fredag, april 01, 2005

Kärleksfestival på Kägelbanan 2-3/4

Riksteaterns föreställning Kärlek Extra Allt, som jag haft förmånen att vara en av nio grundtextförfattare till, kommer till Stockholm för att avsluta turnén. Det blir en "kärleksfestival", där det förutom de tre sista föreställningarna bjuds på film, poesiuppläsning, musik mm. Platsen är Södra teatern, Kägelbanan.

Lördag 2 april:Föreställning kl.19.30
Kärlekslounge från kl. 20.30 med DJ Sweet-Tee, poet Kalle Haglund och hemlig tjejdiamant med gitarr…

Söndag 3 april:Föreställningar kl. 15.00 & 19.30
Kärlekslounge från kl. 16.00 med filmvisning, poet Johannes Anyuru, Sluts United m.fl. Storslagen avslutning från 20.30 med DJ Khim (GBG) och överraskningsgäster

Biljetter
Föreställning 150:-/120:-
Bokas på www.sodrateatern.com eller 08-556 97 230
Efterinsläpp (utan föreställning) 50:-, Lördag från 20.30, söndag från 16.00

12 kommentarer:

Anonym sa...

Lite reklam för att sälja underhållning i utbyte mot pengar på Alis blogg. Kul!

Men det kanske är OK om verksamheten som helhet ändå gör förlust. För 'Vinst på kultur' hur skulle det se ut?

;-)

Anonym sa...

Jag såg föreställningen i Göteborg. Rekommenderar alla att se den. Köp boken också. Jag har den!

Anonym sa...

Va! Vad är detta nått?! OND reklam för antifemitistisk sexism? www.sodrateatern.com? yuppieborgen innanför tullarna? com står för comersial, dvs kommersialism!

Likt en inställsam girigt lismande försäljare av sina tjänster försöker Ali tömma oss på våra ekonomiska besparingar? I den vedervärdiga formen smyger han som den mörkersamarbetsman han tydligen är med kapitalet, sig in i folkhemmet och pockandes lockandes likt en prostituerad tär på fattiga studenternas själar.

Vi KRÄVER att få ta del av kulturberikningen
G R A T I S! Förresten har UV tydligen redovisat överskott av bidragsfinanserad medlemsregistrering, så VI borde få BETALT för att se skådespelet! Kapitalistlakej! Klassförrädare!

ROPEN SKALLA, G R A T I S KULTUR ÅT ALLA!

Anonym sa...

hallå där röd ungdom. kulturen kostar pengar. det finns inga skattefinanser som ger mig som kulturutövare gage för ett uppträdande. väldigt ofta får vi som satsat hela livet på konstnärlig verksamhet ställa upp gratis. instutitionerna, gallerierna osv. lever på att vi vill få en stark CV och erbjuder därför nästan aldrig ersättning (det finns undantag).

varför ska inte kulturarbetare ha betalt såsom alla andra arbetare?

Peter Björkman sa...

Det här är kul Ali. Du personifierar för mig den demokratiske människan, personligen aktiv inom många områden. Även sådana som ibland anses som oförenliga.

Hoppas att du är "demokratisk socialist" och inte förtruppstänkande "kommunist"!

Anonym sa...

men lasse, anställda på södra teatern är också kulturarbetare. de som sköter baren jobbar hårt och dom som bokar med. artisterna borde få det dom förtjänar helt klart. det händer sällan. men hela evenemang som är gratis har svårt att betala alla som ställer upp. allt kan inte fungera på volontär-nåd.

festivalen låter kanske lite dyr, och kultur borde vara subventionerat i så stor utsträckning som möjligt, men kulturen tävlar med annat. ett besök på simhallen kostar skjortan och en enkel resa till norsborg mer!

välj bättre saker att skrika på

Anonym sa...

men lasse, anställda på södra teatern är också kulturarbetare. de som sköter baren jobbar hårt och dom som bokar med. artisterna borde få det dom förtjänar helt klart. det händer sällan. men hela evenemang som är gratis har svårt att betala alla som ställer upp. allt kan inte fungera på volontär-nåd.

festivalen låter kanske lite dyr, och kultur borde vara subventionerat i så stor utsträckning som möjligt, men kulturen tävlar med annat. ett besök på simhallen kostar skjortan och en enkel resa till norsborg mer!

välj bättre saker att skrika på

Anonym sa...

ursäkta double-posting

Anonym sa...

och ursäkta lasse att jag absolut inte behärskar eller förstår sarkasm, den lägsta humorformen. jag älskar sarkasm själv och fällor är den högsta sarkasmformen, speciellt i debatt. tror jag.

å andra sidan ser jag samtidigt att du inte tagit mitt första inlägg på allvar. och hur allvarligt är inte det? men det kan nämnas att södra teatern nog är rätt bra på att pröjsa dom som faktiskt fyller huset med det den ska innehålla. (tror jag)

till skillnad från kulturhuset. där vill dom ha massa cool ny konst, musik mm.

dom som ska komma med idéerna/uppträdandena får ju vara på kulturhuset! en ynnest! och vadå då? dom kan ju tävla om nåt stipendium om dom behöver pengar. och använda kulturhuset på CV:n. kanske blir jättekända en dag och kan köpa micheal jacksons balsamerade kropp.

eller skaffa ett riktigt jobb som alla andra! jävla latmaskar!

Anonym sa...

steven -- "väldigt ofta får vi som satsat hela livet på konstnärlig verksamhet ställa upp gratis"

Jag som trodde att du bara var 14 (som du skrev pa alicios blogg). Eller menar du, det fruktansvarda, att du, som fjortonaring, har fatt "stalla upp" hela ditt liv GRATIS for att berika den svenska kulturen??? DET hade ju varit skandal. Stora talanger kommer att ga forlorade om vi fortsatter behandla fjortonaringar som gillar "bild" pa det har sattet. KRäV konstnarslon!

Anonym sa...

hej pontus, du är svår att förstå. krräv konstnärslön? menar du allvar? det är mycket relevant men inte direkt en kapitalisttanke. i ett skrupellöst kapitalistsamhälle förväntas bäste konstnär vinna. den får väl kämpa sig till ett erkännande och finna sig i principen efterfråga... - och så det utbud men erbjuder... - ?

inte för att jag tycker att varje konstnär ska ha en lön bara för att den är konstnär, men vi har heller inga fackförbund (eftersom konstnärer på femtiotalet tyckte att alla konstnärer ska vara fria). som ett resultat av detta kan man sällan kräva ersättning utan att sålunda bli utbytt mot en annan konstnär som gärna ställer upp för lite ära och cred.

jag är inte 14. det var ett knep för att få den dialogen att bli mindre hetsk och fördömande. de tankar jag radade upp var så kallade omogna eftersom jag ogiltigförklarade krig som lösning på någonting som helst. det var för att idén jag inflikade med inte skulle bli avfärdad som naiv. för jag tycker att den är viktig. och för att en portion av skribententerna skulle tvingas erinra den pubertala hållningen mot krig. mycket riktigt blev tonen mer pedagogisk, och flera tycktes reflektera (mellan raderna) över hur aggressiva och krigsivrande de blivit.

en tjusning med internet; fejkad identitet. hoppas du inte känner dig lurad, intentionen var god. jag är 29

Anonym sa...

rättelse:
den får väl kämpa sig till ett erkännande och finna sig i principen efterfråga... - och så det utbud MAN erbjuder... - ? (inte MEN erbjuder... vad nu det skulle betyda)