söndag, juni 26, 2005

Tropisk kycklingfrossa

Ett antal amerikanska kongressledamöter har tagits till Guantanamo-basen för att själva se hur det är där. Där fick man bland annat se hur "extraordinära förhörsmetoder går till":
"En kvinnlig förhörsledare läste timme efter timme högt ur en Harry Potter bok medan fången vände ryggen till och höll för öronen".
De kunde förstås ha sett på när fångarna pumpades med vätska och sedan fick sitta kvar i sin avföring, eller när de utsattes för starka temperaturväxlingar och förhindrades från att sova. Nu fick det istället bli Harry Potter-läsning, men de fick ju i alla fall en god bild av hur det kan gå till.

Kongressledamöterna missade väl troligen också att vara plats när någon dog under förhör - något som hänt vid minst 37 tillfällen på amerikanska militärbaser enligt Human Rights USA, i februari 2005. Men det är ju allmänt känt att vi alla ska dö någon gång. Så varför inte i ett "behagligt tropiskt klimat", som Dick Cheney påpekade råder på Guantanamo. Man skulle till och med kunna tänka sig att ha särskilda äventyrsresor till lägret.

TT rapporterar vidare:
"Kongressledamöterna fick också äta samma lunch som Guanatanamofångarna: Kyckling i apelsinsås med ris och okra. Politikerna fick också se fångar i skägg, vita fångdräkter, och flip-flop tofflor spela fotboll. De tillhörde den grupp som belönats för samarbete och gott uppförande".
Det är viktigt med ett gott uppförande, vet vi ju alla från skolan och så. Till exempel torde de ha ätit sin spenat var dag.

Och nu när det är så här bra, måste man ju vara direkt korkad om man tror att de intagna skulle ha något emot att efter flera år ännu inte veta vad de är anklagade för. Det är väl bättre det, än att gå och oroa sig!

Eftersom USA är en demokrati och marknadsekonomi så påminner förfaringssättet med att ta en kontrollerad grupp till kontrollerade visninar inte alls om den som totalitära diktaturer brukar använda sig av för yttervärlden.

Vill man nu kräkas, beror det möjligen på apelsinsåsen. Man får stämma entreprenören. Friheten har knappt några gränser.

27 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske du borde nämna att den som fick vätska intrevenöst hade vägrat all vätska? Hade det inte varit mer "korkat" att inte ge honom vätska?

Har amerikansk behandling varit utom all kritik? Nej inte, men ska du gråta - som du skrev tidigare - så gråt över det du själv har bidragit till, stödet till PFLP det lidande det har bidragit till! Annars blir det krokodiltårar!

Ali Esbati sa...

Jag tror att du missförstått konstaterandet att "all humor bygger på upprepning". Man jag tackar för det första stycket, som bekräftar din ståndpunkt, att läkare bör delta i tortyr. Det är, som du känner till, testat flera gånger tidigare i historien.

Anonym sa...

Min ståndpunkt är inte att läkare ska medverka till tortyr; tvärtom.

Att det skulle vara tortyr att ge vätska intravenöst till en som lider av uttorkning tror jag inte. Alla detaljer om fallet vet inte jag och inte du heller.

Om en läkare har givit för mycket vätska medvetet för att tortera är det fel och läkaren ska åtalas. För mycket vätska kan ju vara livsfarligt!

Lika lite som läkare och alla människor överallt ska tortera människor ska anständiga människor överallt motverka OCH INTE STÖDJA terror. Tycker du det är ett försök till humor att upprepa detta? Då måste du tro att mordbombningar är något att skoja om?

Eller är det mitt påpekande om din egen upprepning av "korkat, korkad, korkade" som stör? Jag får väl ta det lilla lugna då. Det är ju din blogg. Men gråt över mordbombningarnas små offer också om du kan.....

Anonym sa...

Alltsa det ar ju lite markligt att hoglasning ur Harry-Potter raknas som tortyr. Tank pa alla barn i varlden som drabbas av denna tortyr nastan varje kvall AV SIN EGEN MOR!

Anonym sa...

Men glöm inte att de fick lida av Christina Aguilera också! I USA är det ännu värre; det finns lärare som torterar elever med Frank Sinatra!

Anonym sa...

Härligt att höra er borgare skämta bort tortyr och övergrepp mot mänskliga rättigheter. Tydligen så var sånt bara förfärligt när det utfördes i Sovjet på kommunist-tiden. När dte är USA:s friendly fascists som gör samma sak så tycker ni mest att det är lite skojigt.

Ytterligare ett exempel på intellektuell ohederligthet.

Anonym sa...

Mycket dålig ton att skämta om Aguilera och Sinatra måste jag medge. Men lighten up! Det handlade om musik! Undrar vad Jay Leno och Letterman hade att säga om torture by music?

Allvarligt talat, sett mot de brott mot mänskligheten - crimes against humanity - som somliga i vänstern är medlöpar i, är lite skämt om musik på Gitmo så farligt? Du har i alla fall inte sett mig skämta om fångarna.

Är det egentligen inte ett underbart skämt det vänstern har haft för sig? Stödja terror och sen klanka på den som bygger stängsel mot sagda terror? Den var riktigt rolig!

And, who are you calling a burger? Inte denna arbetarjänta, hoppas jag.

Anonym sa...

rgr, om du tror att det enda som försigår på Guantanamo är högläsning så har jag en bättre karaktärisering av dig än ohederlig, nämligen korkad.

"Är det egentligen inte ett underbart skämt det vänstern har haft för sig? Stödja terror och sen klanka på den som bygger stängsel mot sagda terror? Den var riktigt rolig! "

Nej du AK, det riktiga skämtet står såna som du för som vill motivera USA:s brott mot folkrätten och anfallskrig till höger och vänster med "kriget mot terrorismen". Istället för att slicka Bush-röv kunde du ju ta 5 minuter på dig att fundera över VARFÖR det har blivit så lätt för fanatiska muslimska rörelser att rekrytera självmordsbombare på sistone? Lika lite som Israel kan långsiktigt lösa sin konflikt utan att ge palestinierna det som rättmätigt tillhör dem; deras land, kan USA militärt krossa terrorismen genom anfallskrig. För varje krig skapas nya fanatiker, och Bush och AL-Qaida lever i en underbar symbios och ett ömsesidigt beroende.

Anonym sa...

Staffan W,

Du är i anfallsmode tydligen? Synd att du måste gå till angrepp mot "såna som jag".

Jag tycker du sympatiserar väl mycket med terrorister. Jag noterar att du inte med ett ord berör frågan om svenskt stöd till PFLP som jag tar upp regelbundet. Då får jag anta att det är O.K. med dig? Om så har du visat att du inte är förmögen att ta in det OERHÖRDA i denna aktion.

Har du själv spenderat mer än 5 minuter på att fundera ut varför det blivit så lätt att rekrytera mordbombare? Kanske du tänker på det ständigt men är oförmögen att ta in mer än en faktor?

Man ska alltså i din syn ge in för dem som driver mordbombningsindustrien och ge dem vad de vill ha? O.K., ge dem då hela Mellanöstern. Det är ju det de vill ha. Och tydligen håller många svenskar med dem.

Anonym sa...

*Gäsp*

Lika hög nivå som vanligt på argumenten här.

Så jag sympariserar mycket med terrorister? Backa gärna upp det.

Svenskt stöd till PFLP som du tjatar om i varje inlägg har jag ingen åsikt om, vet inte vad PFLP är och vilka som har stött dem. Har varit utomlands i 5 år och har inte hunnit informera mig om varje liten minihändelse här hemma. När jag var med i Ung Vänster på nittiotalet samlade vi in pengar till ett palestinskt barnhem. Men dte kanske också är terrorverksamhet i fårakläder?

Terrorist är också ett intressant ord. Vilka som stämplas som terrorister och inte beror ofta på vilken synvinkel man väljer. Är palestinierna terrorister, eller frihetskämpar som försöker kasta ut en ockupationsmakt? Jag skulle såklart rösta på det senare. Sen är det klart att självmordsbombningar mot civila är förkastligt oavsett omständigheterna.

Noterar att du inte har något att säga om Israels och USAs statsterrorism. Typiskt.

Anonym sa...

"Jo, därför att Irak är "the big One". Blir det en fungerande demokrati där så får det inverkan på hela den förslavade övriga regionen. Detta vet givetvis de som rekryterar självmordsbombare medelst löften om oskulder i himlen o dyl.

Själv kan du ju klura på varför självmordsbombare verkar vara främst ett muslimskt fenomen."

Jösses, du får nog fundera ett varv till Bobbo.

För övrigt så är jag rätt säker på att om Irak hade inlett en ockupation av USA så hade det inte dröjt särskilt länge innan vi sett katolsk-kristna självmordsbombare. Katolsk-kristna anfallskrigare är ju gångbart redan i dagsläget, för att inte tala om hur det såg ut under medeltidens korståg.

Anonym sa...

Jag förstår, Staffan W, att du känner dig överlägsen många här. Du gäspar. Jag suckar uppgivet.

Om du inte vet vad terrorgrupperna står för, och PFLP är en av dem, och vänsterns traditionella hyllande av denna grupp och demoniserande av målet för terrorn är det väl ingen mening att argumentera? Känner du inte till de andra terrorgrupperna som vill krossa Israel heller?

Du har ingen åsikt, säger du, för att du bott utomlands i fem år? Det finns ingen information om Popular Front for Liberation of Palestine utomlands? Du har kanske skyddats från de aktioner de utför och sedan tar åt sig äran för? Lugnt och skönt för dig att inte bry dig.

Du har gett pengar till ett barnhem, säger du, och undrar om det syftet är en ulv i fårakläder. Det får du ta reda på själv. Jag vet själv inte under vilken titel din välgörenhet listades. Det kan vara legitimt eller det kan vara korrupt, liksom all välgörenhet. Det sorgliga är att det har hänt att folk har gett pengar till vad de trott vara hederliga ändamål. Sedan har mottagarna spenderat på vapen och personliga konton. Du får helt enkelt informera dig i ämnet. Finns inte en önskan att lära sig alla aspekter så är det nog ganska kört att se hela bilden.

Hur jag backar upp att du verkar sympatisera med terrorister? Du backar själv upp det när du ser terrorister enbart som offer för förtryck eller ockupation. Du backar upp det när du kallar simpla mördare frihetskämpar. Frihetskämparna behöver slakta tvååringar på glassbarer? Det förstås, tvååringen är väl en stor fiende eller kan bli. Sedan följer du upp med det traditionella flummet om vad som är terrorism. Och då blir, det, samma gamla, samma gamla, ZZZZZZZZZ...

Anonym sa...

Just det AK, jag gäspar trött och känner mig lite överlägsen. Men bara för att det är så låg nivå på din argumentation.

Om du kunnat läsa innantill så hade du kunnat läsa i mitt förra svar till dig att jag tar avstånd från tex självmordsattacker mot civila mål.

Jag är för övrigt helt säker på att de pengar vi samlade in till förmån för ett daghem i palestina faktiskt gick till det ändamålet, det var rätt noggrant uppföljt i samarbete med SIDA.

Och jag tar rätt lätt på dina beskyllningar om svenskt stöd till terrorister. Ingen har ett intresse av att stödja terrorverkamhet.
Däremot har sionister en tendens att få fradga runt munnen när man diskuterar Israels etniska rensningar och stämplar ut alla som inte tycker som dem som judehatare eller terrorister.

Anonym sa...

Nä nu har du väl trampat i klaveret ordentligt?

Du har inte brytt dig och har ingen åsikt, enligt dina egna ord, om PFLP. Ändå kan du hävda att ingen är intresserad av att stödja terrorism. Det är ju helt klart att du, bl.a., inte är det minsta intresserad av att förhindra att pengar går till terrorister.

Du följer mallen som moderna antijudiska grupper har stadfäst:

"...Däremot har sionister en tendens att få fradga runt munnen när man diskuterar Israels etniska rensningar och stämplar ut alla som inte tycker som dem som judehatare eller terrorister..."

Att stämla som du stämplar i citatet är fördomsfullt. Lågt sätt att tysta opposition mot terrorism.

Fradga runt munnen? Judarna som tror på ett judiskt hemland är hysteriska och onda. Bort med dom! Du kan inte vara klarare.

Anonym sa...

Låt mig se om jag fattat saken rätt... Ung Vänster har alltså vid ett enstaka tillfälle för 3 år sedan gett den blygsamma summan 4000 kr i bidrag till en palestinsk vänstergrupp som kan kopplas till två terrorattentat?

Det är alltså denna incident som föranlett att vi måste stå ut med AKR:s montona, tjatiga, tröttsamma försök att mutera varje intressant ämne på den här sidan till en debatt om UV:s stöd till PFLP?
Kom igen nu! Visst låter det som en klantighet att ge den här gruppen pengar. Men var är känslan för proportionerna? USA pumpar in miljarder i Israels arme, som ju som bekant dödar civila palestinier efter sitt höga godtycke.

Och att kalla mig antijudisk är ju ett fint exempel på hur en sionist fradgar runt munnen när hon får upp ångan i debatten. Mina judiska kompisar skulle nog småle om de läste det.

Däremot kanske inte de palestinier som dagligen får betala priset för den sionistiska (mar)drömmen småler åt något som AKR har att säga.

För övrigt har jag redan påpekat till AKR en gång (fick inget svar) att det finns en mängd judar som delar all kritik som jag kan framföra mot den israeliska statens etniska rensningspolitik. Jag frågar igen: är de också antijudiska?

Anonym sa...

Inget tvivel om saken; du har blivit rent rabid nu. Ingen fradga här; bara konstaterande av fakta som jag ser dem. Men fradgan formligen fräser ur din mun när du talar om "etnisk rensningspolitik" från israelisk sida. Hur svarar man på en anklagelse som har en falskhet som premiss förresten?

Du använder ordet "sionist" som ett skällsord i sann anti-israelisk anda. Är araber som strävar efter sitt hemland, arabiska sionister, lika föraktade av dig som judiska sionister? Jag talar nu inte om terrorister utan vanliga palestinier som vill bygga sig en framtid i fred.

Om du har judiska vänner som håller med dig att Israel utövar etnisk rensningspolitik är de lika vilsefarna som du i min syn. Har de däremot kritik om hur Israel agerar är det mycket möjligt att jag håller med dem i mycket. Tror du förresten att judar inte kan vara judehatare?

Kort - konflikten är mer komplicerad än vad du är villig eller kapabel att ta in. Hederlig kritik av israelisk politik är en sak. Den vansinniga propagandan en annan. Och man lär sig känna igen hur visan går. Men en sak borde vara glasklar ; man ger inte stöd till en organisation som står för terror.

Du har alltså kommit till slutsatsen att svenska pengar till en organisation som stolt tar på sig ansvaret för terroraktioner är av liten konsekvens. Det var ju så få som dog, eller? Sen har vi ju inte ens talat om annat stöd Sverige (och andra, USA också) gett till PLO och PA under alla år och som vi nu vet har gått till vapen och personlig vinst.

Jag har den tydligen mycket obehagliga åsikten att detta är mer än enbart "klantighet". Det är medlöperi, ignorans i bästa fall, och borde granskas, offentliggöras, tas avstånd ifrån och stoppas. Och det vill du inte höra.

Till sist, jag tror dig när du säger att du har fått nog av mitt tjat. Det har säkert andra också. Låt oss hoppas det blir slut på våldet och att makter som kan och vill förhandla och komprommissa fram en varaktig fred får komma till tals.

Anonym sa...

Hehe, så jag har blivit rabid nu? Den tar jag också med ro. Alla som skulle frestas att ta dig på allvar kan ju läsa bakåt i tråden och se vem som fradgar runt munnen och vem som levererar sakliga argument.

Jag är den första att medge att konflikten Israel/Palestina är komplicerad och mångbottnad och måste lösas med pragmatism. Någon sådan insikt har jag dock inte sett från dig som morrar att palestinierna är terrorister och inte har presterat ett uns av kritik mot varken Israel eller USA under hela den tid jag har haft det tvivelaktiga nöjet att läsa dina inlägg. Nu senast hade du den goda smaken att försöka skämta bort USA:s tortyr av fångar på Guantanamo.

Och efter att ha läst dina inlägg här i några månaders tid, med en dåres envishet tjatar du på om UV:s stöd till en palestinsk terrorgrupp, så måste jag erkänna att jag hade väntat mig något smaskigare. En liten summa pengar vid ett enstaka tillfälle är naturligtvis olämpligt och klantigt, men som du har gått på här så hade jag nog förväntat mig att det rörde sig om ett organiserat samarbete som sträckte sig över en lång tidsperiod. För uppenbarligen har UV själva tagit avstånd från den här gruppen, eftersom de inte fortsatt ge pengar?

Låter som en grälsjuk sionists försök att röra upp en storm i ett vattenglas. Återigen: var är känslan för proportioner?

Och, arabiska sionister..?

Anonym sa...

Visst kan man bli grälsjuk för mindre. Undrar om det gör nån nytta. Blir du mer eller mindre fientlig av att tvingas tänka på otrevligheter som terroriststöd?

Roligt att du ser små terrorattentat som varande av liten konsekvens. Och stödet till Arafat och co som jag nämnde viftar du väl också bort. Själva tanken att svenskar lierar sig alls med terrorister och envist fortsätter att kalla dem frihetskämpar och på så vis ger moraliskt stöd är svår. Alltsomallt har det bidragit till att främja onda ändamål och det tycker jag i alla fall är skamligt för mitt land.

Du blir heller kanske inte upprörd över Sveriges samarbete med Nazityskland, handeln, J-märkningen i pass etc för det var ju så lite? Men det hjälpte nazisterna liksom nonchalant stöd till terrorgrupper hjälper deras agenda.

Undrar du om det finns arabiska sionister? Måste man vara jude för att vilja bo vid berget Sion? Tänk pa det ett tag. Faktum är att arabiska fredliga grupper har judiska sionister som förebilder. Lyssna på sionister, de som vill bo hellre än utplåna.

Ali Esbati sa...

Eeeh? Det verkar inte finnas någon bortre gräns för hur trög man kan vara. Den aktion som jag och Kristoffer Housset genomförde var ett medvetet sätt att genom att riskera vår egen säkerhet protestera mot en bisarr lagstiftning. Jag är mycket stolt över den aktionen och utvecklingen har därefter gett oss rätt på punkt efter punkt i vår oro. PFLP som organisation har i princip inget med det här att göra, och det känns under alla omständigheter inte direkt aktuellt att be om ursäkt för något som jag är stolt över. Klicka gärna på länkarna nedan för att läsa mer. Jag klipper in ett stycke som redan varit publicerat här på blogen.

---
Här i Sverige forcerades en ramlagstiftning på EU-initiativ. Den lagstiftningen gör, liksom andra ”terroristlagar”, allvarliga avsteg från viktiga rättsprinciper och bort mot kollektiva, djupt politiserade bestraffningar. När jag och Kristoffer Housset testade en finansieringslag sommaren 2002 vände vi oss bland annat just mot det märkliga i att lagen var så osäker. Den hänvisar till exempel vidare mot en lista med organisationer och personer, som i sin tur fastställs under hemliga former av EU-ministrarna, utan att skäl till terrorstämplingen (eller hävandet av densamma) behöver redovisas. Det är därefter inte konkreta individuella handlingar som blir föremål för rättslig prövning, utan koppling till listade organisationer. (Se några pressmeddelanden, här, här och här).

I EU:s ”gemensamma ståndpunkt” om vad som ska räknas som en terroristhandling kan man bland annat läsa, att det är en handling som bedöms syfta till att ”injaga allvarlig fruktan hos en befolkning” eller ”allvarligt destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska ellersociala strukturer i en stat eller en mellanstatlig organisation”. Det senare torde kunna sägas om all politisk verksamhet som syftar till att, säg, avskaffa kapitalismen eller de strukturella könsorättvisorna i samhället. Man behöver inte vara ett geni för att inse att en sådan gummilag både kan och kommer att användas på ett obehagligt sätt av statsmakterna.

Anonym sa...

Märklig etik bakom ett beslut att donera pengar som man vet kan användas till brott mot mänskligheten, för att bevisa att en lagstiftning är "osäker"? PFLP har i princip ingenting med det är att göra, säger principmakaren. Klart och tydligt: man kan använda sig av vad och vilka som helst för att föra fram sitt agenda.

Undra på att dessa übermenschen är stolta över vad de lyckas åstadkomma. Roligt dock att det blir lite omväxling i vokabuläret. Trög funkar bra som synonym för korkad. Never mind den lilla människan. Hurra va' vi uar bra. Tramp, tramp, tramp.

Lenins nyttiga idioter, svenska drängar och pigor, gör sin insats. Tvi vale!

Anonym sa...

"Du jämför päron och äpplen igen. Innan var det tortyr och högläsning ur Harry Potter "

Lägg inte ord i min mun tack. Jag har inte jämfört tortyr med högläsning ur Harry Potter. Däremot har jag sagt att den som tror att den enda förhörsmetod som förekommer på Guantanamo är högläsning, är mer än lovligt korkad.

"och nu är det tydligen stöd till terroristorganisationer och stöd till en demokratisk stat som inte försöker att döda civila avsiktligt till skillnad från sådana som PFLP."

Skitsnack. Israels arme har ett antal massakrer av civila palestinier på sitt samvete, i flyktingläger och annorstädes. Läs på eller sluta utge dig för att ha koll!

"Blir du mer eller mindre fientlig av att tvingas tänka på otrevligheter som terroriststöd? "

Jag blir nog mer fientlig av dina försök att förstöra alla seriösa debatter här med ditt eviga malande om en enstaka incident för 3 år sedan. Du har byggt upp en helt hysteriskt kritik av vänsterns "stöd till terrorism" på en enstaka insättning av 4000 kr på ett Emmaus-konto kopplat till FPLP. Uppenbarligen så har fler svenska organisationer samarbetat med den här gruppen, så en renodlad terrorverksamhet lär det knappast röra sig om. Varför hoppar du inte över till Emmaus hemsida och tjatar vidare där istället?

Därmed inte sagt att inte herrarna hade kunnat välja mer klokt i sitt val av mottagare för sin aktion.

"Själva tanken att svenskar lierar sig alls med terrorister och envist fortsätter att kalla dem frihetskämpar och på så vis ger moraliskt stöd är svår. "

Jag vet inte vad jag annars skulle kalla de palestinier som kämpar för sin rätt till en egen stat mot en ockupationsmakt. Har du något annat konstruktivt förslag?

"Roligt att du ser små terrorattentat som varande av liten konsekvens. "

Ytterligare ett exempel på hur underbart saklig du är när det börjar fradga runt munnen. När har jag sagt att någon terroraktion är "varande av liten konsekvens"? Jag har upprepade gånger tagit avstånd från all terror riktad mot civila.

Däremot har jag sagt att du försöka koka soppa på en spik av UV:s stöd till den här gruppen, se ovan. Som sagt; lär dig läsa innantill.

Bobbo: Femåringsargument? Vad har du att säga om dina egna prestationer? Kom tillbaks när du är nykter.
Fegisar håller på vinnarna, själv håller jag på dem som har rätt.

Anonym sa...

Re "frihetskämpar":

"...Jag vet inte vad jag annars skulle kalla de palestinier som kämpar för sin rätt till en egen stat mot en ockupationsmakt. Har du något annat konstruktivt förslag?..."

Palestinier som kämpar för en egen stat på VB och Gaza kan väl i princip vara frihetskämpar. Hur många av dem kämpade mot den jordanska och egyptiska ockupationen 1948-1967, undrar man dock.

Men det är inte dem jag kallar terrorister. Terrorister har förklarat krig mot civila. De har ingen önskan om fredlig samexistens. Det Al-Aqsa, PFLP, Islamic Jihad, Hamas och Hezbollah alla har gemensamt är att de vill krossa den judiska staten, inte att de är mot ockupationen. Det säger de rakt ut. Och det började inte med ockupationen.

Anonym sa...

Staffan W: "...själv håller jag på dem som har rätt..."

Säger allt. Massmördare är frihetskämpar. Alltså har massmördare rätt. Staffan håller på dem som har rätt. Alltså sidar Staffan med mordbombare. Vem är förvånad.

Anonym sa...

Ursäkta Bobbo, men jag blir lite yr i huvudet av att läsa dina svar till mig. *Var* nånstans "uppmanade du mig att förklara varför *det* är som det är"? Varför vad är som det är? Meningen med universum, livet och alltihop?

Och *var* nånstans undviker jag att svara på något inlägg till förmån för att "fantisera om tänkbara framtidsscenarios, inte svara alls eller att svara på dina egna funderingar."?

Bor vi överhuvudtaget på samma planet? Samma solsystem?

Och till AKR så vill jag säga tt med den definitionen så tror jag inte att något politiskt parti, åtminstone inte riksdagsparti, har svårt att ta avstånd från terrorister. SOm sagt så är jag helt övertygad om att det krävs pragmatism från båda sidor för att kunna lösa den här konflikten i mellanöstern. Lika väl som palestinierna och araberna måste acceptera staten Israel, så måste Israel ge palestinierna de som rättmätigen är deras, dvs deras egen stat. Och naturligtvis riva den där jävla muren som inte skulle ha byggts till att börja med.

Anonym sa...

"Varför skall palestinierna få en egen stat?"

Tack för den. Har misstänkt ett tag att du var en idiot. Bekräftat.


"Så därav slutsaten att du anser att Harry Potter-högläsning är tortyr"

Varför är alla borgare som skriver på den här sidan såna besserwissiska viktigpettrar? Istället för att bara erkänna att du har felciterat mig måste du börja med massa semantiska ordvrängningar för att visa att du "ändå" hade rätt, fast jag uppenbart inte skrivit det du i påstod att jag skrev. Lägg ner.

"Israel går inte medvetet in för att döda civila personer "

Israel dödar civila, precis som palestinska extremister. Hur medvetet det sker kan man ju diskutera. När de går in och bombar sönder ett helt bostadsområde urskillningslöst så har de nog en ganska klar idé om att civila får sätta livet till. Liksom när de skjuter urskillningslöst in i en palestinsk folkmassa.

"Därmed kan du knappast jämföra utländskt stöd till Israel med stöd till terroristorganisationer. Det borde vara självklart."

Allt annat än självklart. Det Israel sysslar med är inget annat än statsterrorism.

Anonym sa...

Om detta :

"...När de går in och bombar sönder ett helt bostadsområde urskillningslöst .....när de skjuter urskillningslöst in i en palestinsk folkmassa..."


...är vad du tror är det inte underligt att du har dina extrema syner pa "sionister".

Om så händer kan jag hålla med att det är mer våld än nöden kräver. Men har det hänt att Israel har "bombat sönder ett helt bostadsområde"?

Skjuter "urskillningslöst" när syftet är att stoppa terrorister?

Anonym sa...

Gå tillbaks och läs nyhetsrapporteringen från nu och fem år bakåt så hittar du mer än tillräckligt med exempel på hur den israeliska armen använder övervåld mot civila.