tisdag, september 05, 2006

Ingen hängde med – så enkelt är det

Sammanfattning av Peter Erikssons framträdande i TV idag: det gick verkligen dåligt.

13 kommentarer:

Anders Eriksson sa...

Det måste vara jobbigt att leda ett parti, vars politik man inte ens orkar försöka försvara.

Anonym sa...

Vilken chock. Du hyllar Göran Persson och Lars Ohly, men dissar det andra samarbetspartiet :)

Ganska trist egentligen, utan glöd. Massa trams om hans familjs bilar, bensinförbrukning och om han sköljer ur mjölkpaketen. Intressanta frågor...!?

Lite krav på ministerposter för att blidka de egna leden. Precis som (v) kommer (mp) aldrig att fälla en (s)-ledd regering, vilket Göran Persson är fullt medveten om. Alla vet att det bara är spel för gallerierna, precis som det varit tidigare.

Sänka rösträtten!? Jägare ska inte få försvara sina hundar?! Där spårade tåget ur...

Karln borde söka kurs hos Göran Hägglund i konsten att framstå som jäklitg trevlig, rolig och karismatisk när man egentligen inte har ett smack att säga.

Anonym sa...

Paolo Roberto föraktar vänsterpartiet och känner sig idag närmast folkpartiet.

Anonym sa...

jamen då så

/j

Mr. JB sa...

Ja,tänk vilken mardröm och osämja Sverige kan gå till mötes nu om VP o MP dessutom vidhåller sina krav om ministerposter och rivalitet om att bäst slicka GP i röven. Fy fan.

Nä,dags för enmansvalkretsar med personligt ansvar gentemot väljarna. Partiväsendet måste reduceras. Den svenska konstitutionen har i internationell jämförelse under alla år givit oss västvärldens minst kompetenta riksdag vad gäller kompetens och formell utbildning. Nog är det något vi är bäst på, just att vara sämst i klassen.
Sen, enmansvalkretsar eliminerar effektivt sekteristiska partier som KD, VP och MP. Deras inflytande är alldeles för stort. Vi behöver en grundlagsändring mest av allt, men vem skall genomföra den? Den politiska adeln?

Anonym sa...

Det finns en milsvid skillnad mellan v och s å ena sidan och mp å den andra. Vänsterpartiet och SAP är arbetarrörelsepartier. Miljöpartiet är ett parti på borgerlighetens vänsterkant. Ingen skulle bli gladare än jag om de båda arbetarpartierna kunde få egen majoritet i riksdagen och slapp vara beroende av det arbetarfientliga miljöpartiet.

Anonym sa...

Det vore så jävla gött med medborgarlön. 8 papp i månaden räcker till som grund för ett par års jorden-runt-resande. Så kan man dryga ut kassan med tillfälliga jobb på vägen.

Min röst är iaf på miljöpartiet. Tycker det är min rättighet att inte jobba om jag inte vill!

Anonym sa...

Det är din rättighet att inte jobba, men det är inte vår skyldighet att försörja ditt lata arsle då. Är det den saken som är så svår att förstå eller är alla (mp):are bra helt sopsorterade i hjärnan?

Anonym sa...

Medborgarlön är bajs! För att det sänker vanliga knegares löner. Minimilönen i arbetslivet blir snäppet ovanför medborgarlönen.

Nej till prispress nedåt för löntagare.

Mr. JB sa...

Medborgarlön är OK fast med motprestation. Låt de första 100 -120 000 kronorna vara skattefria. Skär med slaktarkniv i statsförvaltningen och skippa hela det perversa bidragseländet. De som faller igenom tar vi hand om men inga andra.
Vi har världens ineffektivaste världfärdsstat som redan är på väg att haverera. Den göder bara makten och dess försvarare. Lägg ner 400 av våra meningslösa myndigheter. Ingen kommer att märka skillnaden. Det är dags rörelsens förtroendevalda börjar jobba på riktigt än att glida fram påen räckmacka tack vare utnämningsmakten.

Anonym sa...

Medborgarlön tycker jag blåses upp lite väl mycket. I praktiken har Sverige genom socialbidrag, a-kassa och sjukförsäkringar redan idag ett liknande system. Visserligen med hårdare ställda krav på motprestation, inbetalda premier eller sjukintyg. Men slusumman för vad vi skulle få betala skulle nog inte hamna så värst mycket högre. Frågan är väl var beloppet skulle landa.

Själv kan jag tilltalas av idén att alla har en ekonomisk grundtrygghet som inte måste gå genom en socialassistent eller sega handläggare på a-kassan.

Anonym sa...

Staffan W:

Håller med dig om att medborgarlön inte är så mycket att bråka om, eftersom vi i realiteten redan har infört den med t. ex. arbetslöshetsunderstödet. Såvida vi inte är beredda att kraftigt sänka A-kassan, vilket inte ens borgarna verkar vara villiga att göra, så kommer staten i princip att fortsätta att betala ut höga summor till dem som inte arbetar. Iallafall så länge arbetslösheten är så hög som den är.

Så vad göra? Ja, personligen tror jag inte att de 100 000-tals arbetslösa idag kommer att sugas upp i den privat a sektorn eller starta egna företag. Inte ens om arbetsgivaravgifterna togs bort helt och hållet skulle arbetslösheten försvinna. Men det finns ett lysande förslag, framlagt av de föraktade och baktalade "traditionalisterna" i Vänsterpartiet: anställ 200 000 till i offentlig sektor! Nettokostnaden för denna reform skulle i praktiken inte bli särskilt mycket högre än 20 miljarder kronor, eftersom vi inte betalar ut A-kassa längre till dem som jobbar. Dessa personers disponibla inkomst skulle öka, vilket i sin skapar ökad efterfrågan och nya jobb även i privat sektor. Med tanke på denna självklara ekonomiska logik är det fantastiskt att detta förslag utmålas som ekonomiskt vansinne, alternativt stalinism á la 1930-talet från borgerligheten och borgerligt dominerad media. Sund ekonomisk politik blir plötsligt extremism i den borgerliga propagandan.

"Ekonomisk grundtrygghet" á la Centerpartiet som du verkar omhulda Staffan W, är jag dock stark motståndare till. Det måste finnas en premie för att arbeta, alltså att få A-kassa, för att motivera människor att anstränga sig. Dessutom innebär en inkomstrelaterad A-kassa att den som har högre inkomst också får högre A-kassa. Det kan tyckas orättvist, men innebär ett viktigt "kitt" som ökar sammanhållningen och solidariteten i samhället, och motiverar höginkomsttagarna till att betala något högre skatter, eftersom de ser att de får någonting tillbaka från samhället i gengäld.

Anonym sa...

Det är stor skillnad på medborgarlön och det byråkratiska system som håller folk innestängda i sysslolöshet, som vi har nu.