afganistan är en besvikelse man får bära, ni får själva lista ut vilken invasion han syftade på. Man kan väl bara anta att kulor avlossade av kommunister är mycket snällare än imperialistkulor.