söndag, januari 04, 2009

Mads Gilbert: Hades!

Detta SMS från den norske läkaren Mads Gilbert är vidaresänt. Läs det:
De bombet det sentrale grønnsakmarkedet i Gaza by for to timer siden. 80 skadde, 20 drept, alt kom hit til Shifa. Hades! Vi vasser i død, blod og amputater. Masse barn. Gravid kvinne. Jeg har aldri oppleve noe så fryktelig. Nå hører vi tanks. Fortell videre. Alt. GJØR NOE! GJØR MER! Vi lever i historieboka nå, alle! Mads G. 4.1.09 13:50 Gaza.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för ditt rapporterande och ditt engagemang, Ali. Din blogg är det första jag läser på morgonen i dessa tider, även om jag normalt inte håller med dig i allt du skriver så finns det få andra källor för seriös rapportering om massakern och terrorn.

På DN skriver Nathan Shachar triumferande om hur Israel sprider sin propaganda på palestinska radiofrekvenser och skriver förstås ned antalet civila döda. Den femte israeliska kolonnen arbetar på högvarv.

Anonym sa...

Fruktansvärt! Sorg, vemod, ilska - vet inte riktigt vilken fot jag ska stå på!

Undrar om det är den här marknaden som bombades. Kom ut igår och censurerades bort av youtube som lägligt har gjort en deal med ADL:

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1228728196431


Videon på ett annat ställe:
http://muslimtv.magnify.net/video/ISRAEL-CARNAGE-CIVILIANS-CHILDR

Ali Esbati sa...

Nej, det är inte samma. Angreppet mot marknaden kom i dag. Jag har inte lagt upp de bilderna, som jag också såg i går, eftersom jag inte vet var- och närifrån de är.

Alice sa...

såg en intervju med honom på al-jazeera. Verkligen riktiga hjältar!