söndag, juni 10, 2007

Stöd

Kan inte låta bli att bjuda på en länk till Jacob Lundberg, Muf:are i Skellefteå, som kommenterar Chiquitas/United Fruits hundraåriga historia av marinkårsunderstött union-bashing och mördande och det jag skrev om det häromdagen.

Jag funderade lite på det är de nya eller de gamla moderaterna, men konstaterar lättad att skillnaden nu officiellt förklarats upphävd.

15 kommentarer:

Elisabeth Biström sa...

Omg. Jag skäms lite å min hemstads vägnar.

Anders Eriksson sa...

Jag tycker det är charmigt med de små ungborgarna, som så desperat vill sticka ut och bli den nya Dick Erixon, HAX eller Johnny Munkhammar.

Anonym sa...

100 miljoner dödade av kommunism men hallå! Vi provar Alis variant! Det kommer att bli skitbra !!
Yihaaaa!

Anonym sa...

jacob är så ung, jag orkar knappt bli upprörd. men visst är det lite skrämmande. så lite medkänsla och förståelse redan i så unga år.

annars säger ju schlingmann en del intressanta saker. den första är såklart att de aldrig vinner nästa gång på vad de vann på senast. vad menar han med det? kommer folk att syna bluffen kanske? ;)

det andra är ju följande:

"–Det ställer ju extra krav på att under den fortsatta mandatperioden verkligen fokusera på fortsatta skatte- sänkningar för låg- och medelinkomsttagare. Och på ytterligare förstärkningar av välfärden."

Nu är ju detta ingen motsägelse i sig, men eftersom vi vet att pengarna inte istället ska komma från de allra rikaste så... öh jo. Tänk om väljarna tror att moderaterna verkligen själva tror att de ska få varenda liten svensk i ett så välbetalt arbete så att alla låga skatter ska betala för all den ökade välfärden. Vad jobbigt det blir när idébubblan spricker och alla ska sparka och slå och gråta. Det finns inget mer vardagspolitiskt motbjudande än blåa som förgör ordet välfärd, detta ord som jag älskar så innerligt.

Anonym sa...

Jag säger bara "Gör en god gärning: Bojkotta Rättvisemärkt!".

Anonym sa...

"100 miljoner dödade av kommunism" påstår den liberale skithusmuppen nödigt ovan...

eller 100 miljarder, 1000 biljarder?

Ah, denna amerikanska sifferexcercis, dra ifrån merparten och lägg till historiska oberoende fakta så kanske saken kan diskuteras.

Men Västmakterna/USA och världssvälten? Slaveriet? Fascismen? ockupationskrigen? Genetisk designad biologisk krigföring?

Kapitalismens massmördarmaskineri känner inga gränser utan kör på så länge tygen håller

Anonym sa...

Hoho. AUC stod för "lag och ordning". Herregud, vart är ungdomen på väg? Men han gillar ju Ayn Rand, så man kan nog inte förvänta sig så mycket mer. Om fem år är han scientolog.

Jacob Lundberg sa...

"Inga sakargument från Esbati och Fridén"

http://jacoblundberg.blogspot.com/2007/06/inga-sakargument-frn-esbati-och-fridn.html

Anonym sa...

Underbart att jämföra massakrer på civila med TV-licensen.

Unknown sa...

ett ytterligare verk av gossen, som "visar att Israel ur folkrättslig synpunkt har rätt att kontrollera hela det historiska Palestina": http://m.1asphost.com/hollin/mellanosternkonflikten.pdf

Jacob Lundberg sa...

"Omg. Jag skäms lite å min hemstads vägnar."

"Jag tycker det är charmigt med de små ungborgarna, som så desperat vill sticka ut och bli den nya Dick Erixon, HAX eller Johnny Munkhammar."

"jacob är så ung, jag orkar knappt bli upprörd. men visst är det lite skrämmande. så lite medkänsla och förståelse redan i så unga år."

"Jag säger bara 'Gör en god gärning: Bojkotta Rättvisemärkt!'."

Och med detta vill ni säga...?

"'100 miljoner dödade av kommunism' påstår den liberale [...] ovan...

eller 100 miljarder, 1000 biljarder?

Ah, denna amerikanska sifferexcercis, dra ifrån merparten och lägg till historiska oberoende fakta så kanske saken kan diskuteras.

Men Västmakterna/USA och världssvälten? Slaveriet? Fascismen? ockupationskrigen? Genetisk designad biologisk krigföring?

Kapitalismens massmördarmaskineri känner inga gränser utan kör på så länge tygen håller"

Som förutsett kommer dessa påståenden om att kommunismen visst inte har dödat så många, att kapitalismen är mycket värre och dessutom kommer min sorts kommunism att resultera i det rakt motsatta resultatet gentemot Sovjetkommunismen.

"Hoho. AUC stod för 'lag och ordning'."

I den meningen att det var AUC som hade våldsmonopol i området, ja.

"Underbart att jämföra massakrer på civila med TV-licensen."

Jag tog upp exemplet Kina också och som illustration till diskussionen om man ansvarar för en stats/rebellgrupps handlingar därför att man tvingas betala till den är tv-licensen relevant.

"ett ytterligare verk av gossen, som 'visar att Israel ur folkrättslig synpunkt har rätt att kontrollera hela det historiska Palestina'"

Trevligt att mitt slänga ihop sista natten-skolarbete var intressant. Din poäng var?

Anonym sa...

Nej, Jacob, vi tänker inte berätta vad poängen är. Du illustrerar så bra själv. Fortsätt gärna!

Det är också kul med någon som går i totalspinn för att han får kritik EN gång. Ja, Jacob, det faktum att du uppmärksammats av Ali betyder att du är JÄTTEJÄTTEVIKTIG nu.

LMAO

Jacob Lundberg sa...

Saken är ju den att jag inte har fått någon kritik, bara antydningar kommunister emellan. Jag försöker få igång en debatt i frågan men med undantag för Björn Fridén verkar det inte gå så bra.

Det är heller inte första gången Esbati kritiserar MUF Skellefteå utan att komma med något konkret.

Anonym sa...

Allvarligt, en stor del av vänsterkommentarerna här är inget annat än personliga påhopp.

Omoget!

Anonym sa...

Ursäkta,
men vad är det ni högermuppar har svårt att förstå?

Ali och andra har länkat till flera texter där det bl a framgår
a) att AUC är en ganska färsk organisation
b) att Chiquita funnits i Colombia i över 100 år
c) att Chiquita sedan länge ägnat sig åt att bekämpa facket, understött diverse mord på fackliga ledare osv

= redan där går det, RENT LOGISKT, inte på något sätt att hävda, vilket Lundberg gör, att Chiquita nu, lite plötsligt så där, såg sig tvingat att betala beskyddarpengar till AUC. Fast man egentligen inte ville eller begrep bättre. Stackars Chiquita.

Alltså, så långt framgår det redan av de REDAN SERVERADE texterna och länkarna hur mycket fel JL har.

Men ändå ska JL och anonym ovan snuttefiltsgnöla om omogna personangrepp, att det inte presenteras några ordentliga sakargument, osv.

Måste ni ha allting in your face, som en sån där passiviserad bidragssvensk som ni från höger älskar att hata? Eller kanske ni kan visa lite entreprenörsanda?

Då kanske ni kan prova google?
Prova då exempelvis följande sökord: banana workers murder Chiquita

Det ger 18 100 svar. Läs på.

Sen ska det bli kul att höra JL:s bortförklaringar till varför Chiquita, United Fruit mfl också ägnat sig åt att jaga och mörda fackliga ledare i typ hela Latinamerika. Nej nej, det är givetvis inget mönster. Nej då.
Bara enstaka olycksfall i arbetet.

------

Slutsats:
a) JL förtjänar precis all jävla sarkasm han får här
och/eller
b) vi kanske skulle samla ihop till en Colombiaresa åt honom? Till verkligheten, bortom de nyliberala hjärntvättarnas sköna värld.