lördag, oktober 28, 2006

Georgia on my mind

Efter den CIA-ledda statskuppen i Georgien för snart tre år sedan och det efterföljande valfusk som säkrade resultatet från denna, har landets nyinstallerade ledning varit tacksamt servil gentemot sina västerländska uppdragsgivare. USA permanentade sin militära närvaro i landet, som råkar vara av strategisk betydelse för gas- och oljeleveranser, och verkar på senare tid även börjat sondera terrängen för att använda georgiskt territorium för ett eventuellt militärt angrepp mot Iran. Som sig bör agerar Georgien även mönstergillt när det gäller övriga ekonomiska förhållanden. Landets tillgångar är till salu.

Och allas vår Johan Norberg är på plats och gläds över framstegen. Missa inte hans rapport från kampfronten.

60 kommentarer:

motherfakka sa...

Tack för den grymma Guardianfilmen! Jag behöver bli påmind.

Anonym sa...

Är USA-hatet viktigare än Georgiens välstånd?

Anonym sa...

anon 11.43 Är Iran hatet så stort i USA?

Anonym sa...

Intressant hur det går att skriva om Georgien i dessa sammanhang utan att nämna Rysslands trubbiga men brutala och högst imperialistiska svinigheter. Ryssland är liksom 10 ggr värre än vad ens den mest feberyrande vänsternissen här skulle kunna hitta på om USA, men det verkar vara en fotnot i sammanhanget.

Att Georgien har haft samma tillväxt det senaste året som kuba har haft på 50 år tål att nämnas. Båda har ju stora grannar som blockerar handel, så en jämförelse blir väldigt intressant.

Anonym sa...

Salam, Nadia! Khobi?

Stort hat mot Iran i USA? Nej, verkligen inte. Det bor 1 miljon iranier i California. De hatar inte sitt hemland, bara sin regim.

Anonym sa...

Ali blundar för sådana faktum.

Wille sa...

Intressant att om man söker på dessa paranoida konspirationsteorier så ger en sökning på Google med kriterierna "CIA Rose Revolution" endast träffar från diverse konspirationsteori-sajter som lika gärna kunde handla om "alien abductions".

Kan vara värt att veta innan man börjar ta Alis teorier på alltför stort allvar.

Anonym sa...

Tänk vad konstigt det är... att USA aldrig kan göra något fel!

Anonym sa...

Vår fruktat "intelligente" anonyme liberalmupp apartheidvän och Russofob bidrar med en "dräpande" one-liner igen:

"Är USA-hatet viktigare än Georgiens välstånd?"


Säg "välstånd" i samma mening som "USA" "George Soros" och den USA-utbildade "Mikhail Saakashvili" till en vanlig Georgier och du får garanterat en käftsmäll...


Försök med en annan mening nästa gång:

"Är USA/Israel-hatet viktigare än Palestiniernas välstånd?"

Eller:


"Är USA-hatet viktigare än Iraks välstånd?"


"Är USA-hatet viktigare än Vietnamesernas välstånd?"

"Är Israel-hatet viktigare än Libanons utveckling?"


"Är USA-hatet viktigare än Hiroshimas utveckling?"

"Är USA-hatet viktigare än Fallujas välstånd?"

Möjligheterna är oändliga...


För er andra intresserade av USA/Soros-initierade "revolutioner" i Rysslands randstater aggressionspakten NATOs "globalisering" och USA-stödda terrorister i det till Ryssland angränsande Pankisi-dalen i Georgien
Rekommenderar jag dessa samlade artiklar på Global reserarch...

Anonym sa...

Ja usch vad folk är USA-kritiska konspirationsteoretiker, Fattar de inte att västmakternas ledande demokratiska nation sprider välstånd?

Anonym sa...

och söker man på 'wille' får man hits på en pajas som kallar sig crafoord.

det intressanta är väl ändå att timbro-gossen norberg skriver en helt tokig hyllning av en rövarregering som han gått å blivit hedersgäst hos. eller?

/j

Anonym sa...

Arbetslösheten sjunker. Antalet företag stiger. Ali klagar. Det ger en antydan om hans prioriteringar... hellre än arbetslös med socialism än arbetare med liberalism.

/Anders

Anonym sa...

Irriterande stavfel. Skall naturligvtis vara "en" arbetslös...

/Anders

Anonym sa...

Ali:

Kan du inte samla in de värsta kommentarerna från de nyliberala dårhusmupparna här i ett litet freak-show galleri för sig självt?

De vill ju så gärna synas....

Anonym sa...

Mika: hat är aldrig viktigare än välstånd. Sug på den.

Och vad gäller er andra: att kalla meningsmotståndare för dårår, muppar, rasister och så vidare är kanske kul dock ej så begåvat.
Som mR. Anonym skrev:
"Intressant hur det går att skriva om Georgien i dessa sammanhang utan att nämna Rysslands trubbiga men brutala och högst imperialistiska svinigheter. Ryssland är liksom 10 ggr värre än vad ens den mest feberyrande vänsternissen här skulle kunna hitta på om USA, men det verkar vara en fotnot i sammanhanget.

Att Georgien har haft samma tillväxt det senaste året som kuba har haft på 50 år tål att nämnas. Båda har ju stora grannar som blockerar handel, så en jämförelse blir väldigt intressant. "

Ett intellektuellt svar tack. Om ni kan.

Anonym sa...

Fruktat intelligent svar "anonym", Med den nyvunna insikten har du alltså hatat Araber Ryssar Arbetare och gud vet vad alldeles i onödan?

Grattis! ;)

Det är nog bäst att du går tillbaka till dina dräpande one-liners som "öhhh" "Gäsp" "Löjligt Ali" eller "raap"....

NAH sa...

Att mäta tillväxten ger ett extremt trubbigt resultat. Man vet inte vilka som blivit rikare och man vet inte vad de långsiktiga konsekvenserna blir.

Utan en noggrannare titt på förhållande i Georgien kan jag gissa mig till att det som alltid när det otyglat privatiseras och "liberaliseras", och då särskilt i f.d. Sovjetunionen och Kina, rör sig om några få mer eller mindre kriminella (inte sällan tidigare partipampar och dylika vidriga svin) som berikar sig på det stora flertalets svidande bekostnad.

Därtill ett (temporärt) inflöde av pengar i form av utländsk finansiering - som i viss mån stärker och intensifierar rövarkapitalismen - och lån. Lånen behöver betalas tillbaka och sådant som social service skärs då drastisk ner. Fattigdomen och misären ökar, lönerna störtdyker, landets industri - i den grad den fortsatt existerar - och övriga ekonomi formas på realliberalt manér hårdhänt och toppstyrt om för att exportera billiga produkter till utlandet som - med undantag för den lilla klicken rika och korrumperade - ger lokalsamhället små vinster samtidigt som produkter utifrån, inte minst mat, väller in och överflödar den inhemska marknaden, vilket ofta slår ut jordbrukets förmåga att effektivt föda sin egen befolkning (matpriserna stiger och mindre pengar blir över till annat, matens kvalitet sjunker och orsakar såväl näringsbrist som fetma och s.k. "välfärdssjukdomar") medan godsägare och jordbruksföretag med multinationella förgreningar inriktar jordbruket på export av exempelvis viner.

Dessutom energi- och den geopolitiska faktorn med gas- och oljeledningar, militärbaser m.m.

Rysslands inblandning i Georgiens affärer är givetvis inte mycket bättre. Regimen i Moskva har defintivit stormakts- och så småningom supermaktsambitioner. 90-talets vansinniga nyliberala program med sin ohämmade koncentration av kapital och makt - där olje- och medieindustrin, staten, etc. är i händerna på ett litet fåtal - har allvarligt försämrat det ryska civilsamhällets motståndskraft mot mänsklighetens farsoter som avdemokratisering, ökade militärutgifter, mera diskret eller helt öppen expansionism o.s.v.

Anonym sa...

"Ett intellektuellt svar tack. Om ni kan."

Hur gammal är du anonym?

Anser du att "Är USA-hatet viktigare än Georgiens välstånd" är en intellektuell fråga?

Välstånd för vem? Belägg och fakta tack.

Vad är enligt din mening skillnaden mellan hat och kritik?

Är kritik av USA och Israel alltid per definition "hat"?

Anonym sa...

På tal om CIA, Iran etc. så läs va en extremist iransk monarkist (Arvin Khoshnood) har skrivit om den iranska revolutionen.... han tycker att USA och England skapade revolutionen i Iran, och skriver att Shahen var en landsfader. Vad tycker du om det Ali? Du har också, om jag inte kommer ihåg fel, skrivit i en rapport om Iran att många iranier, även tidigare kommunister och islamister, anser att revolutionen var skapat av västvärlden.

Svenska:
http://www.arvin.rastakhiz.org/shahenaviran.htm
Engelska:
http://www.arvin.rastakhiz.org/shahofiran.htm
Persiska: http://www.arvin.rastakhiz.org/shahenaviranparsi.htm

Anonym sa...

Intressant att när Ryssland månar om sin egen säkerhet efter att USA och NATO omringat landet med trupper och kärnvapen från Vardö till Kyrgizistan så kallas det "stormaktsambitioner"...

Ryssland var västmakernas kelgris nummer ett när en handfull amerikansk-israeliska oligarker och pajasen Yeltzin inte bara kastade ryssarna in i massarbetslöshet sjukdom och fattigdom utan också var i färd med att sälja ut kontrollen över de gemensamma naturtillgångarna.

Då var det ingen hejd på hur "demokratiskt" Ryssland var.

När Ryssland nu tar kontrollen över sina egna tillgångar och återupprättar något av den relativt höga levnadsstandard vård skola och omsorg man hade innan "sjunker man tillbaka" i "demokratiskt" hänseende...

Ännu mera "odemokartiska" är man när man kritiserar västmakternas tillsättande av lydregimer i dess ommedelbara närhet, vad skulle USA tycka om Ryssland, tusentals mil hemmifrån, öste miljarder över val i Mexiko Kanada Haiti och utbildade USA-fientliga presidentkandidater och installerade dem där? Vad skulle USA tycka om man dessutom installerade sin egen militärpakt med vapen och allt i dessa länder?

Demokrati?

Anonym sa...

Mika,

Aldrig hatat araber, ryssar eller arbetare. Sluta sprida fördommar. Tolerans är rasismens motpol. Sug på den.

Anonym sa...

Du kan suga eller leka med dig själv hur mycket du vill "anon" men du har fortfarande inte svarat på en del väsentliga frågor om du nu vill att vi skall börja ta dig på allvar:

Vad är tex. skillnaden på "hat" och "kritik"?

Att kalla USA/Israel-kritik, Alis artiklar och svar som inte är enbart positiva eller sammanfaller med dina egna inskränkta åsiker för "hatiska" kan knappast rubriceras "tolerans" utan snarare fördomsfullhet.

Är du medlem i Mensa?

Anonym sa...

Mika:

Du behöver inte ställa fler frågor till "anonym", Vi fattar nog vilken "skarpsinnighet" han rör sig med ändå.

Dessutom kan frågor uppfattas som en uppmuntran på ensamma troll av det slaget så låt honom leka ett tag tills han tröttnar...

Anonym sa...

Jävla idioter.

Anonym sa...

"Jävla idioter"

Väldigt intelligent, känn på den.....

Anonym sa...

Att kritisera Israel och USA är en fullt legitim sak. Öppen debatt och kritik är en balanserande och utvecklande kraft inom alla demokratier.

När man dock skyller Rysslands problem på judar, är detta hat.
När man skyller mediepropaganda på judar, är också detta hat.
När man hyllar Hamas och Hizbollahs mördande av civila, är också detta hat.
När man ständigt väller ur sig spydigheter mot meningsmotståndare, är också detta hat.

Har du aldrig tänkt att Mr. Anonym kan vara flera personer? Anon?

Nu till något annat. Hyllandet av Ryssland. Mika, vad är dina tankar om Tjetjenien?

Anonym sa...

NAH:

Realliberalism? På tal om extremt trubbiga påståenden är det bra att veta hur verkligheten förhåller sig i länder som Ryssland och Kina innan man kommer med svepande anklagelser och hittar på nya ord. Ryssland som ofta av vänstern beskrivs som liberalt ligger inte ens på topp 100 i listan av mest liberala länder* (127 länder finns med). Ryssland är alltså ett bra exempel på ett ickeliberalt land. Nu till Kina. De otyglade privatiseringarna osv har där lett till ett flertal dubbleringar i lönen för även de fattigaste i de områden där reformer har genomförts. Bönder som levde ett extremt slitsamma och korta liv har på ett sätt som nästan saknar motstycke snabbt förbättrat sin levnadsstandard när det socialistiska oket lyftes. Det finns heller inga tendenser att tro att samma sak kommer att ske med resterande delar av Kina eller rentutav hela världen bara liberala reformer kommer till.

De negativa effekter du beskriver är dessutom direkta följder av regleringar av tex livsmedelsbranschen. Man kan helt enkelt inte hela tiden peka på situationer när regleringar och annat misslyckats och kalla det liberalism, det gäller både hela länder (Ryssland) eller livsmedelsindustrin på många platser i väst (västländer med regleringar som gynnar livsmedelsjättarna på bekostnad av tex lokal produktion).

*economic freedom index

Anonym sa...

Oops, det ska in ett "inte" i en låpng mening om Kina och liberaliseringar.

Isak BK Aasvestad sa...

Mika,

vilka är dessa "amerikansk-israeliska" oligarker?

Finns det några sådana eller menar du egentligen judiska oligarker?

NAH sa...

Vem driver egentligen sådan politik du pratar om? Den politik som förs i verkligheten - kalla det realliberalism - är för en stark stat i de avseenden det gynnar kapitalet. Storföretagsvälfärd.

Hinner inte riktigt tillrättavisa dig om de sociala och ekonomiska landvinningarna i Kina, men jo, visst har det skett framsteg, enorma framsteg, men också till en enorm kostnad.

Anonym sa...

Fy Georgien! Inte kan ni låta liberala reformer göra er rika och välmående - det vore ju ytterst pinsamt för socialister världen över!

Jag hörde att CIA stod bakom maktskiftet i Sverige! Vadå bevis? Håll käften, Borgarsvin!

Anonym sa...

NAH:

Varför då använda ett uttryck som "realliberalism" när du egentligen menar något som liknar motsatsen till liberalism. Det finns många ord för storföretagsvälfärd som du kan använda i stället för något slags tvärtomspråk - använd tex merkantilism som verkar vara ganska exakt det du menar. Liberaler är hur som helst mot det du kallar "realliberalism".

När man pratar om en liberal ekonomi kan man föra fram exempel som Hong Kong och Singapore som har den största ekonomiska friheten. För att ta närmare europeiska exempel kan man ta Irland och England - två länder med minst sagt bra utveckling jämfört med övriga Europa (förutom vissa östländer, där främst baltstaterna ligger långt framme med liberaliseringar och efterföljande välstånd)

När det gäller Kina vill jag verkligen bli tillrättavisad, vad är den enorma kostnaden? Vad har det folk som förut genomled regelbundna svältkatastrofer, dog av sotförgiftning och sjukdomar etc. offrat för det ökade välståndet? (man kan dock tillägga att långt från allt är bra i Kina, tex parasiterar politikerklassen oerhört på det nyskapade välståndet)

http://www.heritage.org/research/features/index/countries.cfm
http://sv.wikipedia.org/wiki/Merkantilism

Rättelse: Ryssland ligger på plats 122 av 157 i ekonomisk frihet

Anonym sa...

HAHAHHAHA "ekonomisk frihet", LOL.

Så, nu behöver detta begrepp ej kommenteras mer för all översiktlig framtid...

Anonym sa...

"Så, nu behöver detta begrepp ej kommenteras mer för all översiktlig framtid..."

latsas du vara okunnig eller ar det inte med flit?
Detta bevisar ju mer an nat annat att Ryssland inte ar liberaliserat som manga av er havdar.
(Och vilket ni ger som orsak till Ryssarnas usla ekonomiska situation.

"Realliberalism"
-Vilken total idioti. Pahittat av nan flummare som druckit for mycket rodvin. Det finns valdigt lite liberalt med den Ryska ekonomiska politiken.

Vad ar da "realsocialism"?
-Roda Khemeernas Kambodia eller Nord Korea?

Anonym sa...

När det gäller Kina vill jag verkligen bli tillrättavisad, vad är den enorma kostnaden?
-------------------------
En av kostnaderna är att högern sålt sin själ en gång till för mamman skull när det gäller Kina.

Kina har idag i princip samma förtryck och begår samma övergrepp mot mänskliga rättigheter som dom gjorde vid tiden för massakern på Himmelska fridens torg.

Då var Kina fortfarande inte "marknadifierat" och högern hade råd att använda sig av krav på bojkotter och så vidare.

Idag rinner pengarna och varorna som en syndaflod mellan väst och Kina och helt plötsligt har högern blivit helt blind och ser bara framsteg.

Det är en av många förluster.
Högerns saknad av konsekvens så fort pengarna flödar.

Anonym sa...

"Kina har idag i princip samma förtryck och begår samma övergrepp mot mänskliga rättigheter som dom gjorde vid tiden för massakern på Himmelska fridens torg."

-Skitsnack. Inte ens i narheten.
Du vet inte vad du snackar om.
Jag bodde dar under nagra ar nar de borjade slappa pa planekonomin. Kinesernas okade manskliga rattigheter har varit direkt i proportion till oppnaden av deras marknader.
A andra sidan begar de fortfarande alltfor mycket brott mot manskliga rattigheter och deras olympiad borde bojkottas helt klart. Att de saljer manskliga organ pa svarta marknaden borde vara orsak nog!

Anonym sa...

Polhem avfärdar Kinakritik som "skitsnack" Kinas mänskliga rättigheter har ökat, säger han. Beviset för det? Jo, han "bodde där under några år". "Bevis" som alltså inte är mer värda än vilken modern myt som helst.

Långt från ämnet nu, men här är en länk i alla fall -som kanske kan nyansera bilden för alla nyblivna skrivbordsmaoister.

Anonym sa...

-Skitsnack. Inte ens i narheten.
Du vet inte vad du snackar om.
Jag bodde dar under nagra ar nar de borjade slappa pa planekonomin. Kinesernas okade manskliga rattigheter har varit direkt i proportion till oppnaden av deras marknader.
A andra sidan begar de fortfarande alltfor mycket brott mot manskliga rattigheter och deras olympiad borde bojkottas helt klart. Att de saljer manskliga organ pa svarta marknaden borde vara orsak nog!
-------------------

Du får nog lov att besämma dig hur du ska ha det tror jag.

Anonym sa...

En fri marknad hindrar inte brott mot de mänskliga rättigheterna, men det gör det fan så mycket svårare för våldshärskarna att komma undan med det. Ta tex gruvarbetarna i artikeln som "egendom..." länkade till. Tror du att arbetarna har en större chans att slippa sådant i en fri ekonomi där de kan skaffa andra jobb i en ekonomi där de är ditkommenderade under pistolhot? Som att inte sådana olyckor inträffade under planekonomin, LOL. Jag orkar inte leta statistik just nu, men jag skulle gissa på att dödsfall i arbetet var minst 10 ggr så vanligt under den gamla planekonomin.

Som sagt, övergreppen i Kina minskar stadigt, och det är en direkt följd av att härskarnas relativa makt minskar när folket lyfts ur fattigdomen. Man måste verkligen använda sig av någon slags tvärtomlogik för att lyckas blunda sig igenom alla bevis för detta (inte för att detta verkar vara någon omöjlighet på denna sida, men ändå)

Anonym sa...

Det är ingen som sagt något om siffror.

Det jag säger är att högern blir tyst om mänskliga rättigheter så fort pengarna börjar flöda i alla riktningar och det blir ju bekräftat på en gång.

Anonym sa...

Jag orkar inte leta statistik just nu, men jag skulle gissa...

Tydligare än så kan den "liberala" inställningen till fakta knappast uttryckas.

Anonym sa...

Den enda i denna diskussion som bidragit med fakta är liberalen som genom bevis för sitt påstående hävdade att Ryssland inte är en liberal ekonomi.

Anonym sa...

Tja, det där ekonomiska "frihets"-indexet som ni verkar ha som nån sorts bibel och kör med i tid och otid är bara snäppet mindre slappt än "jag orkar inte" och "jag gissar".

Anonym sa...

Du menar alltså att dina påståenden väger tyngre än Economic Freedom Index? Självkänslan är det knappast något fel på. Men seriöst, är du allvarlig?

Anonym sa...

vad har economic freedom index att säga om antalet avrättade varje år i Kina?

Anonym sa...

Egendom är stöld:

Bwahahaha, jag är ju den enda som har angett någon slags statistik med källor i denna tråd. Det är en klar trend att vänstern använder anekdotisk bevisföring och mysticism, medan liberaler använder statistik och forskning. Inte i varje enskild kommentar, men det ärsom sagt en övertydlig trend. Jämför bara Esbatis blog med Norbergs...

Anonym sa...

Micke:

Att kommentera på denna blog är verkligen som att förklara saker för ett barn i trotsåldern. Jämför länderna som ligger i indexet med de som ligger i botten. Tror du att det sker mer eller mindre avrättningar eller brott motmänskliga rättigheter i de översta 20 länderna jämfört med de nedersta 20 länderna?

Anonym sa...

Att kommentera på denna blog är verkligen som att förklara saker för ett barn i trotsåldern.
---------------------------

Nu fick jag lust att bli ett troll.


Men jag ställer frågan igen.

Vad säger nyliberalindexet om sammanhanget "avrättningar i kina och fin fina affärer"?

Jag vill verkligen veta därför att om det inte säger något om det så är indexet inte värt mer än en halv liter ljummen filmjälk.

Anonym sa...

Bwahahaha, jag är ju den enda som har angett någon slags statistik med källor i denna tråd.
-----------------------------

Bra.Då kan ni ju ta ställning till det faktum att svälten i världen ökar igen med rätt ordentliga siffror trots att ni säger att den minskar p.g.a globaliseringen och det fin fina i att pengarna får dansa som dom vill.


Jämför bara Esbatis blog med Norbergs...
-----------------------------

Det går inte av den anledningen att den ena är en monolog.

Anonym sa...

Anonymous 6:41 och Anonymous 8:14

Micke har egentligen redan sammanfattat det men- ni har inte noterat än att jag är SOCIALIST? Jag är alltså föga intresserad av era index överhuvudtaget. Jag intresserar mig för människors FAKTISKA levnadsvillkor, inte för hur lätt eller svårt det är för parasiter (läs västerlänningar) att tjäna pengar i olika länder.

Anonymous 8:18

Saudi Arabien friare än Ryssland?

Kina friare än Indien?

Testa att vara lite trotsig själv ibland. Resultatet av den fria tanken kanske kommer att förvåna dig.

Anonym sa...

Egendom är stöld,

Ekonomisk frihet är vad indexet handlade om. Hade du inte ens förstått det? Läs deras FAQ så blir du klokare fast det vill du ju inte.

För övrigt kan du ju kolla på indexet och se att politisk frihet OCH ekonomisk frihet är det som ger mest välstånd och välfärd. Om du ens förstår vad politisk frihet är vill säga.

Anonym sa...

Micke said...
"Du får nog lov att besämma dig hur du ska ha det tror jag."

-Detta kallas nyans, nat du ar helt frammande infor.
Kina begar mindre brott mot manskliga rattigheter men de ar fortfarande aldeles for manga. Hur kan du missuppfatta detta?

Anonym sa...

Kolla igen vilket inlägg jag svarade på, du late alternativt icke läskunnige liberal.

Förresten har trollmor ropat för länge sedan...Seså! Marsch i säng!Oajajajaj BUFF på dig.

Anonym sa...

Mitt sista inlägg givetvis riktat mot min namne. (10:13)

Anonym sa...

Micke:

Detta är faktiskt humor på hög nivå. Källor tack!

Nu kommer jag att komma med ett till påstående utan att kolla upp exakta siffror: Norberg länkar till statistik och backar upp sina poster med fakta mer än 10 ggr så ofta som Esbati.Socialisten:
Betyder ditt ointresse något slags generellt förkastande av fakta och statistik till förmån för att anekdotisk bevisföring eller att du hittar på fakta utifrån hur du vill att världen ska se ut? Även om det känns rätt att världen skulle se ut på ett visst sätt formar sig tyvärr inte verkligheten efter ett ego, hur stort det än skulle vara.

Anonym sa...

Nu kommer jag att komma med ett till påstående utan att kolla upp exakta siffror: Norberg länkar till statistik och backar upp sina poster med fakta mer än 10 ggr så ofta som Esbati.
-------------------------------

Ändå är Norbergs monolog en monolog och den uttrycker inget annat än vad han själv anser.

Norberg definierar inte nån annan sanning än hans egen.

Anonym sa...

"Norberg definierar inte nån annan sanning än hans egen."

-Det kan handa att Norberg ibland ar helt ute och cyclar men det ar sant att nastan varenda "monolog" han for, ar baserat pa fakta. Det ar nagot som saknas har...

Anonym sa...

Socialisten,

Hur fan vet du hur människor i Afrika, Asien och Sydamerika har det utan att kolla på fakta och index av olika slag? Någon medfödd egenskap som resterande del av mänskligheten saknar eller?

Anonym sa...

Anledningen till varför Ali aldrig använder fakta till stöd för sina argument är att det inte finns någon fakta som stödjer dem.

Anonym sa...

Låt oss atombomba ryssar!
Heil! Heil! Heil!
Världens ondskan bör utrotas!
Heil! Sieg heil!
Leve Yttrandefrihet!
Leve Tolerans!
Heil!

Ryssejävlar hotar Sverige.
Heil! Heil! Heil!
Låt oss då försvara världen.
Heil! Sieg heil!
Leve Yttrandefrihet!
Leve Tolerans!
Heil

Mongoloidska blandmassor
Heil! Heil! Heil!
Hör till lägste underrasen.
Heil! Sieg heil!
Leve Mänskligheten!
Leve Tolerans!
Heil

Mindrevärdiga barbarer
Heil! Heil! Heil!
Måste tvångssteriliseras.
Heil! Sieg heil!
Leve Dubbelstandarter!
Leve Hyckleri!
Heil