tisdag, juli 25, 2006

Leijonborg, Treutiger, och de där med bröst

Det går nog inte att säga det bättre än Katrine Kielos, så jag låter bli.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Både hon och du drar stora växlar på ett uttalande som inte säger nånting om nånting.

Vad han än hade valt att svara på puckofrågan hade varit fel.

Möjligen hade han kunnar fråga Treutiger om han gått ut högstadiet än eller nåt sånt och gått fri ur saken men....

Anonym sa...

Det tyckte ju till och med jag var dumt, som inte direkt utmärker mig som nått slags feminist. Man fattar ju inte hur en rutinerad politiker kan säga nått sånt. Även om han nu har träffat Victoria och vet att hon inte bjuder på så mkt god konversation så var det ett dumt skämt.

//Erik

Anonym sa...

Förstår han inte att han alienerar Fp:s kärnväljare:
Rika, lågutbildade kvinnor från glesbygden.

Anonym sa...

Ska man vara noga så sa Leijonborg inte att Marit Paulson inte skulle duga att ha sex med, utan enbart att Victoria Silverstedt inte duger att prata med. Det senare är väl ganska okontroversiellt att döma av hennes framträdanden i TV.

Desto mer kontroversiellt är att Katrine Kielos säger sig politiskt beundra alla med efternamnet Kennedy. Det måste rimligtvis inkludera John F Kennedy, mannen som bland annat nästan förde världen till ett tredje världskrig (om inte Sovjetunionen hade visat sig värdera miljoner människors liv högre än "ledaren för den fria världen"), trappade upp USA:s krig mot Vietnam, samt försökte invadera Kuba.

Ungefär lika påläst som liberaler som säger sig beundra Winston "gasa ihjäl infödingarna" Churchill.

Anonym sa...

Säkert är det viktigt det som händer i den svenska ankdammen men ta också del av det som dessa namnkunniga skriver. Och förstå allvaret i vad de skriver!

Förhoppningsvis känner ni igen ett och annat namn:

John Berger
Noam Chomsky
Harold Pinter
Josй Saramago
Eduardo Galeano
Arundhati Roy
Naomi Klein
Howard Zinn
Tariq Ali
Charles Glass
W.J.T. Mitchell
Richard Falk
Gore Vidal
Russell Banks

Walle sa...

Skärp till dig Anonymous ovan!

Ali är mer produktiv än någonsin med utrikespolitiska texter för tillfället, att då skriva någonting om hemmaplan är väl knappast något att gnälla över?

För de av er som, liksom jag, inte kan få nog av vardagens problem så har jag ett tips:

http://kallskanken.blogspot.com/

"Om den fackliga kampen på ett café i centrala xxx"

Jonas N sa...

Jaha .. Ali väljer att berömma en ung sosse-wannebe-skribent.

Inget fel med det i sig, och han fjäskar ju påfallande ofta för sosse-styret. Han har väl fattat att det är (s) som sitter längst fram vid köttgrytan och även matar de fogliga som kan komma att vara nyttiga ...

Men Katrines inlägg var av ovanligt låg kvalitet. Och troligtvis helt uppåt väggarna i just denna situationen dessutom (jag kommenterade mer utförligt på hennes blogg)

Tänk att Ali ville lyfta fram just detta av hennes inlägg, ett av de tramsigaste. Men vem vet, han kanske tyckte att just detta var särskilt träffande ... större igenkänningsfaktor alltså ...

Anonym sa...

En konspirationsteoretiker hyllar en annan. Zzzzzzzzz.

Anonym sa...

Jag kan inte tro att det är korrekt återgivet. Inte ens Lars Lejonborg kan vara så osmidig och dum. Eller?

Hela intervjun påminner om den gamla godingleken "Sex eller partiledare" som användes flitigt för ett par år sedan. Man måste välja om man hellre vill ha en viss person som partiledare eller ha sex med den. Hade varit kul att dokumentera svaren och göra en analys så här i ett historiskt perspektiv. Obs! att leken bara går att genomföra i sammanhang där alla deltagare sympatiserar med samma parti. Annars blir det inte alls roligt.