söndag, juli 08, 2007

Varm borgerlighet. Eller: Hur regeringsskiftet i Sverige gjorde hela världen förträfflig (även om det på sina håll kan vara lite ”rörigt”)

Fredrick Federley på sin blogg, den 29 maj 2005 (före valet):
Vad är det för land vi har när tiotusentals flyktingar tvingas gå under jorden och leva sämre än våra husdjur för att svenska myndigheter inte litar på deras berättelse? Vad är det för samhälle vi har när människor ses som en budgetutgift och ett problem? […] Jag tycker det är hög tid att vi kör det inhumana styret i Sverige på porten och ger plats för en varm borgerlighet med hjärtat som medmänsklig drivkraft och inte en kall skattsedel.
Fredrick Federley på sin blogg, den 1 juni 2005 (före valet):
När rättstryggheten minska krävs starka individer. Ett exempel på samhällets hårdnande attityd och den växande rättssäkerheten [sic!] är svensk flyktingpolitik. Migrationsverket hävdar att attityderna inte har hårdnat men om vi bara ser till statistik och handläggningstider får vi konkreta exempel på det allt tuffare klimatet. […] Frågan är om svenska handläggare anser att det är så politiskt förträffligt i vår omvärld att det inte finns behov att ge människor politisk asyl?
Fredrick Federley till TT, den 8 juli 2007 (efter valet):
Centerpartiets Fredrick Federley tycker också att lagen fungerar bra som den gör och han delar Migrationsverkets bedömning att situationen i Irak inte kan betecknas som en väpnad konflikt.

- Det är väl ingen tvekan om att det är rörigt i Bagdad och ett par andra ställen men det är ju inget krig i den bemärkelsen, säger Federley.


[Angående svensk flyktingpolitik rekommenderas vänsterpartiets rapport Kanarieöarna – Sveriges nya yttre gräns].

18 kommentarer:

Anonym sa...

Det är skönt att Timbros egna lilla påläggskalv. Den moderna och så hjärntvättade, grabben Federley äntligen börjar gräva sin egen grav.

Det är dit dom värsta populisterna till sist hamnar verkar det som och då pratar jag politiskt inget annat...=)

Robsten sa...

Om nu det är så farligt att flyktingar från hela Irak bode få asyl, då borde det väl vara för farligt att åka dit på semester och andra besök?

Anonym sa...

Jag menar bara om priset är det rätta kan även jag tänka mig att åka dit för att hjälpa till med att bygga upp landet.

Jag skulle inte heller tveka att jobba för att eliminera de självhatande irak-terrorister som hela tiden förstör landet. Ju fortare vi får ordning i Irak desto bättre, de får det bra och oljepriset lägger sig på en acceptabel nivå.

Anonym sa...

Vilken underbar ide!

Kan inte "Robsten" ta med sig övriga sionist & liberalmuppar och sätta igång och "befria" mellanöstern då så slipper vi belasta psykvården med ännu fler dårar av det slaget.

Med tanke på ovanståendes intellektuella kapacitet vore det heller ingen belastning för motståndsrörelserna i drabbade länder ...

Anonym sa...

Haha, "rörigt i Bagdad", det måste nog vara ett av årets roligaste politiska uttalanden.

Ett ställe där det är rörigt är i alla fall Federleys huvud.

Anonym sa...

Irakierna ska återvända och bygga upp sitt eget land igen! de är så många så det borde gå att göra ett krafttag mot de styrande religösa bråkstakarna.
En irakier intervjuads i nyhetrna på TV. Han hade sin fru som var gravid kvar i bagdad. Det skulle bli katastrof för honom om han var tvungen återvända, vart skulle ha ta vägen?? Men frun då, vart bodde hon...En annan hade hustru och fyra barn samma sak där, själv är karlarna här och kvinnorna och barnen kvar i det land som han befarade att han skulle bli mördad i. Nej låt dem åka tillbaka och sätt blåslampa under manfolket där så de kan återta sitt land.

Anonym sa...

Ifall man vill ha politisk makt kan man inte låta sig styras av löjliga detaljer som principer. Du som är en veteran inom Ung Vänster borde veta detta Ali.

Anonym sa...

Hittils har fem representanter för anglo-amerikanska underrätteletjänster tillfångatagits när de var i full färd med att underblåsa konflikter mellan olika folkgrupper i landet.

Tre var de infamösa engelska MI5 agenter som ertappades med förklädnader tändhattar och sprängmedel vid en marknadsplats i Basra, lyckligtvis togs de tillfånga av poliser (!) och uppretade medborgare innan de hann bomba marknadsplatsen men fritogs senare av brittiska ockupationsstyrkor.

Kända journalister som Robert Fisk och John Pilger vittnar om polisaspiranter som på sina första uppdrag av ockupationsmakten uppmanas att köra till sådana platser och ringa tillbaka och "rapportera" varvid bilen de själva och en massa människor sprängs i luften. de pekar också på den höga förekomsten av israeliska agenter i liknande uppdrag över hela Irak...

Det råder knappast någon tvekan om vem som tjänar på försöken att starta inbördeskrig och splittra upp ockupationsmotståndet, samma land som genom representanter som AIPAC och Elliot Abrhams i USA högre maktsfärer ständigt propagerar för nya krig i regionen senast Iran, dvs apartheid-etnokratin "israel". Samma land som bedrivit samma taktik med terrorbombningar och lönnmord i Libanon och övriga mellanöstern.

Anonym sa...

Kan inte "Anonym" ta med sig övriga antisemitiska och västhatande tangentbordsrevolutionärer och gå med i "motståndsrörelserna" i Irak, så att vi slipper liknande intelligensbefriade inlägg i framtiden? Från ord till handling så att säga. Det kommer säkert att gå jättebra.

Anonym sa...

Jag håller med min namne!

Allt motstånd mot det utvalda folkets rättmätgiga kamp mot icke-judar i regionen och sin gudomligt rasrena stat är sannerligen anti-semitism, speciellt som det bara är dem och endast dem som är semiter!

Anonym sa...

Mikhas: Tror du Irak skulle enas eller splittras om USA och Storbritannien lämnade landet? Rådde det frid och harmoni mellan folkgrupperna under Saddams regim?

Paolo Pissoffi sa...

Paul Bremer och USA har ganska kraftigt försämrat relationerna mellan sunni och shia. Faktum är att det, även om det fanns problem, knappast går att jämföra med hur det var idag. Det fanns både sunni och shia i Saddams dikaturregim.
Det fanns trots allt dessutom en hel del blandade giftemål, något som idag ter sig som en omöjlighet.

läs gärna:
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/05/15/AR2007051501322_pf.html

Ps! Nej. Jag gillade inte Saddam.

Anonym sa...

Anonym 2:29 som dömmer irakiska flyktingar som lämnar sina gravida fru och barn hemma , anta att du är en irakisk man med gravid fru och barn som bor i helvetets irak.När det inte går längre att stanna kvar NÅGon måste gå och leta efter en säker ställe .NÅGON måste ge sig utomlands och leta efter någonstans säker för familjen att bo.Det kan vara sista hoppet om ni skulle över huvudtaget ha en chans att överleva Skulle du skicka din gravida fru och barn till en riskfyld resa som ingen vet hur den slutar eller stannar du kvar hos de och dör tillsammans med dom.Tänk ochså att du enligt traditionen är ansvarig för familjens säkerhet och välbefinnande.
Undrande fd. flykting

Lisalill sa...

Tack för ett mycket bra inlägg!
Vad pysslar Federley med?

Anonym sa...

För övrigt kan det ju sägas att ungefär 2 miljoner människor befinner sig på flykt från Irak i framför allt Syrien och Jordanien. Enligt "påläggskalven" är dom väl där på semester antar jag?

Anonym sa...

Märkligt så många som inte noterat vad inlägget handlar om, nämligen det faktum att Federley sade en sak för valet och en helt annan efter valet. Men det är klart, det finns förstås inga flyktingar från de länder som USA attackerar, helt oprovocerat!

Anonym sa...

Inte för att jag nånsin ens snuddat vid att misstänka nåt annat, men det här bevisar ju bara i vilket skriande behov Federley är av en ryggmärgstransplantation. Hur kan man ens fungera som människa efter ett sånt uttalande, efter en sån kovändning?

Vi kan blott konstatera att tiotusentals flyktingar "lever sämre än våra husdjur" och att det är rätt och riktigt. Det är också en smula "rörigt" där nere i Bagdad och runtomkring, men inget för allvarligt. Inte så att det är ett krig eller nånting, gudskelov!

Anonym sa...

Jag undrar vad Fredrick Federley och hans partikollegor inom Centern definierar som väpnad konflikt?? Vill de se verkligheten i vitögat är det bara att slå upp vilken tidning som helst, eller titta på en TV-kanal. Vilken kanal som helst duger gott.
Politiska fegisar som inte vågar stå upp för sina åsikter, utan gömmer sig bakom någon domstol.
Hela den svenska asyl och migrationspolitiken är ett stort skämt. Att utge sig för att vara human och dra hit massa folk för att inkvartera dem i "koncentrationsläger" a.la Migrationsverket är skamligt och omänskligt. Man kan i alla fall ha den goda smaken att se till att folk har försörjningen klar. Riktiga jobb och inte massa åtgärder hit och dit.
Finns det något parti i detta land som vågar stå för sina åsikter och göra något konkret?