måndag, december 25, 2006

Stalking + humor = sant?

Jag måste säga att det är svårt att bestämma sig för vad som är roligast: att jag tycks ha blivit polisanmäld för ”förtal” av någon lirare som ”arbetar med jämställdhetsrådgivning” (till exempel så här) samt leder en brevkurs med sin egen livsfilosofi ”modern gnosis”, eller den efterföljande, av samme man initierade diskussionen på ”liberal debatt”.

85 kommentarer:

Anonym sa...

Finns han på riktig? HEHE!

Anonym sa...

Jag undrar varför han har en bild på vargar i "huvudet" på sin blogg? Vargen hör ju till de mest sociala djur som finns. Knappast en lämplig symbol för en vulgärliberal, f'låt "liberalkonservativ"...

Tobias Struck sa...

Jan. Varför skulle en klassisk liberal vara mer eller mindre "social" än exempelvis en socialist? Det är i allra högsta grad egenintressant att ha rättvisa relationer, hålla avtal och solidarisera sig med dem som är solidariska tillbaka. Skillnaden är att en socialist vill tvinga fram solidaritet medan en liberal vill att den skall vara fri. En liberal vill dessutom att alla medborgare i en nation skall ha lika rätt till skydd från våld, stölder, förtal och bedrägerier - men inte rätt till del i andras överflöd, då den principen gör att de två första rättigheterna kommer att kränkas och samhället stagnera: Privat profit genererar en mångfald av produktion och konsumtion, som stimulerar hela samhällets välfärdsutveckling.

Slutligen förstår jag inte varför Paris Hilton skulle vara olämplig för en jämställdhetskämpe. Jämställdhet betyder att män och kvinnor har lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter att nå sina mål. Paris är rik och måste inte kränga hamburgare. Hon gör det för ett flabb. Hon är både sexig, smart och hedonistisk. Jag är säker på att jag ser henne som hon vill bli sedd, med alla sina sidor. Så ingen skada skedd, mina herrar.

Anonym sa...

killen är ju ett jon, ingen tar honom på allvar. Reggade mig på liberaldebatt för att säga det i hans feja också, då hans egen blog verkar sakna kommentatorsfunktion.

http://forum.liberaldebatt.com/showthread.php?p=289949#post289949

Anonym sa...

Haha, vilken rolig stolle. Hybris total!

Anonym sa...

Tjofräs, omedelbart totalhaveri

Anonym sa...

Vänta ett tag nu. Har han polisanmält dig för följande:

""Tobias Struck, Jag vet inte riktigt vem du är, men jag är mot att folk röker knark. Sluta med det."

I så fall: 2007 års pajaspris har vunnits av denne Tobias.

Liberalerna alltså...

Undrar vad Tobias säger om alla dessa skämtprogram som Parlamentet med mera. "Lås in dessa lirare och släng bort nyckeln!"

Välkommen tillbaka Ali!

Uffe

Anonym sa...

"Jag undrar varför han har en bild på vargar i "huvudet"

Vargar jagar i flock under en flockledare som tar en större bit av bytet än vad de andra får, lite gruff förekommer men när ledaren väl utsetts är rangordningen klar och "stabilitet" råder.

USA/€U och marknadsmaffians "globalisering" med andra ord.

Jag tycker att du skall ge ett Dario Fo inspirerat gapflabb åt de här nyliberala dårhusmupparna, speciellt de som polisanmäler alla som inte uttrycker samma frånstötande åsikter som de själva.

Tobias Struck sa...

Anonym. "I så fall: 2007 års pajaspris har vunnits av denne Tobias."

Du menar 2006? Ja, det hade varit trevligt. Dock är det fortfarande så att jag har ett förflutet som missbrukare. Om offentliga personer antyder att jag fortfarande är missbrukare, så kan det skada mina affärer, som delvis bygger på att jag sedan två år är drogfri genom en egen metod. Dessutom är det falskt, vilket enligt lagen gör det till förtal. Ali hade god tid på sig att ta tillbaka. Han ignorerade mig. Det lämnade mig utan annat val än att polisanmäla.

Anonym sa...

Tobias,

mitt inlägg på liberaldebatt raderades tyvärr då moderatorn tyckte det var för mycket "one-liners" och för lite "debatt" i mitt inlägg.

Jag skrev att du är en idiot som dessutom inte ens har begripit din stora hjälte Adam Smith. Antagligen har du aldrig läst Wealth of Nations till slut, utan bläddrat summariskt i den svenska översättningen "Adam Smith i urval", och sen nöjt dig i tron att du skulle ha något som helst gemensamt med denna intellektuella gigant.

Du äcklar mig.

Anonym sa...

En intressant debatt!

Ali, du är lika nedlåtande, lika förtalande, lika opartisk, lika vinklad, lika feg i din kritik som de medier du hela tiden skäller på.

Det är olustigt att lyssna på en politiker som skäller på medier. Ännu olustigare att lyssna på en politiker som är en lika god kålsupare som de medier som blir utskällda.

Anonym sa...

speech1 skrev:

"Du äcklar mig."
"killen är ju ett jon"

fantastiska argument. lysande.
du engagerar både hjärna och hjärta med ditt ogenomtänkta, post-julhelgshatanade dravel.

Tobias Struck sa...

Speech. Det är ointressant hur mycket jag har läst. Varför förklarar inte du Adam Smiths syn på tillväxt och välfärd för oss? Ett kondensat kan du säkert producera. Det skulle ge mer tyngd till din kritik av min moderna gnosis och min rättvisa egoism.

Anonym sa...

Intressant att Struck har tagit bort kommentarfunktionen på sin blogg medan han själv haverist-härjar med mängder av kommentarer på andra bloggar.

/sosse

Anonym sa...

Struck,
därför att den "klassiska liberalen" (eller "vulgärliberalen", som jag föredrar att kalla henne/honom) knappast förfäktar en social ideologi. Snarare ett egendomligt mischmasch av socialdarwinism och ekonomisk råliberalism, inbland med närmast fascistoida inslag.

Men nu var det i och för sig inte det som mitt inlägg handlade om, utan varför en klassisk liberal som du väljer att ha en bild på vargar på sin blogg. Jag tycker att detta är märkligt, fr a av två orsaker:

1) I en vargflock inordnar sig alla i helheten, varje individ existerar i första hand för flocken, först i andra (eller tredje eller fjärde?) hand för sin egen del. Självbevarelsedriften är stark hos vargar som lever i flock, men driften att bevara flocken är än starkare.

2) En vargflock är i sig ett strålande bevis på att samarbete lönar sig mer än konkurrens. Individer som blivit utstötta ur en flock, sk ensamvargar, har svårare att klara sig och hela deras strävan är att åter kunna ingå i en flock (går det inte på annat sätt, bildar de en själva). En vargflock är en oerhört effektiv jakt- och överlevnadsmaskin, långt mycket bättre på dessa områden än något ensamjagande rovdjur.

Således ett milt uttryckt konstigt djur för en "liberal" att välja som totem... En tiger hade varit bättre symbolik, kanske t o m ett lejon, eller - om man nu nödvändigtvis måste ha ett hund-djur - varför inte en räv..?

P.S Om socialism har du fel. Socialisten vill inte "tvinga fram" solidaritet, socialisten vet, liksom vargen, att samarbete och osjälviskhet är viktigare än egoism och individualism för att garantera samhällets (flockens) utveckling och därmed artens överlevnad...

Anonymus 11.48:

Nej, riktigt så är det inte. Flocken utser ledaren, eller snarare ledarparet, men de "ledare" som inte klarar av sitt uppdrag, d v s att leda flocken till bra jaktmarker och se till att den är trygg för fiender, får ganska snart se sig om efter ett annat jobb. Och de flockmedlemmar som får största biten av bytet är ofta ungarna, åtminstone när de är riktigt små (men inte så små att de fortfarande ammar, förstås).

Vargen är ett socialt avancerat, intelligent och kärleksfullt djur som passar mycket bättre som totem för en socialist än för en liberal.

Anonym sa...

Det här är kanske det absolut roligaste jag läst på hela året, det förgyllde verkligen min dag!
Tobias Tobias, du måste faktiskt lära dig att slappna av lite. Men det lär väl vara ungefär det polisen säger, om inte till dig, så åtminstone om dig.

Anonym sa...

Tobias, du borde verkligen sluta knarka. Kan jag se fram emot en polisanmälan nu?

Anonym sa...

Vissa som komenterar verkar ha en förvirrad syn på yttrandefrihet. Att vara fri att uttrycka sina åsikter är inte samma sak som att offentligt publicera lögner som kan skada någon annan.
Bra att Tobias Struck hävdar sin rätt!

Anonym sa...

Vissa som komenterar här verkar ha en förvirrad syn på yttrandefrihet.
Att fritt få uttrycka sina äsikter är inte sammma sak som att offentligt publicera lögner som kan skada ngn annan.
Bra att Tobias Struck hävdar sin rätt!

Anonym sa...

Glömde att signera mitt försvar av Tobias. Första gången jag kommenterar på en blogg, får skylla på det.

/Ylva Viibus

Anonym sa...

Man kan bara skratta åt liberalmuppar av det här slaget och konstatera att drogliberalismen allvarligt skadat vissa vitala organ.

Lika gott kalas....

Tobias Struck sa...

Det mest intressanta här var vargdiskussionen.

Jag har själv hund, ättling till vargen. Hon söker sitt med sin söta nos varthän hon är. Utan familjens sociala träning hade hon varit totalt asocial. Visst, hon hade hoppat på oss av glädje för jämnan(som hon bara får ibland nu), hon hade myst med hakan på våra lår framför TV:n (som hon får) etc. Men hon hade struntat blankt i om vi ville ha våra fläskkotletter ifred, våra mattor rena och våra grannar oförskräckta av hennes uppenbarelse. Fråga vilken hundkunnig som helst hur det går med hundar som inte fostras. Visst, det finns genetiskt betingade beteenden hos hundar som kan tolkas som självupoffrande, som exempelvis att de vet att de inte skall rusa på maten som ledaren ställer fram till dem, utan vänta på tillåtesle. Men om ledaren inte belönar positivt beteende (som att hunden kommer vid inkallning, stoppar och sitter på kommando) och korrigerar trots av kommandon, så blir hunden omöjlig att ha att göra med. Det går att lydnadsträna hunden med bara positiv bekräftelse och vinna priser i lydnad, men om belöningen tycks mindre än frestelsen, så vinner alltid frestelsen. Det är alltså föräldrarnas och flockledarnas korrektur som skapar den sociala stabiliteten i flocken.

Människor har förmåga till abstrakt tänkande, så vi överför inte vargens liv på människosamfundet rakt av. Dock tror vi att kroppen är en naturlig egoist och att detta varken skall dödas eller levas ut förbehållslöst. Vi tror på solidaritet och lojalitet med en familj, ett företag, en förening etc. Men vi tror att liksom vargen/hunden får förstå att den tjänar på att följa flockens lagar, så skall människosamfundet ha lagar som skyddar individens frihet och frid samt polis, vakter, domstolar etc. för att upprätthålla lagen.

Alla omdömen om mig som person tar jag med en nypa salt. Jag gör inte som jag gör för att jag är överspänd etc. Det är helt enkelt inte bra för mitt företag att kända personer pekar ut mig som brottsling.

Anonym sa...

dina kommentarer här däremot, är säkert jävligt bra för ditt företag.

/j

Anonym sa...

Att knarka är verkligen dåligt. Dåligt och farligt.

Anonym sa...

Tobias Struck, du ær så kvasi att jag kræks. Hoppas att du før alltid kommer bli stæmplad før denna debatt. Jag tror bara att du vill ha uppmærksamhet och makt. Din pseudoknarkare!

FD Missbrukare

Anonym sa...

Knarkvraket tycks ha havererat totalt, sorgligt men helt ointressant för alla utom liberalfascisterna...

Anonym sa...

Det mest roliga är ju att han beklagar sig för att Esbati "ingorerat honom". Haha. Fatta hur många stolliga typer offentliga personer får mail ifrån.. jag hade också såklart ignorerat personen i fråga i fall jag fick nån egocentrisk jävel efter mig.

Tobias Struck sa...

Jag undrade just när hoten om våld och det riktigt intensiva socialistiska hatet skulle dyka upp. Var det jag som sa åt er att ni inte skall unna er något fint och att ni inte skall tro på er själva? Nej, just det. Spotta på era riktiga förtryckare, så blir ni friska.

Ännu inga sakliga bemötanden av min filosofi. Ännu inga argument för varför jag gör fel som hävdar min rätt. Just det ja, socialister anser ju att fridsbrott är OK så länge de riktas mot politiska motståndare och kapitalister.

Jag har min filosofi klar för mig och har slipat fram den mot ett hårt liv, vad än ni tror. Men så länge ni inte bemöter mig i sak, så faller alla era omdömen om mig platt till marken. Ni har ju inte den minsta aning om vem jag är. Projicera era oförlösta självhävdelsebehov, bara. Det imponerar inte på mig.

Det som tycks reta svenskar mest med mig är att jag tror på mig själv. Men det var dyrt och jag betalade. Inte omöjligt för någon. Priset tas inte i pengar.

Anonym sa...

Jag har min filosofi klar för mig och har slipat fram den mot ett hårt liv, vad än ni tror.

Du har alltså knarkat dig fram till liberalismen? Att droger kan leda till avancerade vanföreställningar visste man ju förstås. Nu har jag blivit avskräckt från knarkande för lång tid framöver.

Tobias Struck sa...

Fredrik. Nej, jag har hävdat min rätt och fått stryk: Gång på gång, timma efter timma, månad efter månad, år efter år. Du kan raljera över det tills du kräks. Jag fortsätter att hävda min rätt. Så, vad är det i modern gnosis och rättvis egoism som är fel? Berätta nu.

Anonym sa...

Kom ut ur drogdimman: http://tobiasstruck.blogspot.com/2006/12/g-ur-facket.html

Anonym sa...

ali, du är feg. varför postar du dödshot, men inte inlägg som inte delar din övertygelse.

Anonym sa...

Jag tycker hela diskussionen osar haverism. Tobias, chill, du har lyckats med mästerstycket att från en enskild kommentar extrapolera förtal och vidare så har du formligen frossat i din e.x narkomani, den är i vart och vartannat inlägg.

Hade jag varit som du hade jag tagit en lång titt i spegeln och förtalsanmält personen vars blick möter dig.

Faktum är, att jag skulle nog hellre anställa ett tjog ex.narkomaner än att att anställa eller göra affärer med en person som är haveribenägen till den milda grad.

Det är inte nyttigt, ta ett par steg bakåt, andas in och tänk på vad du håller på med.

Johan sa...

Han har en gul diskhandske på huvudet. Säger inte det någonting?

Anonym sa...

"Jag fortsätter att hävda min rätt"

Skulle vara kul att se om George Soros hårdlansering av knarkliberalism i öststaterna genererar en generation av egocentriska knarkvrak och slimmade nyliberaler som "hävdar sin rätt" med sylvassa armbågar framöver.

Det var nog inte så det var tänkt...

Anonym sa...

Vad går de andra nyliberalerna på?

Anonym sa...

Man får väl hoppas att Struck & co faktiskt HAR rökt på innan de skriver sina inlägg på liberal debatt. Knark kan man ju sluta med...

Anonym sa...

Det roliga är ju att i princip alla liberaler på Liberal Debatt tycker att det var fel att anmäla och hoppas att han förlorar :)

Tycker själv det är helt vansinnigt att man ska kunna dömas i en domstol för förtal. Förtal rör ju någons rykte, och ryktet är baserat på vad andra människor har för uppfattning om personen i fråga. Således kan man ju knappast "äga" sitt rykte, och eftersom man inte gör det kan man ju knappast stämma någon som förstört det? Eller?

/Joi

Anonym sa...

Ja jävlar vilka tomtar det finns här i världen. Vad glad jag är att man inte lever i USA eller i Sverige för 100 år sedan då dylika galningar kan stämma folk för lite vad fan som helst. Hittade för övrigt ett intressant citat av herr Struck på liberal debatt som tydligt visar ett intressant förhållande mellan liberal teori och rättshaverism:

"Adam Smith tyckte att frihet och själviskhet är den bästa grunden för tillväxt och allmän välfärd. Men du är ju kristen, så du tjatar ju naturligtvis mot äkta liberalism. Dina "stackare" och deras "viktiga brott" är inte mitt problem. Jag har skapat en egen religion och ett eget företag. Jag tänker bana väg för dessa projekt, om jag så skall göra det i helvetet med din röv som skyffel. Försona du dig med Christer Pettersson där om du tycker att försoning är så jävla viktigt. Jag har en rätt att hävda."

Anonym sa...

"Adam Smith tyckte att frihet och själviskhet är den bästa grunden för tillväxt och allmän välfärd. Men du är ju kristen, så du tjatar ju naturligtvis mot äkta liberalism. Dina "stackare" och deras "viktiga brott" är inte mitt problem. Jag har skapat en egen religion och ett eget företag. Jag tänker bana väg för dessa projekt, om jag så skall göra det i helvetet med din röv som skyffel. Försona du dig med Christer Pettersson där om du tycker att försoning är så jävla viktigt. Jag har en rätt att hävda."

Jag är superliberal och emot alla inskränkningar i yttrandefriheten... men ibland så...

;)

/Joi

Tobias Struck sa...

Jag tycker att det är intressant att försvaret av Ali började i typiskt svensk passiv aggressivitet i form av "skratta åt det" eller "jag gapskrattar" etc, fortsatte i ohöljd aggressivitet typ "du äcklar mig" och "skjut alla vargar" och nu övergår till vettig argumentation och listiga strategier, typ användandet av citat från mina mest upprörda stunder. Bearbetningens utveckling är lovvärd. Men det är uppenbarligen inte jag som behöver "slappna av". Intresset som detta väcker tyder på en grundläggande ovilja mot lagen. Min gissning är
att smutskastandet av människor med brottsutpekanden har blivit en så stark vana i debatterna på internet, att ingen vill vara utan den möjligheten. Jag beskylls för att jag "bara vill ha makt". Vad är förtalet om inte ett sätt att trycka ned? Många som debatterar tror inte ens på något. De vill bara trycka ned någon under täcknamn. För att de inte hävdar sin rätt öppet och ärligt i sin vardag, skulle jag tro. Men om det vore tillåtet att falskeligen utpeka andra som brottslingar, då skulle vi alla ha ett högst rationellt skäl till att leva på helspänn. Så jag tycker att det är värt att sticka ut hakan och göra ett exempel.

Anonym sa...

Jag var nyss inne på han snubbens blogg (Tobias). Och jag fann det mkt passande att han uppgav Jerzy Kosinski's "the painted bird" som sin favoritbok. En bok ursprungligen utgiven 1965, ett par år före den muslimska "antisemitismen" "upptäcktes". Kosinski's bok har naturligtvis tagits tll hjärtat av allehanda sionister (först lobbyn i USA) och därigenom då av liberalerna - sent om sider även Tobias kan man anta. Inte helt oväntat så har det funnits att Kosinski's bok som enligt honom själv skall bygga på hans upplevelser under och efter andra världskriget är fabricerad. Det har t o m skrivits en bok om det (ljugandet). Eftersom liberalism ofta är synonymt med hyckleri och lögn finner jag detta samband helt självklart och naturligt. Lite Timbro-vibbar över det hela. Som det skall vara.

Anonym sa...

1. tl;dr
2. Modern gnosis - är det nån typ av knark eller?

Anonym sa...

Tror det är dags att anmäla Tobias Struck
till Filip och Fredriks
"Sveriges skönasate människor"

Anonym sa...

Kosinskis bok och Struck (by idiocy)´s dumheter bygger väl snarare på deras upplevelser under knarkrus.

Förljugna egotrippar var det ja...

Anonym sa...

Allvarligt talat, den här galningen finns väl inte? Det måste vara ett skämt.

Han verkar ju inte bara vara påtänd, han SER påtänd ut och, definitivt galen.

Tobias Struck sa...

Anonym. "han SER påtänd ut"

Tja, hur du ser ut får vi ingen chans att se. Blicken kallas bland avhoppare från fundamentalistiska religiösa rörelser för "sektögon". En stadig föreställning om rätt och fel skänker kroppens instinkter bättre rum att lösa ut. Fundamentalister kan lösa ut aggressivitet och lust 100 %: De vet när och hur de verkligen "får" samt när och hur de verkligen inte "får". Snabba, säkra och kraftfulla utlösningar av instinkterna sker på detta sätt flera gånger om dagen, vilket får ögonen att bli litet glansiga och pupillerna vidgade, precis som vid exempelvis ett amfetaminrus. Det har med signalsubstansen serotonin att göra: Vid ett amfetaminrus överstimuleras produktionen av serotonin i hjärnan. En depå byggs upp och i en enda stöt förs sedan serotoninet ut i hjärnan och orsakar olika spännande sensationer: Koncentrationen ökar, livsglädjen stärks etc. Samma sak gäller för fundamentalisten. Det är inte skadligt för kroppen att vara fundamentalist, det är tvärtom bra för cellernas revitalisering och skydd med en ökad produktion av serotonin. Jag är exempelvis aldrig förkyld. Fundamentalism är bara osund för samhället när de principer som fundamentalisten håller för heliga relativiserar våld, stölder, förtal och bedrägerier. I vårt fall är det just dessa saker som vi aldrig tillåter oss att initiera. Vi har en fördel mot exempelvis kristna fundamentalister, eftersom vi inte demoniserar sex. Men nog om detta.

Jag är hur som haver redo att lämna blodprov vilken dag som helst: Jag är drogfri sedan två år tillbaka. Ibland är er mobbning underhållande, men jag undrar om den verkligen tjänar era syften. Det är emellertid inte mitt problem. Skall bli intressant att se dock.

Anonym sa...

Tobbe behöver en joint.

Anonym sa...

All fundamentalism är en mental störning som bottnar i tvång att begränsa världen till "begriplighet" för att individen ska kunna invagga sig själv i en föreställning om att nån form av mening trots allt finns.


Sen har du inte slutat med drogerna förrän du slutat surra om dom och och slutat be om ursäkt för att du använt dom samt slutat störas av att andra relaterar dig till dom.

Tobias Struck sa...

Micke. Det tar sig. Din kommentar är intelligent. Men när har jag bett om ursäkt för att jag har tagit droger?

Angående livsmening, så är jag fullt medveten om att jag skapar den själv. Glad ändå:)

Meningen går även att skapa som grundläggande samförstånd mellan medborgare i en nation. Så länge det handlar om att initierat våld, stölder, förtal och bedrägerier alltid är fel - så behöver du inte oroa dig för att verklighetsflykten skall vara skadlig, varken för individ eller samhälle. Tvärtom.

Anonym sa...

Struck!

Du kan inte dra slutsatser om vargars liv genom att studera din hund! OK, genetiskt är de samma art (kan t o m få fertil avkomma), men du måste ta med i beräkningen att tamhunden har påverkats av tusentals generationers samvaro med människan.

En av de saker vi människor gör, som vi måste göra för att kunna ta in en varg i vårt hus, är att permanenta ett "valptillstånd" hos hunden. Din tamhund ser dig inte som flockledare, åtminstone inte i första hand, utan snarare som en "förälder" eller en äldre flockmedlem, vilken som helst. Och i och med att vi permanentar "valpen", permanentar vi också vissa valpiga beteenden, de som du betecknar som "asociala" och beskriver som att hunden "söker sitt". Beteenden som du svårligen hittar hos en vuxen varg som ingår i en flock.

Valpar i en flock blir naturligtvis också "uppfostrade", en verksamhet som f ö hela flocken tar aktiv del i. Men den "uppfostran" liknar inte särskilt mycket det belönings- och bestraffningssystem som vi människor använder på våra hundar. Men varför skulle den det, den syftar ju faktiskt till något helt annat än att skapa en lydig tjänare.

Jad tycker inte heller att man ska överföra vargars liv på vårat samhälle "rakt av". Jag tror att jag skulle känna mig lika malplacerad i en vargflock som jag skulle känna mig i en ny-/neo-/klassisk liberals drömsamhälle. Men vi människor är flockdjur, precis som vargar, så det vore väl själva fan om vi inte hade något att lära av dem!

Anonym sa...

För övrigt är jag jävligt misstänksam mot fundamentalister, oavsett fundamentalism, hur nyttiga de än tror att de är för samhället...

Tobias Struck sa...

Jan. Intressanta idéer. Debatten tycks ha lyft litet. Behagligt att inte bara debattera diagnoser på min person utifrån min propagandablogg.

Så vargindividen tjänar alltså flocken i första hand? Ja, det gör jag med. Men det är för att det ger mig en känsla av helhet och styrka. Och ju mer vi delar i flocken, desto mer olika saker får vi ta del av!

Skillnaden mellan mig som liberal och en socialist är att jag har valt min flock. Den består av personer som jag älskar, formats av och format. Den består inte av ett "folk" eller en "ras" eller "arbetare" eller så. Det är ju likt vargarna, hörru!

Fria och starka flockar inom en nation där ömsesidig respekt gäller för fred och frihet individer emellan, stadgas av lagen och försvaras av nationsrådets delegerade garden. Det är mitt ideal.

Anonym sa...

Hela denna tråd andas behov av att veta bäst och att formera den bästa positionen där ingen kan bli vinnare.

Att Struck försöker gå utöver det han har mandat för och polisanmäla visar på att allvaret gått för långt.

Att blogga skall vara lekfullt och ge mening, att försöka vara domare är dömt på förhand att förloras. Jordelivet handlar om känslor och att ha förmågan att kunna se längre än vad egot vill och känner. Det är i alla fall min uppfattning och i skenet av detta så blir Strucks agerande sorgsamt eftersom han började lovande i bloggvärlden.

Nisse Sandqvist sa...

Tack vare nyliberaler som Tobias Struck kan vi hålla skattetrycket högt i Sverige. Varje kriminellt element som härjar i cyberrymden ska minsann sättas åt genom rättsmaskineriets kvarnar. Esbatisternas övergrepp mot sanningen ska inte komma undan!

Den ämbetsman som fått i uppdrag att utreda förtalsmålet kopplar förhoppningsvis in alla tillgängliga resurser i utredningsarbetet.

Låt oss också polisanmäla varje annat påhopp mot excentrikers utspel som förekommit i landet Sverige.

För rättsstaten! Heja struckismrättvisan!

Anonym sa...

Det är inte bar nyktert vänsterfolk som insett att karln är allvarligt störd utan även från "de egna leden" tas det nu avstånd.

Han får väl göra som Jim Jones och ta sin sekt till franska Guyana, LUF betalar säkert...

Anonym sa...

Ja, just det, men lika gärna kan man ju säga att flocken tjänar vargen – den enskilda individen får av flocken trygghet och hjälp med att skaffa föda. Motprestationen är att hjälpa till med födoanskaffningen eller vakthållningen av flockens lega, eller passning av valpar eller vilka uppgifter som nu kan komma ifråga.

Jag kan rekommendera en mycket bra bok av Elisabeth Marshall-Thomas: ”Hundars hemliga liv”. Hon har gjort precis tvärtom mot dig, hon har studerat vargar för att förstå sin hund bättre, bl a tillbringade hon flera veckor på pass i närheten av en vargflocks ”boställe”, någonstans i USAs vildmarker. Hennes studier slutade så småningom med att hon hade en halvvild flock med hundar i sin egen villträdgård (kanske inte så kul för grannarna alla gånger), det var så långt hon kunde tänka sig att gå i domesticerandet av dessa underbara djur. Hon skriver lättläst och roande i lite kåserande stil. Blir du intresserad och vill läsa vidare, ska jag gärna ge dig fler tips.

Skillnaden mellan dig och en socialist är väl närmast att socialisten försöker betrakta hela mänskligheten som ”sin flock”. Måhända en överambitiös ideologisk utgångspunkt, vilket väl kan vara åtminstone en del av förklaringen till socialismens konstanta misslyckanden i praktisk tillämpning. Men ändå ett betydligt trevligare ideal än alternativen, vilka samtliga (ja, även den ”ny-gamla” liberalismen!) tycks gå ut på att särskilja en grupp av mänskligheten från resten och solidarisera sig med den. Vare sig nu urvalet utgår från ras, religion, nationstillhörighet, klass eller helt enkelt tjockleken på plånboken…

Anonym sa...

"Motprestationen är att hjälpa till med födoanskaffningen eller vakthållningen"

Just vad NATO och Sverige håller på med i Afghanistan Kosovo och Irak, vaktar födotillgångarna.

Vargflockens ledare USA, tillhandahåller stabiliteten i form av den militära och ekonomiska makt som sätter skräck i bytesdjur och eventuella rivaler.

Nu har dock dessa insett att den gamla massmördaren tappat tänderna...

Anonym sa...

Hm...

På en punkt håller jag med Struck:

Man ska nog inte dra alltför långtgående paralleller mellan människornas samhälle och vargarnas flockar.

I synnerhet inte om jämförelserna tar sin utgångspunkt i fördomar om vargen, hellre än i kunskaper.

Tobias Struck sa...

Jan. Tack för tipset!

Resten. Det verkar som att jag ändå måste kommentera min polisanmälan: En del här tycks ha fått intrycket att jag kategoriskt polisanmäler påståenden om att jag knarkar. Jag anmälde en offentlig person med en stor skara anhängare. På detta sätt sätts saken på sin spets: Är det OK att förtala andra för brott på skoj? Jag tycker verkligen inte det. Ni må anse att jag är galen för den sakens skull, men jag är inte så galen att jag skulle ödsla tid på att polisanmäla vartenda anonymt förtal som ägnas min person i internetdebatter.

Angående Liberal Debatt: Jag har aldrig varit populär där. Jag tror på jaget som en reinkarnerande ande. 90 % av Liberal Debatt hatar sådana idéer med passion.

Angående min status på internet: Jag har aldrig varit omtyckt på internet mer än av ett ganska tyst och blygt fåtal. Jag väntar på att de skall vakna. Klockan har ringt.

Angående min mentala status: Vem är frisk? Jag har ingen ångest och inga hallucinationer (utom tomten som sitter på datorn och säger vad jag skall skriva :) Jag saknar inte medkänsla heller, även om det är den vanligaste kritiken. Men dygnet har bara 24 timmar, så jag antar att jag skall hjälpa mina närmaste först, om mitt liv skall ha mening för andra.

Angående USA: Jag är mot USA:s ockupation av Irak. Samma sak gäller för nationer som för individer: Angrip inte den som varken har angripit eller hotat dig.

Angående Israel: Jag är skeptisk till att staten Israel bildades. Men som det är nu, skall den erkännas. Länder eller regeringar som inte erkänner själva staten Israels existensrätt, har ett internationellt problem.

Anonym sa...

Ville bara rekommendera en blogg där Tobbe Struck, demonstrerar sitt slipade intellekt. Men för stilrenhetens skull, även hotar med polisanmälan och boxningsmatch!

http://sakine.blogspot.com/2006/11/aktioner-mot-sverigedemokrater.html#comments

Det där frälsningsföretaget han har, hur anlitar man det? Den där låtsas religionen, tar de monopol pengar?
Var det Marx eller Engels som talade om opium för folket?

Tobias Struck sa...

The Lone Bowler. Har du läst ordentligt? Jag hotas till livet i den tråden och menar att det är mer juste att möta mig i en boxningsmatch. Istället för att anta den utmaningen fortsätter min motståndare att antyda min stundande avrättning. Men det är jag som är boven?

Anonym sa...

Utan att vara bevandrad i juridikens irrgångar undrar jag om inte vad du Tobias Struck sa (12:36 PM) liknar olaga hot. Varför inte polisanmäla det?

Tobias Struck sa...

Gruvarbetare. Det är inte "olaga hot" att utmana någon till en boxningsmatch. En utmaning kan du tacka nej till. Den som tackar nej blir lämnad ifred men får möjligtvis rykte om sig att vara feg (eller klok, beroende på utmanarens skicklighet). Vidare är det inte ett olaga hot att säga: "Om du angriper mig, så kommer jag att försvara mig".

Anonym sa...

Du missförstår mig, jag menar att du har blivit hotad till livet. Är inte det olag hot så inte vet jag vad som isåfall är olaga hot.
Det är väl lite värre än att bli anklagad för knark, liksom.

Anonym sa...

Sorry!Läste inte,skummade tråd. (Ovan).Du blir beskylld för exkrementbesatthet. Shitloads of Fun!Dödshots-antydan?Grow Up!Kul om A.E.+åkl.mynd.hittar bloggen. Är det OK, om dina bloggsvar skickas till Etno på GU? Ngn kanske vill forska om nätbaserade moderna bajskulter & deras skriftspråk.

olydig sa...

Jag kommer inte att debattera detta på internet. Saken får ha sin gilla gång

Var det därför du skrev ett inlägg om detta på Liberal Debatt (där du avslutade med orden "Jag kommer inte att debattera ämnet vidare på internet.")? Får man fråga varför du har kommentarspammat på Alis sida om du inte har för avsikt att diskutera saken vidare?

Ska jag vara helt ärlig så tror jag inte att det är Alis "förtal" (jisses..) som kan vara skadligt för ditt företag. Som någon redan har skrivit kanske det kan vara på sinplats att först ta en titt i en spegel innan du pekar ut andra som påstådda sabotörer av ditt rykte och företag.

PS. Är det bananer eller en diskhandske du har på huvudet?

Tobias Struck sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Tobias Struck sa...

he Lone. Vad vill du ha sagt? Jag blir inte anal, schizofren, mano-depressiv, dåre, galning etc. automatiskt så fort någon anonym häcklare på internet hasplar ur sig det. Har jag en diagnos? Nej.

Olydig. Frihetsguiden.com är uppdaterad för den som vill läsa om modern gnosis. Det är bananer som jag har på huvudet. Det är en hyllning till Josephine Baker. Mitt företag är för den som tror på mina idéer. Livet är ingen goodwillturné. Jag står för allt som jag har skrivit på internet.

Anonym sa...

Som libertarian så anser jag att förtal inte ska vara straffbart alls, men vänsterfolket här lyckas verkligen visa vad de går för genom att bara rabbla upp personagrepp. Skönt att det inte finns något interlektuellt motstånd på den sidan i alla fall, så man kan koncentrera sig på de konservativa...

Tobias Struck sa...

Anonym. Anser du inte att det är skillnad på falska utpekanden om brott och annat förtal? Det gör jag. Skitkastande i allmänhet som att kalla mig "schizofren" etc. har jag aldrig övervägt att anmäla. Utpekanden av mig som brottsling kan ge mig trubbel.

Anonym sa...

Tobias Struck. Ali Esbati har aldrig kallat dig scizofren! Ingen annan heller.
Kanske bara något du inbillat dig.
Vissa hör ju ljud och ser syner som inte finns där.

Anonym sa...

"Utpekanden av mig som brottsling kan ge mig trubbel."

Det är mycket andra kan göra som kan ge dig trubbel, och det i sig ska inte göra något olagligt. Du äger inte hur andra uppfattar dig (det gör alla de som har en uppfattning i sitt huvud) och har därmed inte något att komma med enligt libertariansk lag. Ingen kränkning av din ägenderätt kan ha skett.

Att lagen finns gör dock att man kan tvingas bruka den ändå, då andra kan anta att det som sägs är sant så länge ingen anmälan sker eftersom det är brottsligt ifall det är osant. Huruvida din anmälan därmed var befogad har jag ingen direkt åsikt om. Jag vet för lite om omständigheterna.

Anonym sa...

enligt libertariansk lag

Åh, vad ni är roliga. Jag börjar nästan gilla er. *hämtar pop corn*

Anonym sa...

Roligt på samma sätt som att anse att egendom är stöld ska vara lag?

Tobias Struck sa...

Anonym. Du vet alltså säkert att ingen har kallat mig schizofren? Wow! Smickrande att du har läst igenom alla mina trådar på internet. Det var 48 000 träffar på "Tobias Struck" senast som jag googlade svenska sidor.

Egendom är stöld. Ja, vad vill du ha för lagar egentligen? Ingen skall få äga något? Så allt skall vara allas? Då skall vi ha något slags kalsongschema också, antar jag. Du får ha de blå imorgon om jag får ha dem idag.

- Nej!!! Det är småborgerligt med kalsonger. Alla skall få lika, lika, lika mycket (stegras, sjunker, stegras, sjunker). Hammaren... Mummel... Skäran... Mummel. Skära kapitalisten.... Mummel... Slå med hammaren... Mummel. Arbetare! Ar-bet-ar-re! Mummel... Anders är arbetare. Ali... Fatima är... INTE ARBETARE! Just det... Mummel. Fatima är... KLASSFÖRRÄDARE! Klass mot klass, arbetsttagare mot arbetsgivare tills det bara finns arbetsttagare kvar... Mummel. Det skulle alltså betyda att x i detta fall är tyngre än y... Proletariatets diktatur är en övergångsfas... Mummel. Sedan kommer allas hjärnor att vara rena, rena, rena, rena!!! AAAHHHH! Inga ka-pi-ta-list-er mer. Nej, just det, så måste det bli. Bara arbetare, bara revolution. Just det, så måste det bli. AAAHHH!!! Mummel...

Anonym sa...

*hämtar mer popcorn*

Tobias Struck sa...

Egendom är stöld. Ha! Kul. Du är så rolig. Zzzzzzz....

Anonym sa...

Så det var all skit som ni kunde klämma ur er, mobbarsvin? Är det säkert att jag inte blir kåt på grisar, kissar på mig när jag blir ledsen eller äter snor också? Finns det inget kvar att förlöjliga som jag har skrivit på internet? Finns det inga fler osympatiska gissningar om mina motiv och vanor? Svagt. Då får jag väl sluta att uppdatera mig här nu. Ni får återgå till ert verklighetsfrämmande, våldsförhärligande teoretiserande över proletariatets huvuden.

Anonym sa...

Tobias Struck var inte ledsen. Konsten att leva är lite av konsten att lämna saker bakom sig och gå vidare i livet till nya framgångar och kunskaper.

Det är bra att du kunde sluta använda narkotika för två år sedan och det är fantastiskt att du nu försöker driva ett företag.

En sak förstår jag inte däremot och det är din idoghet att disskutera på olika bloggar ... hur har du tid med det som företagare? ... Jag skulle förstå det hela om det tog upp i dina inlägg var marknadsföring till dina kunder .... Dina kunder hittar du väl inte här hos Ali eller?

Kom ihåg att skall du lyckas som företagare så måste du bestämma dig för i vilken målgrupp du kan hitta dina kunder. Tyvärr så verkar dina skrivningar på din blogg och i dina kommentarer i mitt tycke som allt annat än information till blivande kunder.

Trots det vill jag önska dig lycka till som företagare och ett gott nytt år.

Bloggaren KAS

Tobias Struck sa...

KAS. "Tyvärr så verkar dina skrivningar på din blogg och i dina kommentarer i mitt tycke som allt annat än information till blivande kunder.

Trots det vill jag önska dig lycka till som företagare och ett gott nytt år."

Mina kunder meddelas på frihetsguiden.com

Kurserna har länge varit i en förädlingsprocess och testats omsorgsfullt för att passa syftena. Det har varit hårt arbete och debatterandet har skänkt mig många positiva infallsvinklar, intellektuell näring, så att säga.

Gott nytt år till dig också.

Anonym sa...

"Så det var all skit som ni kunde klämma ur er, mobbarsvin?"

"Det har varit hårt arbete och debatterandet har skänkt mig många positiva infallsvinklar, intellektuell näring, så att säga."

Om man sätter dessa två citat av dig i motsatts så uppstår följande frågeställning i alla fall för mig.

Är skitkastning från mobbarsvin intellektuell näring???

suck

KAS

Tobias Struck sa...

KAS. "Är skitkastning från mobbarsvin intellektuell näring???"

Litet skit rensar magen :)

Skämt åsido, så är det naturligtvis så att motstånd befodrar intellektet mer än medhåll. Och om motståndet är i den vulgära form som en mobb bereder, så nog tränar jag hjärnan under den pressen också. Dock skulle jag inte säga att detta slags mobbning är representativt för bemötandet av mig på internet. Oftast innehåller personangreppen fragment av argument mot min sak. Det är dessa fragment som jag bearbetar och smälter till nya insikter.

Anonym sa...

Eller så utvecklar den krackelerade karaktären, personen X, förföljelsemani, och polisanmäler de man uppfattar som mobbare?

X uppfattar marxister som hot mot honom. Genom att de är ett hot mot "kapitalister" och "svenskar", måste de ju vara ett hot mot X. Som arbetslös akademiker, med starta eget bidrag, väljer X att identifiera sig med samhällets vinnare. Därför att rollen som förlorare, med nedsatt empatisk förmåga, asperger, känns mer smärtfull att ikläda sig, än rollen som liberal, latent/inbillad kapitalist, bärare av hemlig kunskap(gnosis). Religionen, är X självförverkligande i fantasins tjänst. Den tillåter just X att vara speciell och fylld av hemliga betydelser. Där vi andra, icke-initierade, många bara ser ytan; en ordinär lite dumdryg egoist. Religionen är en kosmologisk snuttefilt. En tröst och ett övergångsobjekt, under existensens vandring, mot det enda eviga av tillstånd.
För 2500kr säljer X en exakt likadan snuttefilt. Det är ganska billigt.
/Svaret på KAS gåta,(f ö mkt bra skrivet KAS!), är:Man är vad man äter. Uppskattar associationsövningar.

Tobias Struck sa...

Anonym. Psykningarna har tagit sig, måste jag erkänna. Asperger? Den var ny. Jag gjorde ett test på internet och svarade samvetsnoga. Fick inte tillräckligt med poäng för att ens ha "tendenser".

Modern gnosis är inte ett dugg "hemlighetsfull". Läs på frihetsguiden.com. Filosofin är inte mer komplicerad än så. Snuttefilt? Det är väl ingen snuttefilt att ta bort Gud och göra sig själv ansvarig för hur det egna livet ter sig?

Jag undrar faktiskt hur det kommer sig att mina politiska motståndare ägnar så mycket kraft och research åt att få fram en galenpannadiagnos av mig. Varför inte ta det ett steg längre och anlita en psykiater? Kanske ni kan få mig tvångsinskriven, som politiska motståndare till staten förr kunde bli.

Vem kan förresten undgå mobbmentaliteten i denna tråd? Skulle vara intressant att höra din definition på en mobb. Roande är det i alla fall att ni spänner er som ni gör. Fram med psykiatrikerna nu! Låt dem ljuga litet i er tjänst också. Vad jag gör , det gör jag för att jag vill det. Jag käner ett kall. Jag hade kunnat ta andra vägar, har förutsättningar för mycket (det som du felaktigt uppfattar som brister hos mig innebär ingalunda några hinder i en normal karriär, så din logik haltar).