måndag, december 29, 2008

Massmord pågår

Israels rasistiska massmord fortsätter, medan rader av västerländska ”analytiker” och politiker vänder ut och in på sig för att ge sitt stöd, utan att erkänna att döda araber inte rör dem i ryggen – att de dras till Israels sadistiska våld med den fascination som övermakten alltid väcker hos dem som slutat se offren som människor.

Efter att ha släppt loss en bombstorm över en av världens mest tätbefolkade och samtidigt fattigaste områden rullar fram stridsvagnarna för att också ge några av sina marktrupper – ”stövlar på marken”, med Baraks ord – möjligheten att mörda, och samtidigt slå ett slag för Mellanösterns enda demokrati, som nu firar ännu en triumf genom att på så sätt krydda sin valrörelse med röstinbringande politisk handlingskraft hos ett annars korrupt och föraktat ledarskap. Nu ”antyder” för övrigt den israeliska ledningen att man önskar sig ”regimskifte” i Gaza. Alltså att den folkvalda palestinska regeringen, som med våld drivits bort från Västbanken, också ska skiftas ut mot halv- och helmarionetter. Notan för operation betalas av dem som gick till valurnorna och vågade säga sin mening.

Det är väl detta som kallas empowerment.

- - - - -
Det skrivs mycket på många bloggar nu. Det är bra.

Läs noga en gedigen genomgång hos Motbilder: Israel har planerat attacken i månader.

Läs också Rawia Morras skakande och medryckande texter: Att regissera terror och Föraktet: den blodigaste dagen på palestinsk mark hittills.

Robert Fisk skriver allmänt om läget i Mellanöstern: How can anyone believe there is ’progress’ in the Middle East.

- - - - -

Påminner förresten om vad FN:s människorättssändebud skrev om situationen på Gaza för några veckor sedan, innan Israel satte in en ny växel för sina förbrytelser:
And still Israel maintains its Gaza siege in its full fury, allowing only barely enough food and fuel to enter to stave off mass famine and disease. Such a policy of collective punishment, initiated by Israel to punish Gazans for political developments within the Gaza strip, constitutes a continuing flagrant and massive violation of international humanitarian law as laid down in Article 33 of the Fourth Geneva Convention

- - - - -

Några andra blogginlägg: Anna Wester, Jinge1, Jinge2, Jinge3, Röda Raketer, Hanna Löfqvist.


[Dagbladet][SvD1][SvD2][SvD3][DN1][DN2][DN3]

3 kommentarer:

Anonym sa...

Israel ska ha all support för det de hjälper världen med precis som Serberna försökte göra.

Islams utbredning måste stoppas med alla till buds tillgängliga medel. Islam är ondska och inget annat. Punkt slut.

Anonym sa...

Serbien är en helt legitim stat med tusenåriga anor och dessutom den enda multietniska staten efter västmakternas uppstyckning av Jugoslavien, där olika folkgrupper åtnjuter samma rättigheter och lever i fred.

USAs propaganda om det "Serberna försökte göra" på deras lokala klienter har NATO helt och hållet misslyckast att bevisa i sin egen tribunal i Haag (därav den totala medietystnaden om saken). Däremot har de släppt varenda klientstats krigsförbrytare och massmördare, överbevisade om folkmord och organstölder på serber(muslimska och Kroatiska), snacka om värde.

Anonym sa...

Klarsynt. Sant. Tack.