tisdag, februari 28, 2006

LEDANDE MODERATER UPPMANADE TILL TORTYR AV INVANDRARE

Moderata ungdomsförbundet dras nu in i en växande politisk skandal. På förbundets hemsida anordnar man ett ”spel” där besökaren uppmanas misshandla och tortera skolminister Ibrahim "Ibbe" Baylan, ända tills han tvingas gå med på moderat skolpolitik. I spelet hånas skolministern. Han är svettig och saknar dessutom slips.

Enligt helt obekräftade uppgifter som vi ändå väljer att toksprida, misstänker man nu på regeringskansliet att bilden ingår i ett större mönster. Många använder ordet kampanj. Just nu pågår en oberoende granskning av de nya, de goda och de unga moderaternas hemsida. Preliminära uppgifter ger vid handen att attackerna är samordnade. Flera av ståndpunkterna sammanfaller nämligen.

I flera fall har företrädare för socialdemokratin fotograferats när de ser buttra eller korkade ut. ”Det för tankarna till feodalismen, och kanske lite nazism också”, säger en anonym men oerhört ödmjuk medarbetare. Bilderna sprids, inte minst genom det så kallade Internet. Socialdemokraterna kommer nu att kolla om det finns någon koppling mellan Internet och moderaterna.

Granskningen har också avslöjat ett annat obehagligt faktum: Påfallande många av de moderata företrädarna har likadana frisyrer. ”Det kan bero på långvarigt utanförskap. Strategin har varit att framstå som öppna, men nu kan det bli så att många ser att det är frågan om ett mycket obehagligt grupptryck”, kan man läsa i en oberoende analys, baserad på introspektion och långa fikapauser på redaktionen.

Hos (s) vill man nu undvika en smutsig valrörelse och siktar därför på en saklig granskning av ansvarfrågan. Blickarna riktas mot partiledaren Fredrik Reinfeldt. ”Ja, även om han själv saknar frisyr, så har han ändå ett ansvar”, är det en del som säger, har vi hört. Många är idag beredda att hålla med. En missnöjd moderat med god insyn i frisyrfrågan – kulturpersonligheten Alexander Bard – kommer eventuellt att bekräfta uppgifterna senare.

Granskningen av de unga moderaterna har dock försvårats av att förbundet mörklagt sina egentliga avsikter med vissa av nätpubliceringarna. Särskilt i ett fall är läget komplicerat. ”Vi kan inte avgöra om den här bilden är ett skämt eller allvar. Det kanske är en fråga för väljarna att avgöra”, avslutar den anonyme källan, som lunkar iväg för att ägna sig åt maktmissbruk och internetpoker.

Ibrahim Baylan låter hälsa via sin stabschef att alla människor är lika mycket värda.

13 kommentarer:

Emma sa...

"Socialdemokraterna kommer nu att kolla om det finns någon koppling mellan Internet och moderaterna."

Skarpt och med glimten i ögat, underbart!

Anonym sa...

klockrent... skrattade gott i en valrörelse som börjar med tårar

Anonym sa...

Jag tycker att det är fegt att angripa ungdomsförbundet man ska komma ihåg att dom gör sitt bästa för att nå upp i samma nivå som moderpartiet.


Moderaterna avslöjade in på bara skinnet allt är bara finurlighet

Elisabeth Biström sa...

Viker mig nästan dubbel av skratt. Oj,oj,oj så bra!

Anonym sa...

Göran Persson känner sig också kränkt av kapitalistiska blodhundar:

http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,785064,00.html

Anonym sa...

”Ja, även om han själv saknar frisyr, så har han ändå ett ansvar”

;-D

Erik Hultgren sa...

Hahaha. Sjukt roligt. Du har visst humor ibland ändå-

Anonym sa...

Bahahahahahahaha! Klockrent och dunderroligt.

Ali, skippa din egen agenda inom politiken och ägna dig helt åt att kommentera dagsaktuella händelser så här istället. Vi vet ju alla att du skulle kunna vara lika satirisk och skarp mot vänstern, så lägg ner partipolitiken och bli satiriker istället!

Roligast:
"Ibrahim Baylan låter hälsa via sin stabschef att alla människor är lika mycket värda."

Anonym sa...

Jag fattar inte vad som är rasistiskt i teckningen av skolministern. Han har ju svart hår, vore konstigt om en karikatyr av skolministern såg ut som Pär Nuder bara för att passa PK-maffian. MUF är töntar, men detta spel är ju inte märkligare än annna politisk satir de senaste 200 åren.

Annars lustigt inlägg absolut.

anon sa...

Det här var RIKTIGT roligt, Ali.

Anonym sa...

Det var ett riktigt, riktigt snyggt sätt att få frågan om Svaeavägen 68 att framstå som att den handlar om ett mediaspektakel genom att en parallell inte kan undgås att dras till sossarnas tilltag i jämförelsen med den (som Ali själv ironiserar korrekt) oförargerliga moderata bilden.

Retoriskt helt rätt pladdrat där det mesta av antydningar är korrekt men det uppenbara syftet leder till att förlöjliga kritiken mot anonymt förtal.

Att anonymt förtal kan vara helt okej för en dialektisk arbetande kommunist har jag dock helt och fullt förståelse för; med denna för alla brott blundande självpåtagna roll i historiens dialektiska framåtskridande är jag fullt införstådd -- en treenighet av metodologi, historia och kamp?

Esbatis Kampf.

Lennart Regebro sa...

Jag fattar inte vad som är rasistiskt i teckningen av skolministern.

Det är det inte. Esbati ironiserar över hur folk överdriver det som har skett i dom smutskastningsförsök från sossarnas sida, genom att hävda att det är rasistikt, eftersom skolministern är invandrare.

Vilket ju var oerhört fyndigt. För parallellerna mellan MUFs spel och sossarna smutskastnings är ju tydliga och direkt jämförbara. Baylan måste ju känna sig oerhört kränkt av att man hävdar att han inte gillar friskolor. Jag skulle själv bli skitförbannad om nån smutskastade mig på det viset, genom att till exempel hävda att jag inte tycker om diktaturer. Oerhört kränkande är det att hävda att jag är demokrat. På samma sätt måste ju skolminister känna sig fruktansvärt kränkt över att man anklagar honom för nåt så ytterligt vidrigt som att inte gilla friskolor.

MUF borde skämmas!

Magnus Carlbring sa...

allan politikrer sittrer i samma galen tunna det säjer jag nu

etik

nu säjer dom etik dom användrer ordet etik

etik etik dom kankse kan lära sej att skällra det som pavlovs hundra hundar

okcså till slut betydrer det något

det var på tiden att vi kan hoppas det säjer jag nu

yo