söndag, maj 13, 2007

Begrepp

Nej, inte terrorism, "riktade mord". Stor skillnad. Det är ju trots allt araber vi talar om här.

7 kommentarer:

Anonym sa...

...eller utomrättsliga avrättningar som sionisternas mord på Folke Bernadotte och andra som försökt skapa fred i regionen? Bonniermedia har sina omskrivningar...

Anonym sa...

Riktade mord, avancerade förhörsformer och illegala kombatanter.

Krig är fred.

olydig sa...

Det är demokratin, dumbom!

Anonym sa...

Ja, fast jag tycker ändå att ordet "mord", låter onödigt hårt. På engelska använder man ordet "culling" i samband med jakt!

Anonym sa...

Jag rekommendera en lyssning på podcasten av The Diane Rehm Show med Frank Luntz här http://wamu.org/programs/dr/07/02/01.php

Luntz har jobbat med att ge kontroversiella frågor nya namn för att uppnå en viss opinionseffekt. Han fick till exempel republikanerna att tala om arvsskatten som en dödsskatt.

Han gör en promotionturné för sin bok "Words That Work: It's Not What You Say, It's What People Hear" och säger en hel del intressanta saker.

Em. sa...

två saker här är ju väldigt sköna att konstatera. den första är att det ju bara är en reaktion på missiler. som väl då inte är en reaktion på något annat? orsaksambandet funnet. varför envisas vissa med att påstå att detta är en "invecklad" konflikt?

det andra är att antalet missiler beräknas avta med "några riktade mord". för våld har ju aldrig fött våld tidigare. det är ju inte därför konflikten existerar från början. att israelerna aldrig har tänkt på att använda lite våld/mord mot palestinierna förr!!!

men kanske. om antalet riktade mord bara når upp i ett antal miljoner kanske de kommer nån vart. och får lite extra vattenlöst land på köpet.

Anonym sa...

Ahh, vad härligt uppfriskande och vitaliserande!

En vänsterpartistisk eko-kammare. Endast vänsterfolk får yttra sig. Alla andra åsikter raderas av über-Ali.

Så fint.