torsdag, november 17, 2005

Tre uppmaningar

1) Läs min ledarkrönika med rubriken Istället för kris, i dagens Flamman.

2) Läs Kalle Larssons kommentar, med rubriken Introvert ironi, till ännu en veckas drevjournalistik mot vänsterpartiet – Svenska dagbladets rätt fantastiska grepp att presentera innehållet i valberedningsenkäter där man i enlighet med svensk föreningspraxis just ska diskutera eventuell kritik mot det interna styrelsearbetet, såsom ”en hemlig undersökning”!

3) Besök årets Socialistiskt Forum, med rubriken Hotet från höger – och vänsterns svar, i helgen. Programmet innehåller som vanligt massvis med intressant, från välfärdens framtida finansiering till situationen i Venzuela, från politisk poesi till palestinsk vardag i apartheidmurens skugga. ABF-huset i Stockholm hela helgen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Väldigt bra ledarkrönika. Finns inga genvägar till ett sunt samhälle där alla kan vara delaktiga, den offentliga sektorn måste vara stark. Och den måste gå att lita på. Vi blir alla gamla och många av oss blir sjuka. Tryggheten är då ett måste. Som det är nu blir många rent av sjuka av oro inför att bli gamla och sjuka. Satt idag i diskussion med några vänner just om den saken. Oro och stress inför framtiden tar alltför stor plats i mångas liv.
Detta ger hopp i alla fall, bara det nu genomförs.