onsdag, november 14, 2012

Demokratisk åderlåtning

Idag har människor runt om i hela Europa protesterat mot den orimliga nedskärningspolitik som dömer miljoner till arbetslöshet och fattigdom. Jag har skrivit om det i min krönika i Klassekampen:
I dagens EU ruller den sammenvokste politisk-økonomiske eliten tilbake en rekke rettigheter som folk i Europa har kjempet frem. Det gjøres ved at ikke-folkevalgte institusjoner, med EU-byråkratiet som katalysator, raskt får større rettigheter.
Läs gärna hela. Jag var också med i debattprogrammet Dagsnytt18 om detta. Det kan man se här om man vill. Inslaget börjar vid 11:50 med en rapport från Aten och debatten inleds 16:10 in.

1 kommentar:

Anonym sa...

Den f.d. statsminstern Göran Persson har i en intervju nyligen sagt att han numera är för 6-timmars arbetsdag. Sent skall syndar´n vakna. Om detta hade varit genomfört för några år sedan - inte bara i Sverige - så hade den eskalerande europeiska krisen - inte slagit så hårt som den gör nu. En hel ungdomsgeneration kan gå förlorad. Inför sex timmars arbetsdag innan det är för sent. Kjell Martinsson