tisdag, januari 31, 2006

Argumentationsanalys

Jag läser alltid Kerstin Berminges Motvallsbloggen med intresse. Hon skriver klokt, med en öppen, progressiv grundhållning. Bland annat har hennes genomgång av drevet mot Eva Lundgrens forskning varit mycket intressant (inläggen samlade här). Men hon gör också roliga teckningar, som den här, om liberal argumentation:Fler i samma serie: här, här, här och här.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Du menar ungefär så här.

Gunnar Helen(Liberal partiordf.) säger att liberaler är splittrade.

Jasså? Var säger han det?

Det var inte han som sa det!
Det var han för dum för!
Han skrev ned det.

Anonym sa...

Liberaler är korkade Marxister är smarta.

Marxister vill göra revolt och tvinga määniskor att lämna över sina tillgångar till staten.

Marxister tror att alla företagare är onda, och alla arbetare är goda.

Bush är både dum och ful.

Amerika är ett äckligt land.

Hellre Saddam än Bush.

Marxister är bättre än andra människor.

Anonym sa...

Kommentaren ovan måste ju vara århundrates illustration av frasen "Vilket skulle bevisas".

Anonym sa...

Eftersom det är mig Kerstin på Motvallsbloggen försöker håna i sina bilder ovan så vill jag göra alla uppmärksamma på meningsutbytet i orginal. Det hittar ni här.

Intressant att notera är att lästa liberala texter får tolkas av kommunister utan att nidbilder av dem sprids över internet. Kerstins egen tolkning av Milton Friedman i bloggartikeln som heter Människor inte mer värda än skjortor är ett tydligt exempel på det. Men detta kanske är framtidens vänster? Istället för argument – mobbning.

Anonym sa...

Intressant diskussion. Som vanligt drog sig "the usual suspects" ur när diskussionen kantrade över mot praktik bort från neurotiska kommunistiska luftslottsbyggen.

Anonym sa...

Stackars C.L.K. Jag tycker verkligen synd om dig, som blir mobbad av de stygga marxisterna. Självklart ska du få säga så korkade saker du vill utan att behöva bli hånad för det. :,(

Unknown sa...

Att ha en annan åsikt är inte att vara korkad.

Anonym sa...

Slänger man en påk bland hundar skriker den som blir träffad, sade min salig fader :-)

Anonym sa...

Javisst, kul att se vilken hund som skriker!

Anonym sa...

Kerstin:
Jag vet att du tycker det är kul med "negative campaigning". Din blogg handlar om det. Men som alla kan läsa i vår ordväxlingen på Det Progressiva USA så argumenterar jag inte så tafatt som du vill göra gällande. Jag skrev: "Marx ville inte att någon skulle äga något alls. Allt skulle enligt honom ägas kollektivt, vilket i praktiken skulle innebära en form av allmän livegenskap." Detta är inte detsamma som att hävda att Marx sagt att alla ska vara livegna. Det första är en tolkning, det senare ett påstått citat.

Anonym sa...

Ali, om du läser denna kommentar, så skulle jag vilja se att du inhandlar ett exemplar av senaste numret av Axess (eller besöker hemsidan och ser om den går att läsa där). Jag skulle vilja ha din syn på artikeln Europas angenäma epok går mot sitt slut av Meinhard Miegel. Alla nyliberaler borde också läsa den. Den sätter hela diskussionen om globalisering på ända. Kuslig läsning...

Anonym sa...

Men som alla kan läsa i vår ordväxlingen på Det Progressiva USA så argumenterar jag inte så tafatt som du vill göra gällande.

Jo, det var den. Faktiskt.

Anonym sa...

Det är DU som är tafatt sista anonym! :-) haha!