lördag, mars 06, 2010

"Moderatkoden"

Fredrik Edin om moderaternas försök att bli verkligast i stan:
Det hedrar dem visserligen att inte vara klämkäcka efter att ha bedrivit hetsjakt på fattiga, arbetslösa och sjuka. Däremot tror jag det blir svårt att uppfylla det där med ”lätta att tycka om”.

7 kommentarer:

Wonder Warthog sa...

Hur fan ska man nuj se vem som är moderat när de ska bli ulvar i fårakläder? Rätt vad det är sitter man och språkar med Reinfeldt när man tror att det är en vanlig stekare man retas med. Anders Borg har förresten anammat klädkoden och rusar omkring på ICA i äppelknyckarbrallor och jägarhatt med borste i. Sweeet!

Marcus , Likvid Vänster sa...

Wonder : den uppmärksamme kan fortfarande avslöja en moderat i förklädnad, otroligt små detaljer som en halvt dold moderiktig överklassklocka knappt synlig bakom skjortkanten endast blottandes dess existens vid små utfall av övertydligt kroppsspråk kan vara ett av många tecken.

En trängande längtan att bära något annat än de påtvingade ostrukna T-shirts som motvilligt uppbärs i hopp om att vinna oförtjänta sympatier av "mannen på gatan" , detta kan avläsas i kroppsspråket och i allmänna obehagskänslor.

De svåraste att avslöja är normalt sett Pauvres honteux borgarna som helt sonika fått se arbetslinjen och andra alliansbeslut forma deras egen vardag, här finner du inte mycket mer än spontant användande av några få överklassvokabulär och lite allmän fisförnäm högfärdighet som enda ledtråd - men också här kan den analytiske betraktaren avslöja och undgå att bli lurad.

Rent spontant kommer jag i denna valrörelse iklädd någon enklare vardagskostym träda fram till T-shirtborgare i valstugorna och vänligt men bestämt påpeka att jag har svårt att förlika mig med hafsigt klädda moderater i nytryckta T-shirts.

Wonder Warthog sa...

Marcus; Jag tackar! Nu törs jag i alla fall språkas med en människa som har en t-shirt som det står "Fuck the army" på.

Själv funderar jag på en hippie-utstyrsel och påpeka att "jag känner negativa vibbar". Mitt rastabarr gör att kostym är fett kört!

Marcus , Likvid Vänster sa...

Wonder : Du skulle sannerligen endast se malplacerad och antislug ut i en kostym samtidigt bärandes rastabarr, på tog för mycket reggaeinfluenser för att harmonisera med de enklaste av arbetarekostymer.

Någon form av hippieutstyrsel bör vara högst gångbart och kan locka fram de djupaste känslor av "arbetaregemenskap" bland de alliansarbetare du stöter på i valstugorna.

Själv vill ja ha mötet från ett vonobenperspektiv där Tshirtnissarna får kämpa sig upp och pladdra liberalt men folkligt för att vinna mitt förtroende. Kanske kommer de känna sig något bakbundna efter de nya direktiven om klädkoden där de skall "Lämna pärlhalsband och slips hemma", eller så faller te tillbaka till sitt riktiga jag och öppet förkastar dessa T-shirts i hopp om att vinna en ny väljare.

Wonder Warthog sa...

Fan, det blir ju jag som har halsband och sånt!
Jag har ju hört från släkt när Skytte sprang i blåbyxor och skyddspjuck för att "solidarisera sig med arbetarna" så jag misstänker att det är han som knäckar som modde-stylist!

Hugo sa...

Själv tänker jag klä mig i paletå, hög hatt, guldklocka i västfickan, siden sjal och ståndsmässig spatserkäpp av ormträd med guldhandtag. Havanna cigarr givetvis, saknas bara annat.

Hugo sa...

För bövelen, glömde ståndsmässig monokel annars inte utstyrsel korrekt.