måndag, augusti 27, 2007

Terror

I samband med ett rutinmässigt morduppdrag som resulterade i dödandet av 22-årige Tariq Mulhim oskadliggjorde israeliska ockupationstrupper även den 11-årige pojken Mahmoud Ibrahim Qarwani, som vid tillfället befanns sig lekande under ett fikonträd. Qarwani var ”medborgare” i staten Israel, men givetvis först och sist arab och därmed disponibel. Han lämnades vid fikonträdet av de israeliska styrkorna och förblödde framför ögonen på sin äldre syster. [Mer här]

Säkerligen var agerandet folkrättsligt och allmänmänskligt legitimt. Då Qarwani inte heller i vuxen ålder hade kunnat bli en fullvärdig människa i rasstaten Israel kunde han utan problem tagas av daga redan i förväg. Möjligen kan de israeliska soldaterna dömas för tjänstefel, då de visserligen sköt också mot systern men inte dödade henne – det hade varit det riktiga att göra, som en proaktiv åtgärd mot framtida angrepp på ockupationsmakten.


[Läs också Anna Wester här, och här om det intensifierade israeliska dödandet de senaste dagarna]

7 kommentarer:

Anonym sa...

Alla desssa gränser som skapar "fiender".
Bestörtning och sorg - det går inte att förstå det här.
Jag kan inte förstå det här.
Vill bara ta deras sorg och ge dom en stunds vila.
Hur överlever man att sina barn blir mördade?

Anonym sa...

Sandra,
Försök inte förstå!
Ingen normal hjärna kan svälja liknande vansinne.

Anonym sa...

Så länge "Israel" backas upp till fullo av en annan övermäktig "rasstat" kommer soldaterna fortsätta att göra det man fått lära sig sedan barnsben av föräldrar och terroristerna som först ockuperade och etablerade den:

"Vi är bättre än dem, vi är de utvalda och alla andra vill kasta sig på våra strupar."

Med en sådan utgångspunkt och en "stat" i ständigt undantagstillstånd för att kunna rättfärdiga folkmorden och ockupationerna (den dag "landet" sluter fred med "de andra" upphör apartheidstaten att existera), är mördandet bara "a dirty filthy job, but somebody´s got to do it".

Att döda en "untermensch" anses i viss kretsar vara en gudi behaglig gärning...

Anonym sa...

De skäller för fullt och påstår att nyhetsbyrån ljuger.

Vad gör man inte för att kunna blunda? Hur desperata är de över att inte få veta? Vad är det för människor? Vad gör de med sig själva i till slut?

Anonym sa...

Amin!

Jag skrev en artikel om vansinniga och förnuftlösa kommentarer (utan att använda människornas namn). Det är människor som bestämde sig i förväg att INTE förstå. Dom valde att tro på det som dom själva vill.
Bästa sättet att ryma från sanningen är att förneka den.
Och det gör dom extrema judar/israeler som tyvärr har tagit över blogg-världen.
Alla normala israeler/judar har dragit sig undan och vi har bara massor av extremister för att utföra någon "dialog", som till slutet blev bara tjafs på låg nivå! Så är det, Amin, glöm inte det.

Artikel i Forum För Frihet:
"JAG klandrar inte på Israel - det gör internationella lagar!"

www.forumforfrihet.blogspot.com

Leo Sundberg sa...

"Säkerligen var agerandet folkrättsligt och allmänmänskligt legitimt. Då Qarwani inte heller i vuxen ålder hade kunnat bli en fullvärdig människa i rasstaten Israel kunde han utan problem tagas av daga redan i förväg. Möjligen kan de israeliska soldaterna dömas för tjänstefel, då de visserligen sköt också mot systern men inte dödade henne – det hade varit det riktiga att göra, som en proaktiv åtgärd mot framtida angrepp på ockupationsmakten."

Försvarar du att man dödar barn? Är det riktigt att döda barn som "proaktiv åtgärd"?

Ali Esbati sa...

Jag trodde inte att sarkasmen gick att missa.