tisdag, augusti 24, 2010

Kartellen: Bort med Alliansen

28 kommentarer:

Anonym sa...

Sjukt bra låt!
Imponerad att några gangsterrappare gör en sådan vållåt!

Tage sa...

Är det "LO Ung" som skippat de analfabetiska LO-bloggarna den här gången, och startat ett band istället?

Anonym sa...

Har du koll på vad kartellen är för grupp? De är värdetransportrånare.

Anonym sa...

Ali, seriöst... Lite bättre smak har du väl än så här? Har ändå haft en uns av respekt för dig fram tills nu. Att ta hjälp av några "förortspolitiker" som inte har någon direkt vidare insyn i politik överhuvudtaget förstärker bara bilden av att ni är ett parti för nötter.

Anonym sa...

Kartellen uppmanar ungdomar att gå och rösta.Mycket bra! Värdetransportrånaren sitter i fängelse och skriver texter. Rapparen jobber i en musikstudio.
I Sverige är det tydligen nåt oerhört att musikintresserade från segregerade förorter och från fängelse tar sig ton.

Johan sa...

Den här videon sprider sig som en löpeld kan jag säga! De har en del poänger killarna, oavsett eventuellt tidigare tveksamt leverne. Har en känsla av att det här blir den vallåt man kommer minnas..

Johan, PL&C sa...

Bra låt!
(idiotiskt budskap)

Vänster är helt enkelt bättre på musik än högern... tur att högern är bättre på ekonomi och sånt. ;-)

Oberoende sa...

Med sådana vänner....

Sveriges arbetare företrädes bäst av f.d. värdetransportrånare med tunga guldkors och halsdukar från H&M som maskering.

Valet 2010 here we come! (akta er alliansare, vi har AK5:or!)


-----------------

Man får väl i sin stillhet hoppas att V åker ur riksdagen och att S förseglar sitt öde genom det katastrofval som tycks vänta Sahlins gäng. En sådan kalldusch kanske ger den förvirrade arbetarrörelsen och vänstern i Sverige ett uppvaknande, och man får ju också hoppas att S fortsättningsvis håller rent vänsterut....Även ifall nu små gangster-pojkar inte är något de flesta (i motsats till Ebsati) förknippar med vänsterpolitik och solidaritet. Snarare sexism, våldsfixering, chauvinism och girighet.

Simsalablunder sa...

Här har visst hel hög MUF:are postat som alla insett att deras egen "Sverige jobbar" suger megafett. Vad gör de då åt saken? Jo, de uttrycker sitt avund.

Simsalablunder sa...

Man förstår, nu efter att ha lyssnat, att detta stör högerdrängen något enorm. Här är det några, som till skillnad mot Wilhelm Cravelford, Linda Bengtchzong och MUF, har något viktigt att säga och gör det krispigt och in på skinnet svinbra!

DocMa sa...

VIlken smörja! Varje potentiell väljare med några kopplade hjärnceller måste känna djup avsmak inför detta taffliga försök att få en grupp kriminella sopskallar att framstå som nån sorts politiska budbärare.

Kul för de som utsatts för detta slödders kriminella tilltag att höra dom jazza muntert i vpk:s hägn.
Dom tackar er säkert hela vägen till vallokalen!

Ingerö (magasinetneo.se/johan/) sågar också skiten förtjänstfullt jäms knäna - och det med all rätt!

Anonym sa...

Mycket viktigt att fokusera på deras påstådda kriminalitet, så man inte råkar höra vad de sjunger om...

Jonto sa...

Usch vilket "vi och dom"-tänkande.

"Det är inga här på gatorna som lever med blått blod... förutom dom!"

Solidaritet för fan.

Anonym sa...

Anonym,

Jaså det är "påstådd" kriminalitet. Det förklarar deras "påstådda" fängelsestraff i mångårsklassen.

Bra att vänstern visar vilken sida man står på. För kriminellt slödder mot hederliga jobbare i förorten.

Micke sa...

Så här säger Johan Ingerö som skriver på en blogg som utger sig för att vara en av dom främsta verkligt liberala bloggarna i Sverige.

Notera tonvikten vid känsloläget "hat" .

Ärligt talat kan jag inte känna annat än intensivt hat mot den här sortens figurer, och ännu mer mot grötmyndiga studentradikaler som romantiserar dem. Precis den här sortens pack förvandlade mina barndoms kvarter i Stockholms södra förorter till en mardröm, fördrev alla som hade råd att flytta och gjorde livet till ett helvete för dem som inte hade det.

Det här är grabbarna som redan i lågstadiet hade lärt sig hur man “lånade” folks cyklar, eller fickpengar, innan de avancerade till grövre brott. Nu har några av dem fått jobb som “rösten från gatan”. I texten framgår för övrigt att de står för sina brott, och att dessa inte är värre än alliansens politik.

Detta är vänsterns förtrupper. Ett gäng simpla kriminella som aldrig gjort något vettigt, aldrig bidragit med något till samhället, under hela sina liv. Med sina brott, sin livsstil och sin sannolikt begränsade arbetskapacitet har de tvärtom kostat samhället miljoner. Nu är de upprörda över att hederliga och hårt arbetande människor har fått sin skattebörda något lindrad, och därför ska de gå “till attack”.

Ali Esbati innehar femteplatsen på Vänsterpartiets båda Stockholmslistor. Det ger honom en rätt god chans att komma in. Om de rödgröna vinner blir han garanterat åtminstone statsrådsersättare.

Så kompis, när han kommer och vill ha dina skattepengar är det nog bäst att du betalar. Han har jävligt hårda polare.

Patrik sa...

Riktigt pinsam låt där det märks tydligt att de som skrivit texterna inte behärskar de fyra grundläggande räknesätten. Än mer pinsamt är det att en riksdagskandidat som genom detta handlande uttrycker sympatier för grova brottslingar.

G. Freeman sa...

Micke
Ok, nu är tonvikten noterad..

Vad vill du ha sagt? Ser du det som suspekt att man känner hat mot människor som försörjer sig på grov brottslighet eller vad är din invändning?

Menar du att det strider mot liberalsimen att racka ned på yrkeskriminalitet och annat tilltag som genererar brottsoffer?

Simsalablunder sa...

Man slås verkligen av det kolossala avund fake-liberaler som Ingerö och hans svans sitter på och som direkt avlossas i kaskader av enfaldigheter, när man trycker på rätt nerv.

Det Ingerö skriver understryker bara hur rädda fake-liberaler är för artistalster som får fram ett politiskt budskap så tydligt som Kartellen lyckas med i Bort med Alliansen.
En motsvarande låt med deras fake-liberalism är ju en omöjlighet. Allt de pysslar med måste in i sockervadd, lullull, neonljus, tjock dimma, tvärt-om-språk och tvetydigheter. Och det är ju raka motsatsen till ett tydligt budskap.

Återstår då bara att angripa något annat än budskapet, i detta fall ett hejdlöst moraliserande över person i flera led.

Anonym sa...

"Slödder" och "pack" Är det högerns förklaring på vad det är för personer som lever i det svenska betongsamhället?

Flera inlägg här verkar komma från personer som tror sig vara intellektuella eller whatever. Varför förstår ni då inte det enkla med att vi lever i ett konsumtionssamhälle där prylar och status gör mycket för att en människa ska bli accepterad. Detta betyder ju såklart att människor gör vad som helst för att uppnå detta för att bli accepterade. Så när dessa killar och personerna de representerar inte kan få acceptans på ett lagligt sätt (gå i skola, skaffa jobb osv.) så är det ju klart att de gör det på ett annat sätt!

Kriminalitet, segregation, arbetslöshet m.m. är inte problem i sig, dessa är symptom som kommer från vårt samhälles enda riktiga problem; kapitalism. Det är helt och hållet ologiskt, oförståeligt och omöjligt att tro att sättet vi lever på idag kan lösa dessa symptom.

Kapitalism innebär en tävlan, konkurrens mellan människor. Hur i helvete löser man arbetslösheten, kriminaliteten och segregationen inom ett system byggt på konkurrens?! Det är ett fullständigt skämt och det är väldigt skamligt att folk inte fattar att vi bara snurrar runt i samma hjul hela tiden. Bättre budskap i låten hade varit; rösta inte alls!

Anonym sa...

Anonym sa...

Anonym,

Jaså det är "påstådd" kriminalitet. Det förklarar deras "påstådda" fängelsestraff i mångårsklassen.

Bra att vänstern visar vilken sida man står på. För kriminellt slödder mot hederliga jobbare i förorten.


"Påstådd" var kanske fel ord att använda, men jag har aldrig hört talas om Kartellen, så allt jag hade att gå efter var kommentatorerna här som påstod att de var kriminella.

Men oavsett om de är kriminella eller inte så förändras inte budskapet i texten. Varför skjuta budbäraren?

Anonym sa...

Hahaha, de kriminella blattesossarna och deras trummaskin!

Pauli sa...

Moderaterna vet hur man ska tala till folket i förorten.

http://svtplay.se/v/1454537/oppet_arkiv/bildt_och_friggebo_i_rinkeby

Anonym sa...

Det man ska tänka på här är först och främst varför skulle ett gäng kåkfarare få för sig att försöka sprida ett politiskt budskap?

Om dom nu ändå tjänar sina cash via tveksamma metoder så berör inte landets ekonomi dem eller hur?

Någon hade skrivit :

"Nu är de upprörda över att hederliga och hårt arbetande människor har fått sin skattebörda något lindrad, och därför ska de gå “till attack”".

Varför går de till attack?
och nu när ni hårt arbetande får era skatter sänkta, då får du räkna med att kriminaliteten stiger som i sin tur drabbar dig skattebetalare. de skatte pengarna som du lipar över, de hade gått till skolor, sjukvård och allt annat som eventuellt hade hjälpt till att utbilda förortskidsen så at de kunde bli något annat än just kåkfarare.

Så när kriminaliteten år 2020 är såpass hög att de tar sig ut till din ort och knackar på din villa, så kunde det kanske varit just de 3 av tio som hade fått möjligheten till att göra något annat med sitt liv förutom att begå brott .


så visst, de står för sin för sina brott.
Och det kanske var det som krävdes av dom här i livet för att med just den streetcredden de fått från sina handlingar kunna släppa ut den här låten och nå resten av förorts folket som vanligtvis skiter helt och hållet i att rösta.

Jag förstår att det känns skrämmande :)


tjingeling

Simsalablunder sa...

De i förorten skall inte tro att de fritt kan få göra sin röst hörd hur som helst inte.
De skall veta hut, tiga och lyssna på sanningsvittnet och fusk-liberalen Ingerö och hans utskickade svans av fjuniga målbrottsstinna drängar.

Anonym sa...

Ingerö är fascist! Av den värsta sorten. Invertera allt karln säger och du hamnar på rätt position i de flesta sakfrågor.

Anonym sa...

Kriminella stödjer vänstern, inget konstigt med det.

Anonym sa...

Hittade en intressant artikel om Kartellen:

http://www.newsmill.se/artikel/2009/04/09/etablissemanget-kan-inte-stoppa-kartellen

Simsalablunder sa...

Det är givetvis inget konstigt att enskilda kriminella stödjer vänstern såväl som högern.

Det är förstås mycket konstigare att Moderaterna i t.ex. Täby kan få sitta kvar trots deras lagbrott, att de inte behöver ta konsekvenserna av sitt handlande.