onsdag, augusti 02, 2006

I de vita ”liberalernas” värld

Hela dagen har jag undrat. Hur kan det komma sig att man i våra medier fortfarande kan skriva om ett israeliskt ”stopp för flygattacker” eller ”vapenvila i luften”, när det pågår ett av Israel initierat angreppskrig med marktrupper, artilleri och – flygbombningar?

Tja…

Om en ockupationsmakt konsekvent sägs ”försvara sig”;
Om en vansinnigt sjuk apartheidmur kan benämnas ”säkerhetsstängsel”;
Om militärt befästa, illegala kolonier kan passera som ”civila bosättningar” eller ”områden”;
Om den stat som har världsrekord i att bryta mot FN-resolutioner kallas ”Mellanösterns enda demokrati”;
Om en dömd krigsförbrytare fått posera som ”en fredens man”;
Om krigsförbrytelser som att svälta ut en befolkning, bomba vattenförsörjning och broar, angripa medicinsk assistens, kan kallas ”krig mot terrorns infrastruktur”;
Om man ständigt kallar tillfångatagna ockupationssoldater för ”kidnappade”, och i åratal kidnappade, torterade motståndskämpar för ”terrorstämplade”;
Om man skriver att konflikten ”började med att israeliska soldater tillfångatogs”, när ockupationen pågått sedan 1967 och fördrivningen sedan 1948;
Om man skriver att ”Israel försvarar sig mot Hizbollah”, när de israeliska soldaterna tillfångatogs inne i Libanon, där Israel har gjort ständiga räder, mördat politiker, understött miliser, och där Hizbollah skapades som en reaktion på Israels invasion;
Om man hyllade sönderbombandet av ett land som släppte in FN-inspektörer som kunde kolla att landet inte hade några vapen, så att det blev safe att angripa det, medan man på sin höjd ”beklagar” att ett annat land medvetet bombar ihjäl FN-inspektörer;
Om man i varje andetag skriver att den ena eller andra organisationen måste ”erkänna staten Israel”, när staten Israel inte erkänner några gränser för sig själv;
Om de som kritiserar etnisk rensning och systematisk rasistisk förnedring kan skällas för ”antisemiter”;
Om man förväntar sig att den främste bidragsgivaren till en krigsförbrytare, med ett eget huvudintresse av att dominera Mellanöstern, ska ”medla” i en konflikt mellan förbrytaren och offren;

Om det håller på så här år efter år, decennium efter decennium;

Ja, då kan man i våra medier kalla ett av Israel initierat angreppskrig som pågår med marktrupper, artilleri och – flygbombningar, för ”stopp av flygbombningar” eller ”vapenvila i luften” och få det att låta som något slags generöst erbjudande.

Jag spottar på er förljugna, nyspråkliga jävla rapportering, tolkning, ”analys”. Jag kallar det inbjudan till samtal.

68 kommentarer:

Anonym sa...

Du är bäst.

Anonym sa...

Jag instämmer med elliv. Helt fenomenalt.

Anonym sa...

du blir bättre o bättre, esbati.

/j

Anonym sa...

Ali, inte en enda rad i inlägget stämmer med fakta, och du har motbevisats hundratals gånger när du kommit med dessa påståenden.

Jag blir alltmer övertygad om att du faktiskt inte är klok, Ali. Jag tror att du är tokig på riktigt.

Ta hand om dig.

Anonym sa...

ibland är du faktiskt kung

Anonym sa...

FY FAN va bra!!!

Anonym sa...

Vad tycker ni om muren runt EU som gör att svartskallarna drunknar på vägen in eller blir laglösa om de slinker igenom som illegal aliens?

Den politiken är ju 100% uppbackad av sveriges politiker. En politik som vänterpartiet stödjer i och med regeringssamarbetet.

Fast det ät klart, svartskallarna skulle bli utsugna av kapitalisterna om de inte drunknade på vägen in?

Anonym sa...

Hizballah kräver att Ali Kizballah (kiss balls).

Anonym sa...

Han har Nasrallahs i munnen när han skriver...

Anonym sa...

Skärp er!

Anonym sa...

Intressant att motargumenten består i huvudsak av rena kränkningar. Visst, "humor", kanske det var.

Anonym sa...

Starkt inlägg sanning varje ord...

Underbart med "demokrati" och dess förlängda arm "den fria granskande pressen" svart på vitt vilket skämt hela de officiella mediala tillställningen är.

Dags att vakna medmänniskor...

Anonym sa...

Hur fan kan folk sitta och försvara de radikala islamister som krigar för jihad? De radikala islamisternas jihad får ju nazismen att blekna i jämförelse.

Är ni bara totalt okunniga, eller är det här man hittar förklaringen till varför kommunisterna redan har mördat flera hundra miljoner människor i folkmord?

Det är jävligt synd om människan, frågan är om kommunister över huvudtaget skall räknas dit.

Anonym sa...

Kan nån av dom evigt anemiska idiothäcklarna bland kommentatorerna till Alis bloggningar förklara en sak för mig.

Vad är det som gör Israel så fantastiskt i era ögon?

Anonym sa...

otroligt starkt. Kejsaren är naken.

Anonym sa...

Bra rutet Esbati, den idiotiskt devota attityden till Israel och USA i tidningar som Expressen, Sydsvenskan, DN kan inte ens kallas för naiv, det handlar om ett skamlöst hyckleri.

Anonym sa...

Du är bäst. Du är gud. Du är Napoleo. Du är Nasrallah.

MVH/Din psykiatriker
P.S. Glöm inte ta dina mediciner

Anonym sa...

BRA SAGT ALI!!!!


Du tillhör ett fåtal rakryggade namnkunniga som trotsar den skamlösa Israelfanatismen och folkmordsapologin i Svensk media & politik och jag hoppas att dina ord inte klingar ohörda utan klistrar en skammens svarta rodnad hos denna förbannade mediala uppslutning kring den sionistiska apartheidstaten.

En av de få positiva biverkningarna från svensk lydmedias försvar för den judiska statens massakrer är dock att "anti-semit" och "konspirations"-slöjan lyfts av kritiken när det blir allt mer uppenbart vilken effekt ägarkoncentrationen lobbyismen och vissa "reportrars" och "programledares" ideologiska hemvist och andras feghet har på rapporteringen.

"P1 Morgon" sände i morse ett 5 minuters inslag om våldtäkten på Libanon, återigen upprepade programledaren med en Zombies oförtröttlighet "Vad förväntar sig Hezbollah som startade kriget med sina aktioner egentligen" TRE GÅNGER med smärre variationer. Cecilia Udden svarade enligt samma mönster och fastställda mall och än en gång undanhölls de egentliga orsakerna lyssnarna.

Anonym sa...

Bra skrivet Ali!

Apropa DN: Foljande rubrik anvandes till en artikel dar det framkom att tre libanesiska soldater dodats vid en postering i sodra Libanon och att 11 civila dodats i en attack i norra Libanon: "Tre döda i israeliskt flyganfall". Intressant ar ocksa att det angaende anfallet i norra Libanon gar att lasa: "Israeliska kommandosoldater landsattes utanför Baalbek i närheten av ett sjukhus som kontrollerades av Hizbollah. Hårda strider utbröt(...)" Om det var p.g.a. att sjukhuset anfolls eller inte framgar inte, men det kanns ju inte alltfor langsokt... Jag mailade artikelforfattarna och fragade vad de menar. Det ar nog bra om vi blir fler som gor det.

Anonym sa...

"Vita liberaler"?
Vad är du -rasist?

Anonym sa...

Anon 9:12,

Du kanske kan svara då?
Vad förväntade sig Hezbollah?

Anonym sa...

Amir Sariaslan said...
Intressant att motargumenten består i huvudsak av rena kränkningar. Visst, "humor", kanske det var.
----------------------------

Det är sannolikt så att den dag den här bloggen börjar moderera den egna sidans psykopater när dom definierar alla som inte tänker exakt som dom själva som Nazister eller Sionist nazister så slipper du läsa liberala psykopat kommnentarer.

Det är bara att välja.Så länge mederationen inte är konsekvent kommer dom som gillar att spy offentligt att fortsätta göra det.

Anonym sa...

Bra, Ali! Man vet att du är på rätt spår när folkmordssupportrarna börjar skräna och spy personangrepp. Nu har de dessutom blandat in homosex (vilket de verkar finna särdeles frånstötande) i mixen, så du måste ha kommit åt en nerv eller två.

Anonym sa...

Tack, otroligt bra sagt. Helt obegripligt att det finns så många som klarar att blunda för detta. Hur kan någon bejakare av frihet och rättvisa sympatisera med mördarstaten Israel?

Tragiskt också att de svenska borgerliga partierna inte vågar ta ställning för sanningen. Är borgerlig eftersom jag tror på marknadsekonomi före planekonomi, dock ej USA-imperialism.

Jag läser dock din sajt med stor behållning i alla fall, absolut en av de skärptaste bloggarna

Anonym sa...

Från tyska Die Tageszeitung:

"I lived until 2002 in a small southern village near Mardshajund that is inhabited by a majority of Shias like me. After Israel left Lebanon, it did not take long for Hezbollah to take have its say in other towns. Received as successful resistance fighters and armed to the teeth, they stored rockets in bunkers in our town as well. The social work of the Party of God consisted in building a school and a residence over these bunkers! A local sheikh explained to me laughing that the Jews would lose in any event because the rockets would either be fired at them or if they attacked the rockets depots, they would be condemned by world opinion on account of the dead civilians. These people do not care about the Lebanese population, they use them as shields, and, once dead, as propaganda. As long as they continue existing there, there will be no tranquility and peace."

Källa http://www.erixon.com/

Anonym sa...

Till "anonym" Zionazi och folkmordsfanatiker:

Hade man inte ställt ledande frågor och givna svar utan haft en opartiskt proportionerlig inställning hade man givetvis frågat:

Vad förväntade sig/ville Israel med att gå in i Libanon och kidnappa ett antal ockupationsmotståndare?

Hade de kunnat räkna ut motståndsrörelsens reaktion? Tog de Hassan Nazrallah varningar sedan flera år på allavr, att man kommer att vidta åtgärder om inte kidappade Libaneser släpps och ockupationen upphör?

Se där Zionazi-troll, ställda i sitt rätta sammanhang bevhöver frågorna inga svar

Anonym sa...

Att den här konflikten aldrig får nåt slut beror på en enkel sak, nämligen att på varsin sida sitter en Ali, en som sitter inne på den absoluta sanningen och inte ser sina egna felsteg.

Hur ska vi då lösa detta? Bort med alla Ali's!

Tobias Lindberg sa...

Mycket mycket bra skrivet Ali!

Anonym sa...

Mika,

Vet inte vad du försöker säga? Hezbollah förväntade sig mer stöd från omvärlden än de har fått. Israel förväntar sig antagligen fördömmanden, som vanligt, men de har ju inget annat väl än att rensa bort Hezbollah. Hezbollah förväntar sig naturligtvis i förlängningen att Israel skall utplånas, men så kommer ju inte att ske. Hezbollah har en helt orealistisk världsbild -men så är de ju religiösa fanatiker också, ute för att mörda judar, var de än finns.

Anonym sa...

Ali, jag har en undran;
Eftersom Vänstern aldrig har haft någon vidare moralisk kompass och konsekvent stöttat de allra blodigaste diktaturerna så har ni en mycket tung ryggsäck att bära på.

Märk väl att jag INTE säger att du personligen står för alla de felstegen!

De här ökända ståndpunkterna som vänstern har intagit under årens lopp är ett faktum som jag inte tvivlar en sekund på att du är fullkomligt medveten om. Du kan säkert skönmåla Er historia på något sätt, visst! Åtminstonde för att rättfärdiga för dig själv och dina "kamrater".
Även så när det gäller den här konflikten. Vänstern är tvärsäker på sin sak och skriker högst (hand i hand med islamisterna).
Men, och här kommer min poäng, ligger det inte någonstans i bakhuvudet en liten envis och gnagande tanke:

"Tänk om vi har fel igen???"

Anonym sa...

Johan, det är en tanke du kanske borde tänka själv. Tänk om du har fel, och israeler inte har högre människovärde än palestinier och libaneser?

Anonym sa...

Tobias Lindberg said...
Mycket mycket bra skrivet Ali!
-------------------------------

Nej.


Nej inte speciellt bra eftersom den inte är nåt annat än det spottande han själv säger att texten är på slutet.

Anonym sa...

Ja, man kan verkligen fråga sig varför det ser ut som det gör. Häromdagen såg jag ett inlägg om sionismens propaganda. När jag kollar ser jag att det stämmer.

I propaganden helgonförklarar de sig själva samtidigt som de demoniserar motståndaren. Det ena går inte utan det andra.

Varför det slagit igenom kan man fundera på. Är det så att liberaler har särskilt svårt att genomskåda sådant? Nja, det handlar nog snarare om hegemoni och imperialism.

Anonym sa...

Som sagt, "Västvärlden" eller "Världssamfundet" är ju bara andra ord för att säga "Den Vita Världen". Det låter dock inte så fint när man vill låtsas att kolonialismen är ett avslutat kapitel.

Snart kommer ett nytt elfte semptember och den gången kommer det inte vara tysta tre minutrer, snarare tre minuter där man nickar förstående.

Att vara för Libanon och Palestina är förövrigt en liberal och humanistisk åsikt och inte en vänsteråsikt. Synd bara att vi inte har något liberalt parti i Sverige. Däremot ett israeldemokratiskt parti, men de är inte bättre än nationaldemokraterna.

Jonas N sa...

Hampus,

att vara för Libanon och för Palestina är inte synonymt med att bejaka Hizbillahs eller Hamas' metoder.

Det är där så många inom vänster går bort sig ... för alltid tycks det.

Vad Libanon och (ett ev framtida) Palestina behöver är motsatsen till Hizbollah resp Hamas, och tvärtom mer sådan verksamhet som kännetecknar fungerande samhällen i väst.

Tror du på allvar att Libanons och Palestinas framtid blir bättre om Hizbollah lyckas mer med sitt uppsåt, eller Hamas milis?

Allvar?

Anonym sa...

"Vad Libanon och (ett ev framtida) Palestina behöver är motsatsen till Hizbollah resp Hamas, och tvärtom mer sådan verksamhet som kännetecknar fungerande samhällen i väst."

En sak som kännetecknar fungerande samhällen i väst är frånvaron av ockupation, vägspärrar och bombningar. Först måste de alltså göra sig av med det, och då är det faktiskt bara våldsamt motstånd som hjälper. Västeuropa besegrade sin tyrann, (även om Sovjetunionen gjorde det mesta av grovjobbet, och tog den värsta smällen) och palestinierna och libaneserna måste besegra sin. Något annat alternativ finns inte.

Jonas N sa...

Seså Anonym

Libanon har inte varit ockuperat sedan år 2000, och ej heller Gaza sedan ett tag.

Vad vi ser nu är just detta: Vad dessa områden behöver(behövde?) är mindre av Hizbolla/Hamas milisernas förehavanden. Utan istället näringsverksamhet och handel, och även de institutioner som upprätthåller ett rättsamhälle.

Palestina är väl (tyvärr) det yttersta beviset på hur destruktivt det är att försöka skapa något positivt och livskraftigt medelst stora bidragssystem.

Vi har samma fenomen i andra stora bidratgssystem, här och annoprstädes, och effekterna är desamma. Dessbättre än så länge i mycket mindre skala.

Anonym sa...

Shebagårdarna i södra Libanon har varit och är fortfarande ockuperade av Israel. Västbanken är fortfarande ockuperat och uppstyckat av illegala bosättningar. Israel gjorde en tillfällig taktisk reträtt från ockupationen i Gaza, för att i stället artilleribeskjuta och isolera det extremt tätbefolkade området. Nu är ockupationen återupptagen, med skillnaden att de kan vara mer urskillningslöst brutala, utan att behöva oroa sig för att träffa några bosättare.

Jonas N sa...

Som jag skrev: bidragsförsörjning vållar skador även i Sverige

Anonym sa...

Jag vet inte det, Jonas, det lät ju dig gå i särskola och lära dig allt om smileys.

:-)

Anonym sa...

När det kommer till vålshandlingar verkar vänstermänniskor för allt typ av våld som utförs av icke-reguljära arméer och mot det våld som utförs av reguljära arméer. Oavsett vad som händer och mot vem..är du den mindre av två parter anser vänstern direkt att den mindre har rätt..undrar om det kommer sig av att man anser sig veta bättre än alla andra..som i Sverige stöds vänster av liten del av medborgarna, men det förklaras med att de som inte stödjer vänstern inte förstår bättre och inte kan se sanningen...liten=rätt...

Situationen i Libanon hade inte uppstått om Hizbollah hade aväpnat sig och låtit staten Libanon sköta landets försvar med sin reguljära armé...Fast då hade man ju varit tvungen att ge upp sin egen makt för det bästa för den libanesiska befolningen och vem bryr sig om dom när man kan klppa israeler eller muslimer i ryggen o ropa heja!!

Anonym sa...

Vad är det för en märklig anonym person som fått för sig att Gaza inte skulle vara ockuperat? Skilj på avslutad ockupation och på borttagande av bosättningarna.

Gaza är fortfarande ockuperat. Det är Israel som bestämmer om folk ska få ha rätt att fiska utanför Gaza. Det är Israel som bestämmer vilka som ska få resa in eller ut ur Gaza. Det är Israel som säger vilka som har palestinsk medborgarskap och nekar andra. Ockupationen är alltså inte slut.

Anonym sa...

Jonas N menar att vad som är bra för Hizb'allah inte nödvändigtvis är bra för Libanon. Så långt kan det nog vara rätt, precis som vad som är bra för den israeliska armén knappast är bra för det israeliska folket.

Men nu när Israel förstört hela Hariris arv och tillsammans med USA förrått hela den del av Libanon som trodde på cederrvolutionen är det inte underligt att libaneserna vänder sig till Hizb'allah. Israelerna idag för ett krig mot hela libanon, de bombar ju t.o.m den reguljära armén som man förväntar sig hjälp ifrån!

Att vara för Israel idag är att vara emot Libanon, att vilja utrota civila, kvinnor och barn. Att vara för Israel är att vara en folkmördare. Det är nog alla humanister överens om, både de till höger och de till vänster. Men vissa vill försöka dölja sin mordlystnad bakom politiska skiljaktigheter.

Jonas N sa...

Hampus,
Att vara för Israel är att vara mot Hizbollah (och mot Hamas' milis)

och att vara mot Hizbollah är att vara för Libanon.

Att avväpna Hizbollah är dock inte gjort genom grupparbeten, fackeltågsdemonstrationer, insändare, eller seminarieövningar. Tyvärr!

Sen tycker jag ditt språk börjar bli lite haveristiskt ang "att vilja utrota civila, kvinnor och barn", "att vara en folkmördare" och "mordlystnad"

Sorgligt att läsa.

Anonym sa...

"Att vara för Israel är att vara mot Hizbollah (och mot Hamas' milis)"

Och resten av de libanesiska och palestinska folken, du missade den biten.

Jonas N sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Jonas N sa...

Anonym, läs båda meningarna, de hör ihop logiskt!

Anonym sa...

Att vara för Israel är att vara emot människosläktet.

Att vara emot människosläktet är att vara för Jonas N.

De meningarna hör också ihop logiskt. Frågan är om man accepterar premissen.

Jonas N sa...

Jag förstår att du gör ditt bästa ...

Keep on trying

Anonym sa...

Du också, sötis. :-)

Anonym sa...

Extremvänstern är en särskola för diktaturvurmare och relativister

Det som är skönt att veta är att de flesta extrema vänstermuppar som skriver kommentarer här snart kommer att växa upp, fylla 25 år, och i 9 fall av 10 ta sitt förnuft till fånga och dumpa sina extrema föreställningar och våta drömmar. Med undantag för den av iranska ambassaden avlönade antisemiten "Mika" och andra islamofascister, kommer som sagt 90% av svensk extremvänster att ta sitt förnuft till fånga och uppföra med sin tillvaro som antissociala parasitära miffon, till att bli medkännande humanistiska och produktiva medborgare som värdesätter demokrati.

Att vara extremvänster är en balansförskjutning. Ett tillstånd som inte är vad de flesta skulle beskrivas som "friskt". Det är skönt att veta att så många av er kommer att överge era brunröda och stinkande föreställningar, hat, människo- och individförakt, rasism, antisemitism och djupa okunnighet.

Sköt om er!
Många pussar,
Linus

Anonym sa...

Neo-Con punditer man kan se på Faux News:

http://infowars.net/articles/August2006/010806mindset.htm

Anonym sa...

Skit också, för lång URL, hursomhelt, artiklen finns på:

http://www.prisonplanet.com/

Alex Jones, en av de få journalister som inte är ett totalt skämt.

Anonym sa...

"Att vara extremvänster är en balansförskjutning. Ett tillstånd som inte är vad de flesta skulle beskrivas som "friskt". Det är skönt att veta att så många av er kommer att överge era brunröda och stinkande föreställningar, hat, människo- och individförakt, rasism, antisemitism och djupa okunnighet."

Ta det lite lugnt, Linus. Du borde söka hjälp, så där mycket hat kan inte vara bra för blodtrycket.

Anonym sa...

Det är inte socialism att föra en kamp som inte kan vinnas det är enbart dumhet.

Detta är inte krig i vanlig bemärkelse
Att förstöra 10 hus i ett stadsområde som till övervägande delen består av höghus för varje raket som avfyras mot Haifa är inte krig, absolut inte, det är terrorvälde. Frågan som uppstår är, med vilken rätt gör Israel detta?
Enbart med den starkes råa rätt så klart, absolut ingen annan rätt kan motivera ett sådant beslut. Så vad göra?

Hur får man stopp på detta?
Ge upp .. sluta bekämpa Israel, ge upp nu och utan att ställa några villkor det är vad som gäller. Alternativet till att ge upp är att kraftsamla militär styrka för att krossa Israel och den möjligheten har ni inte varken mentalt, militärt eller ekonomiskt så ge upp och låt era barn och kvinnor slippa allt detta.

Sluta att skämma ut er
I över 60 år har ni lekt krigare med vapen som i stort sett inte är effektivare och farligare för Israelerna än nyårsraketer, så ge upp njut av livet var strävsamma och börja odla apelsiner eller gör nått annat som ni är bättre på än befrielsekrig.

det finns tider då man ska dra sig tillbaka och låta bli att bekämpa en fiende och sådan tid är nu vad gäller denna konflikt allt annat äe dumhet och leder bara till tragedi för kvinnor och barn.

Anonym sa...

Måste säga att jag är positivt förvånad över KAS kommentar ovan. Har hört att han nyss fyllt 60. Med mognad förljer tydligen vishet.

Ärligt menat grattis KAS!

Anonym sa...

KAS, nu tror jag inte Hizbollah läser de här kommentarerna, men de inser nog att blidkande inte är en särskilt bra metod att använda mot Israel. Ge dem ett finger, och de kommer ta hela handen. Ge dem armen och de tar ditt liv.

Neville Chamberlain, som också var gammal och vis, försökte blidka Hitler, och vi vet ju hur bra det gick. Alternativet till motstånd är inte att leva i fred. Var det så, skulle fred råda sedan länge. Nej, alternativet till motstånd är en långsam, smärtsam död.

Anonym sa...

@Anonymous

Vad du inte förstår är att militär kamp vinner man inte med ord eller nyårsraketer ej heller genom att lura en eller annan av de egna att man får belöningar i nästa liv om man spränger sig själv i luften och tar med sig några av motståndarna.

Ett sådant beteende har absolut inget med socialism att göra och våra kamrater här borde hålla sig för fina för att stödja sådan dumhet som bara resulterar i att människor får lida under det korta liv som de har till sitt förfogande.

KAS

Anonym sa...

Nej, det har ingenting med socialism att göra. Det handlar om nationell frigörelse.

Anonym sa...

@anonymous
Nej det som utövas av vissa millitanta palestinier sen snart 60 år är inte en befrielskamp utan enbart handfallna och tafflig försök mest liknande ett slags självbedrägeri. Detta är inte ens i närheten av hård medveten befrielsekamp utan bara enfald som drabbar alla palestinier i form av hård israeliska statsterrorn.

Anonym sa...

Intressant att läsa i dagens GP om Libanons socialminister (men jag vet inte, hon är ju kristen så kanske hon räknas till "de vita liberalerna", Ali?) som menar att det är ett stort misstag att skylla allt på Israel, istället är det bl.a. Syrien som utpekas i egenskap av att man har stort inflytande över Hizbollah. Den som lider mest är självklart Libanon, men den främsta utlösande orsaken till det är enligt henne Syriens vilja att återfå sitt inflytande över landet, vilket i nästa skede ledde till Israels angrepp.
(Artikeln ligger tyvärr inte ute på GP:s hemsida, därför ingen länk)

Och nej, jag vill inte försvara Israels handlingar som de ser ut nu, men det kan nog vara bra att inte låtsas som att Israel gör det bara för skojs skull - det är ett faktum att Hizbollahs m.fl uttryckliga mål är att förinta den israeliska staten.

>Tuomo, anonym m.fl: jag tycker inte att Israel är en fantastisk stat, men det är onekligen en demokrati där t.om, hör och häpna, en fredsrörelse tillåts och är aktiv.
Självklart har israeler inte ett högre människovärde än palestinier eller några andra, lika människovärde är som ni förhoppningsvis vet en grundpelare i den liberala ideologin men däremot knappast i den kommunistiska där kulturarbetare, bönder, små- och storföretagare, utövare av diverse religioner och helt vanliga människor av alla de kategorier genomgående i alla kommunistiska stater som funnits har förtryckts.

Världen är inte svartvit och kommer aldrig att bli det, på samma sätt som ingen väl på allvar kan hävda att Sovjetunionen var en idealstat kan man inte heller på allvar säga att endera parten har helt rätt och att den andra ska förintas, så försök komma med aningens mer nyanserad och relevant kritik!

olydig sa...

Fantastiskt bra skrivet!

Anonym sa...

En riktigt fin film om liberalernas värden som kan få den mest härdade man att fälla en tår.

http://www.isil.org/resources/introduction.swf

Anonym sa...

http://al-hamatzav.org/permalink/mer-fran-israel/

En riktigt ruggig film om vad Hizbollah gör med Israel när ni tydligen inte tittar på.

Anonym sa...

Nej, jag tror Ali har fel. Han verkar alltför fanatisk. Hyllningskören här inne har naturligtvis ingen aning om sakförhållandena.

Vem är förresten den "dömde krigsförbrytaren" han nämner?

Anonym sa...

Det fina med socialismen är tron på människan. Att vi tillsammans kan göra ett samhälle för alla..

Inga hjärnspöken, konspirationer, ingen rasism, ingen klass alla är vi människor.

Detta gör verkligen livet lättare att leva. Ingen hat. Prova det är en underbar känsla att få leva...

Walle sa...

Herregud vad tragiskt. Att säga att "Guds parti" är bra är kanske att ta i för mycket.

Problemet är att det inte finns så mycket annat. De USA-lakejer som nu vunnit valet hur ser deras agenda ut för att stärka libanon som STAT?

- Bygga en armé värd namnet?
- Genomföra folkräkning för att nästa val ska ske demokratiskt?
- Arbeta för frihet från alla utländska imperialister?

Jag tvivlar.

Sedan är det ju en diskussionsfråga om det är Libanon eller Syrien som är ockuperat...

Anonym sa...

Du har helt fel. Eftersom att PLO deltog i anfallskriget mot Israel under sexdagarskriget och att det mellan dessa parter inte ingåtts något fredsavtal efter detta kvarstår Palestina som angripande part.