söndag, maj 06, 2007

Sarko

Jovars. Det var väntat. Det är sådana tider nu. En ny höger med gamla anor. Den som missade Flammans ledare om Frankrike häromveckan tipsas härmed. Också senaste ledaren om Norge, Fremskrittspartiet och tredje vägens misslyckande kan egentligen läsas i samma sammanhang. Och det lilla jag läst och hört av Royals första kommentarer – ”vänstern måste fortsätta att förnya sig … globaliseringen … nya arbetssätt … alla tillsammans” (här också) – är bara så typiskt politikergeggigt och riktningslöst att det är lätt att misströsta ytterligare. Sarkozy å sin sida börjar spela på alla strängar direkt. Han har för övrigt inte bara grattats av Reinfeldt, utan även Bush himself. I sitt svar till den senare deklarerade han att Frankrikes ”amerikanska vänner” kan ”räkna med” hans vänskap och att ”Frankrike alltid kommer att vara på deras sida när de behöver henne”. Skönt att veta.

Bilden ovan hittad hos Hanna. Bilden nedan från Le Figaro; alla olika – alla lika.

25 kommentarer:

Anonym sa...

Den övre bilden är bara skrämselpropaganda från vänstern. Eftersom de saknar en egen verklighetsförankrad politik hotar de med död å förintelse som straff för folkets val av Sarkozy.

Anonym sa...

Är det såhär som vänstern i Frankrike nu väljer att göra med landet, elda upp det? Otrevligt med så dåliga förlorare.

Lennart Regebro sa...

Klart det var väntat. Royal sa att det skulle bli upplopp. Då känner sig givetvis vänstern tvngen att skapa upplopp för att bevisa att hon hade rätt i det, i alla fall.

Självupfyllande profetior kallas sånt. Eller, man kan säga som så att Royal inte förutspådde upplopp. Hon EFTERFRÅGADE upplopp. Och fick det hon bad om,

Sundevall sa...

Ja, det var väntat:

Folket har sagt sitt i ett (flera!) demokratiska val. Högerkandidaten vinner. Den socialistiska minoriteten kan inte acceptera det, och tar till sina vanliga våldsmetoder.


Håller helt med ali, det är onekligen en fascistering som du skriver.

Anonym sa...

Ali!

Jättefräsch illustration. Varenda människa med lite koll på Frankrike vet att detta är en gammal bild som cirkulerande runt i media hösten 2005, i samband med förortskravallerna.

Men återanvänd gamla bilder, du... Och fortsätt med din härliga kravallromatik...

Ali Esbati sa...

Herregud. Det tycks vara sämre ställt med den svenska högerns mentala kapacitet än på mycket länge. Det skrämmer mig, det gör det verkligen.

Sundevall sa...

Oj. Du dödade verkligen diskussionen där, Ali! :/ Hur ska man kunna bemöta ett sådant skarpt inlägg fyllt av sakargument och djupa insikter? Stört omöjligt.

Micke sa...

Lennart Regebro said...
Klart det var väntat. Royal sa att det skulle bli upplopp. Då känner sig givetvis vänstern tvngen att skapa upplopp för att bevisa att hon hade rätt i det, i alla fall.


-------------------------------

Du vet likaväl som jag att dom upplopp som det handlar om och som har använts av Sarkozy och Le Pen som delargument i sina kampanjer inte är "organsierade" av "vänstern".

Att Royal använder samma upplopps makare på samma sätt som Sarkozy (utan mig...kaos) kan knappast vara något större moraliskt dilemma för vare sig dig eller resren av högern som också använder upploppen som slagträ.

Anonym sa...

Peter Englund skriver bra här om vänsterns grumliga förhållande till politiskt våld:

http://peterenglund.wordpress.com/2007/01/30/solnedgang-for-vanstern/

Vänstern var på gång kring millennieskiftet men Gbg-kravallerna och vänsterns ovilja att fördöma våldet tillräckligt har återigen reducerat dom till vänster om sossarna till en sekt. Förutom att det är demokratiskt fel är det inte heller särskilt taktiskt.

Anonym sa...

Jaja...

Någon mer än jag som störs av Staffan Heimersons idiotiska kommentarer i Aftonbladet? Hittills har han kallat Sarkozy för "invandrargrabben" och en "ettrig streetfighter".

Visst är han en invandrargrabb från förorten alltid. Dock kom hans pappa från Ungern (inte Mellanöstern eller Afrika, som ju är det ursprung som är mest aktuellt i dag när man talar om invandrare) och Sarkozy föddes i Frankrike tio år efter hans pappas invandring, och förorten han växte upp i var inte något skitigt ghetto med livsmedelsutdelning från kommunen i slutet av varje månad, skyhög arbetslöshet och trasiga hissar - det var Neuilly-sur-Seine, en av Paris rikaste (och vitaste) förorter.

Anonym sa...

ali är en av de mest inkonsekventa politiska debattörerna i Sverige.

Minns ni när han, med vind i våg, sa att det bara är att "köra hart" "röka ut överklassen" och "förstatliga mer".

Pressad av ekots lördagsintervju om hur allt skulle komma tillstånd samt vad han trodde om de "drabbades reaktioner" (tex. att värdet på folks bostäder dramatiskt skulle sjunka om ali föreslagna bostads- och integrationspolitik genomfördes)svarade han att när majoriteten röstar fram en politik så gäller för övriga att "förhålla" sig till detta. Går det att vara mer typisk ali? Kylig , hånfull och överlägsen i majoritet. Indignerad och hotfull som ett skadat djur när det är han själv som skall förhålla sig ett utslag.

Vâljer ali att publicera detta inlägg kommer han garanterat lägga in ett svar av typen : min politiksa kamp fortsätter eftersom det är uppenbart att borgarna saknar humor och självdistans.

Micke sa...

Hna skriver att vänstern inte gjort upp med det som hände i Göteborg.

På vilket sätt har staten gjort upp med att den ägnade sig åt att kalla barn som tvingats ligga på asfalt i timmar för kommunistfittor alltmedan man pekar på dom med skarpladdade vapen?

Englund är bra men han glömde nåt den där dan han skrev det där inlägget.

Sen undrar jag också.

Vilken vänster pratar du och Englund om när ni refererar till Göteborg?

Om man reducerar det till att låta användandet av våld definiera vänster är det i så fall rimligt att nynazisterena definierar högern?

Tar ni ansvar för deras aktioner?

Anonym sa...

"Herregud. Det tycks vara sämre ställt med den svenska högerns mentala kapacitet än på mycket länge. Det skrämmer mig, det gör det verkligen."

-Da kan du ju tanka dig hur radda vi blir nar vi laser dina forvirrade artiklar.
Men det gar vanlightvis snart over nar vi inser att mojligheten att Vanstern far nan slags politisk betydelse i Sverige blir allt mindre i takt med deras okade stod for Putin, talibaner, Iran och andra odemokratiska institutioner.

Anonym sa...

Ali!
Jag njuter verkligen av att läsa dina inlägg men jag undrar bara varför du måste ha så liten text.
Ögonen vill inte alltid hänga med, trots glasögon/S

Ali Esbati sa...

Roligt att höra. Storleken på texten kan du ställa in och ändra själv i din webb-läsare. Har du t.ex. explorer så klickar du på "Visa" och sedan "Textstorlek".

Fredrich Legnemark sa...

Meh, ge er nu. Förvisso är det hippt och inne med svepande generaliseringar...men en del kommentarer tar ju priset. Vänstern i stort kan lika lite lastas för kravallerna som högern kan lastas för OAS terror....

Anonym sa...

"Någon mer än jag som störs av Staffan Heimersons idiotiska kommentarer i Aftonbladet?"

Ja och nej. Läser han ej längre så... Det blev så dåligt att, ja, gränsen dras ju någonstans där det det blir slöseri med tid att läsa "sånt där". Däremot, så såg jag Heimerson i ett program där han befann sig i Antarktis tillsammans med Ola Skinnarmo. Heimerson var skäggig och såg lite skörbjuggig ut. Jag tror han skulle ha varit bra därnere med ett eget TV-program, faktiskt. Det kändes rätt.

Anonym sa...

Nog nu.

Att koppla samman och misstänkligöra vänsterns kandidat med protester mot valresultatet är bara tröttsamt. Sarkozy är den som talat om att spola bort slöddret. Kallar någon mig för slödder så reagerar jag. Och innan någon mupp får för sig att börja tala om vad man får göra etc bara för att någon sagt något (för det är ju på den nivån diskussionen förs inom högern) så ber jag denna att bara skita i det. Eller gör det, fine. Jag skiter i vilket fall i det. Har man inte den minsta empatiska förmåga att sätta sig in i andra människors situation, låt det vara av "mänsklighet" eller solidaritet (läs:egenintresse), så är det självklart att slöddret skall spolas ut. Näe. Nog nu. Demokratin har talat i Frankrike, och tyvärr inte åt det håll som kanske hade kunnat börja ta tag i problemen. Snarare mot mer intolerans och fientlighet. Bittert. Men i alla förluster finns det lärdomar att dra. Kanske kan flammans artikel "Fremskrittspartiet och tredje vägens misslyckande" bidra till sådant.

Anonym sa...

Folket, arbetarklassen eller valfri definition måste inse, och har väl till mycket också gjort det, att ett drygt århundade av kamp för sitt rättmätiga värde som kostat blod svett och tårar spelades bort av vänsterns dilletanter på ett par decennier i slutet av förra århundradet. Man måste börja om från början och dilletanterna sparkas ut, dessa har med råge bevisat sin oförmåga. De som i dag klistrar på sig ettiketten är inte världa namnet och är allt mer irrelevanta. Den europeiska socialdemokratin har ju numer svalt den nyliberala ekonomiska analysen helt och hållet, inte ens de mest jönsiga analyser förmår man att dekonstruera. Inte konstigt att Rassmusen, Reinfeldt, Sarkozy etc lätt vinner valen när de som påstod sig vara de svagas representanter spottade de som de påstod sig representera mitt ansiktet.

Wilhelm Raab sa...

Usch, vilken tragisk syn de flesta verkar ha här. Svartvitt och agressivt. Hur kommer det sig?

Anonym sa...

Naturligtvis kan inte vänstern lastas för nattens oroligheter.

Men Alis val av illustration säger "nu jävlar blir det kravaller" och "they had it coming".

Beklämmande.

Anonym sa...

ali har du varit och demonstrerat idag? mot sarkozy eller mot Mottaki?

nej - jag glömde att du är av stalinistisk tradition

Anonym sa...

Gissa om Ali önskar att han själv fick vara med och bränna bilar? Eller ännu hellre, leda slöddret i en revolution mot kapitalistsvinen och borgarfascisterna.

Varför inte flytta till Venezuela? Där kan man kolla på kommunist TV hela dagarna, och slipper all annan kapitalistproducerad propaganda.

Anonym sa...

Nästan alla TV-kanaler i Venz. kontrolleras av borgerligheten och pumpar ut just kapitalistproducerad propaganda mot Chavez. Många i Venez. tycker att det är ett ganska stort problem.

Anonym sa...

Varför tar du bort mina seriösa inlägg när du släpper igenom sånt som anonym ovan? Jag förstår inte det!