torsdag, december 01, 2005

Hedrande omnämnande

Det var någon som gjorde mig uppmärksam på att jag figurerat i radio. Noterar att det var i slutet av en intervju med Qaisar Mahmood (i Lantz i P3) – apropå bloggande; att börja och att sluta – som denna blogg plötsligt blev chockomnämnd som ”den bästa just nu”. Man får tacka. Jag fortsätter tills vidare slänga ihop texter när det går att hitta en ledig stund.

27 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, fortsätt med det! Detta är den klart intressantaste bloggen på svenska. Det är jäkligt många som läser och uppskattar det du skriver, oavsett vad kommentarerna ger sken av (men det visste du säkert redan).

Ali Esbati sa...

Tack. Jo, jag träffar en hel del reellt existerande personer i den verkliga världen, som tycks läsa bloggen. Det känns viktigt och kul. Det kommenterande blåbruna cyberbrödraskapet är intressant som socialt fenomen, men jag oroar mig ibland för de kloka läsare som kanske blir bortskrämda av tonläget och den djupt obehagliga människosyn som framträder i många av kommentarerna.

Anonym sa...

Kommentarerna sägaer mer om den som kommenterar än om Ali


Absolut hela statskulden orsakad av 9 års borgerligt styre




Först ska vi ha makten sen skall vi visa var skåpet skall stå



Så kan det ju gå när sossemaffian fär styra landet i fred

Anonym sa...

Fortsätt i samma anda.

Anonym sa...

som kanske blir bortskrämda av tonläget och den djupt obehagliga människosyn som framträder i många av kommentarerna.

Projektion, är en annan försvarsmekanism som innebär att en omedveten oacceptabel impuls för individen, istället ges någon annan i omgivningen. Man tillskriver alltså en egenskap till någon i omgivningen som man alltså har själv, men inte medvetet kan acceptera.

Anonym sa...

anonyme mannen: det finns också en skillnad mellan neuros o psykos. i det första fallet har man ingen självinsikt om sina problems. du borde fundera lite över det för din egen del.

anon sa...

inte för att jag är förvånad på något sätt men det är ju helt sant att denna blogg ÄR den bästa bloggen överlag, som finns att hitta. Förmodligen kommer det att fortsätta vara så.

Det borde kunna likställas med brott, att sluta driva en så här bra blogg.

Ungefär så.

Anonym sa...

anonym däruppe!

Ja... de med psykos har insikt. Så är det. Och för att spinna vidare på ämnet så anser jag att det är Ali som bygger (neuros) luftslotten och ni vänsterfolk som bor (psykos) i dom.

Rommedahl sa...

skrämmande att det sitter en person i en central statlig utredning som tycker att esbatis blogg är så lysande.

hur mycket av de här åsikterna florerar egentligen i rosenbad?

Tobias Lindberg sa...

Jo, detta är en grymt bra blogg. Fortsätt så, Ali!

Anonym sa...

Det är sant Ali du är fan den bästa bloggen just nu… sluta inte jag ser alltid fram emot att läsa din blogg…

Du kickar borgar ass..

PS. om du blir tröt på att läsa höger tomtarna här uppe har jag ett tips gå in och läs den här bloggen... den är ganska opolitisk men så förbaskat kul:

http://tingsnotarien.blogg.se/

Anonym sa...

Man får ju ta med i beräkningen att det finns 20 ggr fler som är till höger om Ali än tvärtom.

Anonym sa...

Ja jag läser väl kanske inte primärt bloggen för att avnjuta Neoliberal agendas texter.

Ja, jag har läst Ayn rands Atlas shrugged, Anthem samt Kapitalismen, det okända idealet och ärligt talat så var de mycket sämre science fiction än Isaac Asimov och bitvis mer vrickat än scientologernas yrsel.

Men så blev objektivisterna en sekt också. Snarare än att kalla liberaler för brunhöger så är det mer passande (om man ska använda nidutryck dvs) att kalla dem Robotliberaler.

Anarkokapitalister går mycket på IF-satser (Där gjorde sig den gamla c64basic-programmeraren påmind).

IF du ge mig pengar THEN du få nått tillbaka ;)

Jag skulle personligen avsky att bara se min omvärld som objekt för handel när jag i själva verket skulle vilja ge dem allt (Hörde ni den objektivistiska rysningen från Droidhörnan?)

Anonym sa...

tja. underhållande, det kan jag hålla med om i mörka stunder. jag tänker varje gång jag läser neoliberal agenda att det är en sån tragisk kille som fastnat på datasalarna på kth. det är inte roligt egentligen, men lite som när man kan skratta åt tokiga gubben som sjunger högt på bussen så kan man tycka att det är underhållande med såna kommentarer ibland.

/j

Anonym sa...

det här är absolut en av de bästa politiska bloggarna, den uppdateras ju så jävla ofta att man nästan reflexmässigt går in här och läser varge gång man är ute på nätet. keep up the good

Anonym sa...

Klart du ska ha beröm - du skriver ofta, genomtänkt, läsbart och läsvärt. Fortsätt så!

Anonym sa...

Haller faktiskt med.

Detta r den basta bloggen med den basta debatten.
Haller personligen sallan med Ali men han kan skapa debatt.

Jag ar ocksa lite nyfiken pa vad en Bla-liberal ar tillskilnad fran en Blabrun-liberal?

Kanke kan nan vanstersympatisor forklara detta en gang for alla.

Jag mistanker att man blir brun i era ogon snarare an bla nar man anser att sjalvmordsbomvber ar fel och att castro ar en diktator. Kan detta stamma?

Vad ar i sadana fall blatt?

Anonym sa...

Blått börjar hos brackorna i vägval vänster....

anon sa...

Rommedahl,

Vem av oss som sjungit Alis lov här, sitter i en statlig utredning?

är det måhända okunnigheten själv(uttalas: en liberal) som gör ett besök och låtsas vara duktig?

Anonym sa...

Blåbrun blir man nog när man tycker det är okej att mörda folk för att stjäla deras land och naturtillgångar (eller "ge dem frihet och demokrati", som det ibland omskrivs till). Eller förslagsvis när man kan se åt andra hållet när människor rövas bort och torteras, i terroristbekämpningens namn. Till exempel.

Anonym sa...

Jag tycker att den här bloggen är utmärkt, den har flertal gånger fått mig att söka vidare på ämnen för att läsa mer, dvs väckt intresse. Vilket är mycket bra.
Fortfarande dock lite förvånad över att så många högermänniskor debatterar här, men det är ju ett plus det med för då blir det mera fart på debatten (sa jag som är värdelös på att debattera, och egentligen borde låta bli att skriva men gärna läser andras kommenater :-)

Anonym sa...

Blåbrun blir man nog när man tycker det är okej att mörda folk för att stjäla deras land och naturtillgångar (eller "ge dem frihet och demokrati", som det ibland omskrivs till). Eller förslagsvis när man kan se åt andra hållet när människor rövas bort och torteras, i terroristbekämpningens namn. Till exempel.

Bra sagt anonymo!

Anonym sa...

Klart att det här är den sedan länge bästa bloggen; driven och full av literära höjdpunkter. Vad vill de som klagar på att det är för lite f a k t a nuförtiden, att Ali ska börja blogga på OECD-diagram och de tio-i-topp duktigaste länderna i världen som neoliberal agenda? Analysen, åsikterna och det syrliga och påhittiga språket är ju behållningen, jämte det nyliberala predikandet om hur världen funkar bättre om alla bara struntar i demokratin och inser sin rätta roll som konsument och/eller producent. Jävla kommunister!

Rommedahl sa...

Joel K

Qaisar Mahmood, som omnämner Esbatis blogg som den bästa, sitter i en statlig utredning.

Appropå okunnighet. Ifall du läst både bloggposten samt mitt inlägg så borde du kunna lägga ihop ett och ett.

Anonym sa...

Tänkte göra rommedal ännu lite mer nervös. Jag tycker det här är den i särklass bästa bloggen. Och jag är till och med folkvald!

Rommedahl sa...

Ja. Skrämmande. Men också skrattretande med en kommunist i en demokratisk församling.

Jonas N sa...

Jag ställer mig lite tveksam till 'folkvald', Kalle!? Eller blev du verkligen in-kryssad?