fredag, december 23, 2005

Julstämning i det heliga landet

I närheten av Betlehem, numera vänskapligt ockuperad av den inte alls rasistiska, enda demokratin i Mellanöstern:
A Palestinian man, said to have been last seen in the custody of Israeli border police, died after being found wounded and comatose beside a mule to which he had apparently been tied and dragged along a dirt road.

28 kommentarer:

admin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
admin sa...

Du har iaf gjort ett framsteg genom erkännandet av Israel som den enda demokratin i mellanöstern.

http://bojkottalo.blogspot.com/

olydig sa...

Det är demokrati, dumbom!

Anonym sa...

En man ses gå in i ABF-huset på eftermiddagen. Kvällen därpå hittas han drunknad i nybroviken. Det är nog socialdemokraternas fel. Eller något.

Anonym sa...

mannen är en av tusentals som behandlas rättvist och fredligt av israels flowerpower arme.

Anonym sa...

Dom första kommentarerna till det här ämnet visar klart och tydligt att det många av högeranhängarna anklagar vänstern för inte alls är främmande för vissa av dom själva.
Avsaknaden av ryggrad och en någorlunda rimlig moral.
Inte ens allvaret i artikeln oavsett om det gäller den palestinska mannen....eller eventualiteten att han utsatts för detta av Israelisk gränspolis är nåt som hindrar sjuka kommentarer.

Skit är skit oavsett kulör.

God jul!

Anonym sa...

Palestiner sprängde sig själv plus några 20 rasister, antidemokrater och judar.

Ytterligare 30 skadades varav 19 allvarligt. Några blev blinda, förlorade en lem eller två..

Bojkotta judarna.

Anonym sa...

Inte du också?
Kunde du inte låta bli??

Vi har under åren blivit dränkta med rapporter om självmordsbombningar som gett er anledning att vräka ur er subtiliteter om palestinier.

Ali postar om ett övergrep som...eventuellt... begåtts av israeler och ni går igång som en hönsgård av förnärmelse.

Ibland tror man att man drömmer.


M

Anonym sa...

En utredning har satts igång, precis som i alla demokratier. När satte palestinierna igång en utredning för att ta fast sina terrorister, senast?

Om ett brott genomförs i Sverige, betyder det att Sverige inte är en demokrati?

Notera också att fler palestinier har dödats av andra palestinier än av israeler under intifadan. Läs också här.

Anonym sa...

Jag tror varken att det är den här storyn eller barriären som stör julstämningen i Betlehem.

Om något stör julstämningen så är det faktumet att Betlehem, som för 25 år sedan var 80% kristet (kristna araber) och idag endast 12%. De kristna flyr, främst pga diskriminering, trakasserier och hot från palestinska muslimer och den palestinska myndigheten.

De vågar inte alltid säga det offentligt, men när man talar i enrum så kommer det fram.

Betlehem har nu en överväldigande muslimsk majoritet, och islamistiska Hamas har vunnit en stor maktposition i stadens kommunalråd.

Arafat förde en medveten politik för att islamisera kristna städer som Betlehem och Beit Jalla. Bland annat genom att ändra stadsgränsen så att ett stort antal muslimska förstäder inkluderadess i Betlehem, samt genom att uppmuntra muslimska palestinier utanför Betlehem att flytta in till stan. På så vis kunde staden snabbt tas över.

Den palestinska myndigheten har också tillåtit muslimer att olagligt beslagta kristna familjers hus och mark.

BBC berättar om saken:

"We're a minority and every year there are less and less. The younger generation, if they leave to study, will not return," she says.

There are also mixed feelings among Christians about the Palestinian uprising (intifada) and the radical Islamic groups behind it.

"This intifada has bad results for all. I think things have gone back 50 years. The Muslims support it more," says Christian souvenir shop owner Peter Canavati.

Elections this year have seen Hamas take five of the 15 seats on Bethlehem's city council.

If support for such groups continues to increase, says another Christian souvenir seller, "we will feel like tourists here."

A few Christians speak privately of harassment, Muslims seizing Christian land and the fear of speaking out against radical groups. (...)

Tensions remain, however. On Tuesday, with only four days to go until the all important Christmas Eve mass, masked gunmen swept into the city hall as local officials gathered to open a Christmas bazaar a few streets away.

For a jittery hour the gunmen occupied the roof of the building while armed Palestinian security forces gathered in the square below - a scene unusual for Bethlehem, although not uncommon elsewhere in the West Bank.

The episode was reportedly a dispute over unpaid salaries within Mahmoud Abbas' ruling Fatah party.

But a few Christian onlookers were quick to interpret it as a Muslim-driven plan to sabotage Christmas in Bethlehem.

Mer läsning här.

Anonym sa...

Pinsamt att Esbati inte vågar låta kommentarer stå kvar när de inte passar in i hans världsbild. TYpiskt kommunister...

Anonym sa...

Konstigt att det är så viktigt med "julstämning" tre dagar om året. Men vem tänker på hur stämningen är för e israeler som varje dag måste oroa sig för att bli sprängda i luften av palestinska terrorister, på bussar och i restauranger, eller i ett shoppingcenter?

Det är höjden av cynism att klaga på "dålig julstämning" en gång om året, och samtidigt ignorera den palestinska terrorn!

Anonym sa...

Eftersom Ali verkar antyda att det finns fler demokratier i området, så har jag ett förslag på hur palestinierna kan bli av med barriären:

De kan väl rösta in ett parti som är emot terrorism och som tänker avväpna terrorgrupperna. Sen kan de väl också kontakta Hamas, Islamiska Jihad och Aqsabrigaderna, och be dem att sluta med terrorismen. I värsta fall kan de väl försöka delta på dessa "politiska partiers" partistämmor, och försöka välja in en fredligt sinnad partistyrelse som stoppar terrorismen och inflödet av pengar från terrorfinansiärer som Ali Esbati.

När allt detta är gjort, och errorn upphört, så kan barriären tas bort. Tänk om palestinierna kunde göra slag i saken redan till nästa jul!

Anonym sa...

Hehe. Jag undrar hur länge en palestinier som skriker "Ned med Hamas-terroristerna!" överlever på en gata i Gaza eller Ramallah...

Demokrati? Yeah right.

Anonym sa...

God Jul önskar
Jihad-internationalen.

Anonym sa...

God jul till alla Israel-rövslickare! Hoppas ni får mycket presenter så att ni blir snällare nästa år och kan känna lite mer sympati för ett folk som palestinierna som kämpar för att få tillbaka det land som de en gång försnillades på av Israel med världssamfundets goda minne.

God jul till alla snälla och intelligenta människor också för den delen.

Anonym sa...

Behemot, du som jag tror har ett hjärta, klagar du över att folk opponerar sig mot artiklar om "eventuellt" (dina ord) övergrepp??? Vad är det för sätt? Hur många gånger har inte Ali kommit med falska anklagelser bara i höst? Varför lär han sig inte att vänta och se? Vet han att hans fans tror blint på hans proklamationer sa han klarar sig oi alla väder? När bortförklaringarna kommer är det för sent; propagandan har redan nått fram.

Ser du inte mordbombningarna som annat än något man inte vill höra om? Har du ingen insikt i vad det gör mot både offer, förövare och ja, medlöpare som svenska stödjare av vidriga grupper?

Man ska i din syn alltså inte dra upp åter och åter igen självmordsbombningarnas grymhet? Det är obehagligt och man vill inte höra om det. Bra så. Då slipper man tänka på saken; man kan avhumanisera offren.

Anonym sa...

A-K Roth said...
Behemot, du som jag tror har ett hjärta, klagar du över att folk opponerar sig mot artiklar om "eventuellt" (dina ord) övergrepp???
-----------------------------

Jag opponerar mig mot samma mekaniska upprapande av floskler som du själv vänder dig emot.

Ali postar en artikel om ett bestialiskt övergrepp som sannolikt begåtts av Israelisk gränspolis.

Svaret på det från ett antal människor är inte indignation över det skedda.
Inte över den tragdi det innebär för dom drabbade,
Inte över den skam det drar över förövarna....

Utan för att nån säger det högt.

Detta ...natten till julaftonsmorgon.

Har man inget annat att göra under dessa omständigheter än att snacka skit så är det ju klart..då blir man fundersam.
När det gäller övergrepp från Israelisk sida så dom tyvärr ett faktum.
Det råder krigstillstånd så jag är inte speciellt förvånad över att Israeler begår övergrepp.

Israeler är också männsikor.

Dom står inte ovanför vad normala människor presterar under sinnessjuk press eller det abnorma tillstånd Israel befinner sig i.

Att jag skriver "eventuellt" beror på att det står så i artikeln.Det är alltså inte i rättegång fastslagit vad som skett.

Anonym sa...

Behemot, visst blir man upprörd över övergrepp, vilka som än begår dem. Att man inte skriver om övergreppet mot en medmänniska betyder inte att man inte bryr sig. Jag har inte alla fakta. För mig är det snarare så att Ali visat sig vara icke trovärdig i otaliga inlägg. Skylla brist på julstämning på Israel, ja det var en ny en! Kanske man måste återbesöka ämnet om gangsternas kapning och vandalisering av födelsekyrkan? De kristna i Betlehem sitter i en från islamister, Hamas etc. mycket hotad position. Bryr sig Ali om deras julstämning? Han använder situationen politiskt. Nu är julstämningen på schemat. Bevare oss!

Anonym sa...

Nu far du iväg från ämnet Roth.
Dessutom skyller jag ingenting alls på Israel.I synnerhet inte frånvaron av julstämmning.

Det ser du också.Du kan ju läsa.
Uppenbarligen kan inte dom som kommenterade artikeln det.
Dom tror att det handlar om fotboll verkar det som.

Anonym sa...

"Han använder situationen politiskt."

Och det gör inte nån annan?

Du gör det inte när Palestinier spränger sig själva och andra till döds?

Visst gört du det.

Så fort man öppnar truten om nåt så använder man situationer politiskt.

Sen är det en annan sak ....hur ..man gör det.

Det vaer det min post handlade om.

Anonym sa...

Fred får vi först när mellanösterns enda sionistiska fascistdiktatur raderas från den politiska kartan och flyttas till antingen €U eller USA som ju är samma sak fast modell större.

Israel är liksom USA en expanderande aggression byggt på stulen mark anglo-amerikanerna som genom historiens störtsta och blodigaste massmord ville utrota ursprungsbefolkningen splittrade sedan upp dem i reservat som sedan naggades till infinitum och apati,

"Israelerna" är nu på god väg att upprepa "succen" men tar också med sig lite koncentrationsgulag i bagaget visst, vi är ju alla "anti-semiter" tills motsatsen kan bevisas....

Anonym sa...

?

Har du ätit flugsvamp?

Anonym sa...

Jag har inte synen, Behemot, att det är politiskt att fördöma brott mot mänskligheten. Det är snarare ens skyldighet. Visst är många mer eller mindre politiska men det friar inte på något sätt Ali, eller hur?

Tjabbla om "julstämning" som om israelerna ensamma vore ansvariga för situationen! Bah, humbug! Jag vet att du inte är så ensidig och det är bra. Men jag ser en trend, idag en insändare, en Britt Nånting, i SvD som körde samma grej. Är det inte "rasismen" är det "apartheid"; nu har man kommit på att Israel har förstört "julstämningen"! Medan extremisterna vill ha bort allt vad kristendomen heter i landet som är så "heligt" men bara när det passar. Om detta säger man inte pip!

Anonym sa...

Citat


Tjabbla om "julstämning" som om israelerna ensamma vore ansvariga för situationen! Bah, humbug!
-------------------------------

Du har fortfarande inte läst vad jag skriver ser jag.

Jag orkar inte be dig eller förklara en gång till.

M

Anonym sa...

Jag tror, Behemot, att vi skriver förbi varandra. Ta inte personligt min vrede mot Alis ensidighet och blinda öga gentemot terrorn.

Om det är en försäkran att övergrepp mot människor är oacceptabelt du är ute efter har du min odelade försäkran.

Gott Nytt År!

Anonym sa...

Yes!

Anonym sa...

Härligt med lite vettig argumentation och förbrödring här!