onsdag, september 13, 2006

”Insane and monstrous”

Vansinnigt och monstruöst. Vi täckte hela städer med klusterbomber.”

Bekännelserna kommer inifrån den israeliska armén och publiceras i Haaretz. Över en miljon stridsdelar från klusterbomber spreds ut över södra Libanon. Man ”kompenserade” för den stora träffosäkerheten genom att avfyra desto fler. Södra Libanon belades med klusterbomber mot slutet av anfallskriget, för att ligga kvar och förgöra människors vardagsliv.

Uppgifterna visar också att man använde sig av fosforammunition för att skapa bränder. Direktträff innebär svåra brännskador, omöjliga att få bukt med. En långsam och plågsam död följer. USA har tidigare testat metoden i Falluja.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Federley i Expressen för ett tag sedan:

"Därför skänkte jag i går pengar till det israeliska försvaret. Det var en liten summa, men det moraliska stödet ligger för min del hos det fria och demokratiska Israel."

Rent samvete idag Federley?

Anonym sa...

Varför reagerar ingen??

Femårsdagen av "nine-eleven" tjatas det om en vecka i förväg men Israels brott mot Libanon verkar redan bortglömt.

Om 20 år kommer Israel inte existera i den form det gör i dag.

Förhoppningsvis öppnar världens ledare sina ögon och stoppar Israels terror.

Anonym sa...

Sakupplysning det var INTE en miljon klusterbomber det var 1800 står i texten om man läser den. "the IDF fired around 1,800 cluster bombs, containing over 1.2 million cluster bomblets." Det är alltså inte en miljon klusterbomber. Därimot en miljon mindre laddningar som ligger i klusterbomberna. spelar iof ingen större roll det är lika fruktansvärt hur som helst. Men jag tycker ändå att man bör läsa texterna man länkar till.

Anonym sa...

Vit fosfor har använts länge, särskilt under andra världskriget. Det är från det kriget de mest hemska rapporterna kommer. Om människorna som brinner inuti kroppen i flera timmar, i bland dagar, och om hur kroppsdelar lyses upp av ett blodfärgat och flammande sken. Om hur eld som kvävts och brännskador som kylts ned med vatten plötsligt flammar upp igen.