torsdag, september 22, 2005

Flyktingarna och budgetsamtalen

När dammet lagt sig klarnar turerna kring flyktingfrågan i budgetsamtalen lite. Det viktiga är att en bred folkrörelse faktiskt lyckats ändra svensk flyktingpolitik i positiv riktning. Det var länge sedan något sådant hände.

Sen kan man konstatera att själva förhandlingarna inte riktigt gått till som det framstått i media (inte minst hos Henrik Brors).

Och idag skriver Ulla Hoffmann (v) och Gustav Fridolin (mp) I GP:
Vi vill, mot bakgrund av hur det emellanåt sett ut i media, betona att våra partier drivit detta arbete gemensamt, lika hårt och in i det sista tillsammans försökt och lyckats få igenom förbättringar. Ingen av oss bär större skuld för att vi inte nått ända fram, och ingen större ära av det vi trots allt uppnått.
Äran tillfaller framför allt tusentals människor som tagit ställning och gjort sina röster hörda.

5 kommentarer:

Jonas N sa...

"Ändra svensk flyktingpolitik"

Pyttsan!

Väx upp och kamma dig .... kan du inget alls om politisk varmluft?Eller är det pinsamt att behöva ha lagt sig platt för maktpartiet igen efter att ha slamrat ljudligt med alla tomma tunnor?

Lite mer verklighetsförankrning tack!

Anonym sa...

"Pyttsan!"

NEJ

en random liberal från fjollträsk använder ordet "pyttsan".

Hela min världsbild rasade.
Min mormor brukade använda det ordet när jag var liten :(

Anonym sa...

Hej fraggel! Under premissen att du inte gör det här som något slags ironiskt skämt vill jag i all välmening ge dig tre små råd:

1. Du kan uppenbarligen skriva mycket god svenska och det är synd att du envisas med att slänga in engelska ord som får det att se väldigt komiskt ut. Köp ett billigt lexicon och slå upp hur ord som "koalition" och "etablissemang" stavas.

2. Innan du börjar kommentera svensk inrikespolitik kanske det kan vara läge att läsa in sig lite på hur den fungerar med olika partier, deras historia osv. Av inlägget på din blogg kan man till exempel se att du tror att Ali är socialdemokrat, vilket naturligtvis inte stämmer.

3. Ett annat inlägg på din blogg handlar om hur svenska kvinnor borde lära sig gå sexigare. Med anledning av detta vill jag tipsa om att manschauvinism och sexism i allmänhet anses just väldigt osexigt.

Lycka till!

Anonym sa...

fraggel ;)))

Tomas Melin sa...

Så i princip så är något sant för att Flamman påstår det? Intressant.

I Flammans artikel är det ju tydligt att hela tesen grundas på att man tar Einarsson på hans ord, helt enkelt. Oklart varför Einarsson skulle vara oförmögen att ljuga, men ändå.