tisdag, juni 12, 2007

Stop. Hammer time.

Det är mer regel än undantag att ledarartiklar om vänsterpartiet författas i en slags psykedelisk parallellverklighet. Men vissa är bättre än andra. Som denna, från Nerikes Allehanda, där lustigheterna är så hårt koncentrerade att man knappt kan ens ta sig igenom dem med ishacka:

Profilfrågan tycks vara en okuvlig och nästan paranoid [?] anti-amerikanism [??]. Företrädesvis uttryckt av programchefen [???] Alis [????] Esbati, som benämner sig själv [?????] nykommunist [??????].

Vi får även veta att vänsterpartiet rört sig "åt det kommunistiska hållet - fast utan hammaren och stjärnan på kavajkragen".


Programchefen - låt oss kalla honom Alis - utan hammare

15 kommentarer:

Hanna Löfqvist sa...

Hahaha

Anonym sa...

Jag antar att "Alis" är en nysvensk stavning av "Alice"?

Alice Esbati, snyggt!

Fredrich Legnemark sa...

Reaktionärerna i närke behöver kuvas kamrat programchef!

*garv*

Anonym sa...

det här var extra roligt "Vänsterparitet framstår i dag som ett ointressant parti utan egentlig politisk funktion"

Anders Eriksson sa...

Jag är helt övertygad om att jag läste en identisk kommentar någon helt annanstans igår. Liberal mångfald, typ.

redundans sa...

Ang. nykommunism, he he he...
http://bloggar.se/om/nykommunism

Anonym sa...

Fast alldeles fel kanske dom inte har eftersom Alice själv inte har någon kommentar till opinionsmätningen, utan bara kan göra sig lustig över en illa skriven ledare.

Läser man här får man ju onekligen intrycket att en stor del av V-väljarna inte har mer att tillföra än att kategorisera oliktänkande (dvs majoriteten i Sverige) som lidande av diverse psykiska sjukdomar.

Något måste det väl bero på att siffrorna ser ut som de gör? Lite klädsam självkritik kanske vore på sin plats?

Magnus Ahlkvist sa...

felix: Psykiska sjukdomar? Vem har sagt sådant? Och när blev ledarskribenter på borgerliga tidningar "majoriteten i Sverige"?

Anonym sa...

Tänk, jag drömmer om en politik som inte utgår från att tilltala så många väljares smak som möjligt. En politik som inte dröms fram av reklambyråer för att mätas av opinionsinstitut. En politik grundad i verklig övertygelse. Siffror - schmiffror: det är den dag vänsterpartiet börjar fokusera på den biten på allvar (tendenser finns allt) som jag börjar rösta på r:arna istället. Eller drar till skogs kanske, om andan faller på. Det är en gammal fin svensk tradition.

Anonym sa...

Magnus,

Läs igenom kommentarerna till inläggen på den här bloggen, så kanske du märker trenden att så fort någon säger emot Ali så kommer några trogna anhängare alltid till hans försvar genom att kalla kritikern för sinnessjuk eller mentalt störd "borgarbracka" (vad det nu är). OK, kanske inte "alltid", men du kan inte påstå att det är sällsynt...

Jag menade mest att majoriteten av Svenskarna inte röstar på V, det kan du nog inte heller förneka. I och med att majoriteten av Svenskarna inte vill lägga sin röst på er politik (nästan 97% enligt senaste undersökningen) kan man dra den inte orimliga slutsatsen att dom tycker olika än er, eller hur?

Jag tycker att det vore intressantare att höra vad ni i V tror att motgången beror på och vad (om något) ni tänker göra åt det, istället för spydiga kommentarer om illa författade ledare vars analys faktiskt verkar ganska träffande.

Anonym sa...

felix,

om man läser igenom kommentarerna så ser man att du antingen ljuger eller hallucinerar.

Anonym sa...

sista anonym,

Hallucinationer är förknippade med schizofreni, psykosliknande tillstånd, droger, extrem feber, hjärnskada. Verkar som du anklagar folk som säger emot för att vara sinnessjuka samtidigt som du menar att sånt minsann aldrig förekommer i kommentarerna... :-)

Anonym sa...

anonym,

Eller så kanske jag är sinnessjuk? :-)

Men visst, jag var tvungen att läsa tillbaka "ända" till inlägget 10/6 10.41 för att hitta en sådan kommentar. Kanske signaturen Mika är på semester?

Eller kanske du har en reaktion på den egentliga springande punkten i min kommentar, avsaknaden av reaktion på de usla opinionssiffrorna? Eller sticker ni allihop bara huvudet i sanden och låtsas som ingenting?

Anonym sa...

Hammaren och stjärnan... Det är ju inte ett verktyg man kan "choppa av" huvuden med, men en kaststjärna kanske?

Gillar inte Alice Esbati ;) men detta var ju otroligt - och kul.

Skolans upprustning av röda laget? (Hur kan en sån skribent ha kvar jobbet?)

Ska du inte i vanlig ordning skriva en rad om Palestina, eller händer det för lite i området tycker du?

Anonym sa...

Jag tror bestamt att jag har tagit den dar bilden! Den ar ju gullig ju.