onsdag, augusti 02, 2006

Ahlmark + affe?

Denna kommentar på min Expressen-artikel om Castro förtjänar uppmärksamhet och hyllning:

Det förvånar mig inte att Ali Esbati, kommunistpartiets förtrogne, hyllar kommunisten Castro i Kuba. De är båda ondskefulla och vill inget hellre än att komma till makten för att införa kommunism och feminismen, och uträtta folkmord på hela sin befolkning, som det ondskefulla anhang de är!!! Kommunismen har mördat hudratals miljoner över hela världen och det är i det närmaste banalt det sätt på vilket dessa kommunister frossar i ondska! De sätter det abnorma i högsätet för att införa värsta sortens perversioner i samhället, de våldför sig på kvinnor och utnyttjar pedofili på en daglig basis. Castro är en gemen lögnare och bedragare som har folkmord på schemat, på första plats. Det finns ingen tvekan om detta. Alla dessa revolterande kommunister måste stoppas på alla sätt!!! Nu när arabländerna har börjat att trappa upp sin terrorism ser kommunisterna en guldläge att störta världen i eld och aska!!! Låt det inte hända, den kommunistiska trojkan måste stoppas nu!!!

25 kommentarer:

Anonym sa...

Går bara att kommentera på ett sätt:

ROFL!!!

Anonym sa...

Låter som ett balanserat inslag på Fox News :)

Anonym sa...

Man riktigt känner trettiotalets vingslag.

Nej, nu kan jag inte sitta här och kommentera bloggar. Jag måste gå och frossa i perversion och ondska.

Anonym sa...

Mohahaha mohahaha *rökhostar* mohahaha

Anonym sa...

Jag trodde först att det var Per Ahlmark som var skribenten, men sen kom jag på att Ahlmark antagligen känner till att man inte ska skriva tre utropstecken på rad.

Anonym sa...

Låter ungefär spm dina texter om Israel med några ord ersatte mot andra.

Anonym sa...

Roland Poirier Martinsson har en bra kommentar till Alis Castro-hyllning.

Christopher Sjöberg sa...

Hmmm, lite väl magstarkt kanske. ;-D

Anonym sa...

Fair and balanced..

Anonym sa...

Kommentarerna på Expressen är som kommentarerna här, fast gånger tio.

Anonym sa...

Utmärkt kommentar till Esbatis inte fullt lika utmärkta "analys" av "snubben"

Anonym sa...

Varför lyfter du fram ett mindre bra svar? Är det det enda du vågar, Ali? Hyllandet av Castro är givetvis perverst. Din artikel bortser från fakta: Om inte väst hade hållit kommuniststaterna under armarna så hade svältkatastroferna varit än värre. Att mota kommunismen, med dess vålförande på mänskliga rättigheter, i porten är det bästa man kunde och kan göra. Vad för skitland straffar de människor som vill lämna eländet? Vakna Ali, du är totalt överväldigad av MAKTEN.

magnus sa...

Vad?! Ville du skryta med att du har Åke Green som läsare, eller vad?!

Men om man skalar bort säg 9 av 10 saker i den patetiska texten där så kvarstår nog ändå Castros tro på den absolutistiska makten (den han som socialistisk diktator själv utgör) sam att den är värd att försvara med mord eller livstids fängelse för dem som inte s a s kysser hans fötter. Och bara det innebär ju att Kuba är en av jordens vidrigaste regimer i dag.

Kul förresten att du kallade den fria världen för USA:s horhus i artikel. Hehe. ;-)

Anonym sa...

Den där artikeln ligger ju på ungefär samma nivå som mycket som Ali själv skriver.

Vill minnas några högpunkter där Ali smutskastar, hånar, förtalar och förlöjligar de borgerliga i en lång artikel, för att sedan vitsigt avsluta den med att det kommer att bli en smutsig valrörelse, från de borgerligas sida. Humor!

Anonym sa...

"Augusto Pinochet kommer att hyllas runtom i världen. Hans oerhörda popularitet i världens alla hörn beror knappast på att han ledde de chilenska generalerna.
Det han som få andra lyckats personifiera för många, är hoppet om värdighet, om befrielse från socialismen ok, möjligheten att bygga en egen framtid."

http://www.mattias.st/blogg.asp?ID=817

Josef Nedstam sa...

SvD tålde inte Aktuellts inslag om Castro och Chavez, om ni tittar på dagens (3 aug) ledarsida: http://www.svd.se/ledare - lite småroligt hur Kristian Karlsson ser en diktatorisk kommunistkonspiration som leds av Aktuellts sommarvikarier.

Redaktionen sa...

Hur får man ihop att samma personer som vill "införa /.../ feminismen" också "våldför sig på kvinnor och utnyttjar pedofili på en daglig basis"? Visserligen finns det gott om hycklare i denna värld...

Anonym sa...

Den kommentaren var ju skitkul. Ännu roligare att dumhögerkommentatorerna inte bara kan rycka på axlarna och fnissa med lite, även det mest absurda måste visst försvaras.

Anonym sa...

Ser det hela som skillje linje mellan höger och vänster. Vi inom vänstern kan inte komma på så här finurlig och av extrem hat fyllda fantasier..

Anonym sa...

Saknar folk läskunnighet här eller läser de bara rubriken för att resterande text är för svår? Begrunda följande stycke från Alis text och förklara noggrant hur ni kan få det här till att "hylla Castro".

"Castro har varit en diktator. Han har dikterat det politiska livet på Kuba. Han har varit lagen och konstitutionen. Han har lett en enpartistat med inskränkt yttrande- och organisationsfrihet. Han har varit den yttersta ansvariga för att människor fängslats och trakasserats på grund av sina politiska åsikter."

Det Ali gör är att han sätter Kuba i ett perspektiv, nyanserar debatten genom att förklara att det både finns bra och dåliga saker med landet. Vi gillar den (med latinamerikanska mått mätt) välfärd som byggts upp där, möjligheterna för vanligt folk att kunna påverka sin vardag och mycket annat. Däremot ogillar vi marxism-leninismen som råder inom partiet och hela tiden arbetar för att några få ska leda landet.

Vi vill helt enkelt ha demokratisk socialism. Kuba har möjlighet att nå detta genom gediget folkrörelsearbete.

Anonym sa...

Jonas,

Du verkar inte ha snappat att det som du citerade från Alis artikel bara ses som smärre problem av Ali. Något som var nödvändigt p.g.a "elaka USA". För oss frihetsälskare ses de som bevis på att Castro var och är en galen diktator.

Anonym sa...

Socialism är ett värdelöst ekonomiskt system. Kubas BNP/capita är idag lika stor som för 50 år medan marknadsliberala ekonomier har 10 faldigat sin under samma tid.

Det spelar ingen roll om socialismen införs med en statskupp eller om man har val och "demokratisk socialism". En planekonomi kan helt enkelt inte organisera produktionen och allokera kapital effektivt. Marknadens prismekanism förmedlar information till all marknadens akörer otroligt snabbt. Tom. människor som hatar varandra kan fås att samarbeta i en marknadsekonomi.

Milton Friedman förklarar

Anonym sa...

Det spelar ingen roll om socialismen införs med en statskupp eller om man har val och "demokratisk socialism".
-----------------------------

Du har fel och bland andra Sverige bevisar att du har fel för jag utgår från att du från din utsiktspunkt anser att Sverige är socialistiskt.

Anonym sa...

Anonym,

Jag har svårt att dela din tolkning, visst är det så att Ali nämnar USA i sin text (med rätta) men jag ser inte koppling till att han försvarar Castro. Däremot försvarar han den kubanska revolutionen och att kubanerna måste få välja sin näste ledare utan påtryckning från USA.

Neoliberal Agenda,

Om du hade läst lite ekonomisk teori från vänsterhåll (inte för att jag läst så enormt mycket...) så upptäcker man ganska så snart att BNP är fullkomligt irrelevant. Det är ett mått på hur effektivt marknaden producerar varor (om det produceras/säljs vapen i mängder kommer BNPn gå upp, men hjälper det människorna? Istället för man kolla på FNs system att mäta välstånd i, HDI eller Human Development Index. Kuba ligger på plats 52, och bland de länder som anses vara högt utvecklade. Landet ligger exempelvis före Ryssland, Brazilien, Colombia, Ukraina och en del andra länder. Källa:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index

Anonym sa...

Wow! Är det den inverterade mika som kommenterat !!!

Hörrö Ali! Du verkar ju ibland vara hjälpligt smart.... Skäms du inte över att fixa din försörjning genom att spela idiot?