onsdag, september 12, 2007

Integritet, sa Bull

Amen vad skönt! Vi är sedan några år tillbaka inne i en integritetsdevalveringsbonanza av guds nåde. Det övervakas, buggas, registersamkörs, avlyssnas, uppgiftslagras som aldrig förr. Det finns inga gränser som inte kan passeras – ty behöver en gräns passeras, kan man alltid dra fram det berömda du-har-inget-att-vara-orolig-för-om-du-har-rent-mjöl-i-påsen-kortet. Ingen jävel har kommit på idén att istället minska på övervakningen, buggningen, registersamkörningen, avlyssningen, uppgiftslagringen. För hur skulle det se ut liksom.

Men nu slår nya arbetarregeringen till igen. Efter att de länge förtryckta skattekverulerande mångmiljonärerna beslutats slippa betala skatt på sina tokväxande förmögenheter, uppstod det lilla problemet att statistiken över förmögenhetsutvecklingen i samhället skulle försvinna. Tanken var nu att Skatteverket ändå skulle samla in sådana uppgifter. Men – då förenade sig proletärer i alla stater till folkliga protester:
Svenskt näringsliv, Företagarna och stora borgerliga tidningar som Dagens Nyheter har varit mycket kritiska till förslaget och i helgen spädde nye folkpartiledaren Jan Björklund på motståndet. […] Den här kritiken har nu regeringen tagit till sig, säger Ingemar Hansson.
Amen vad skönt! När nu enorma värden ska överföras till de rikaste i samhället – de som på senare tid har fått se sina förmögenheter skjuta i höjden – kan det förstås vara praktiskt att detta inte syns så bra i statistiken. Ingemar Hansson, som ”uppskattats för sin förmåga att förklara komplicerade ekonomiska frågor på ett pedagogiskt sätt”, har hittat ännu ett pedagogiskt grepp:
Vi vill värna de enskildas integritet.
Amen vad skönt! Då vet vi vilka som är enskilda. Inte sjukskrivna som ska flänga ut och in på sina liv. Inte alla som blir filmade av övervakningskameror en miljon gånger om dagen i sina bostadsområden. Inte den som snart kan få påhälsning av Internetleverantörer, Hollywoodpolis och Antiterrorsquads för att ha delat med sig musik till andra. Men miljonärer – de är enskilda.

Anders Borg är också en härlig kille:
Vi vill slå vakt om skattesystemets legitimitet
Amen vad skönt! Här har regeringen bedrivit landsomfattande kampanj för att det är helt okej att köpa svart svarta hemtjänster, och dragit till med lite godtyckliga ändringar hit och dit. Men om människor fortsatt får uppge storleken på sin förmögenhet – då hotas skattesystemets legitimitet. Hos de enskilda. Dem med integritet.

Amen vad skönt med en regering som står på vanligt folk sida, ser vanligt folks problem. Allting känns ärligt och härligt liksom.

För den som ändå vill veta lite mer om hur förmögenhetsutvecklingen i Sverige har sett ut på senare tid, innan den statistiken blir svårare att få ta på, kan ändå ta en titt på dessa inlägg på bloggen: Återtåg; Samhällskontrakt – privat och offentligt; Snuskigt. Ulla Andersson (v) kommenterar förslaget här.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk om Ali kunde ha samma inställning till Staten som första stycket (orkade int läsa mer) även i andra frågor...

"Ingen jävel har kommit på idén att istället minska på skatterna, regleringarna, direktiven, , byråkratin, utredingarna, lagarna, kontrollen. För hur skulle det se ut liksom."

Anonym sa...

Tröttsamt sa Bill, kommunisterna är de som alltid försvarat integriteten och aldrig begått övergrepp på folket. Det är bara kommuniststater har kommit på idén att istället minska på övervakningen, buggningen, registersamkörningen, avlyssningen, uppgiftslagringen. För hur skulle det se ut liksom där olydiga medborgare i slutändan skickades till uppfostringsläger i exempelvis Gulag.

Mr JB

Anonym sa...

Haha, fan vad bra. Finns inget att tillägga.

Anonym sa...

Vad bra att fler ifrågasätter detta! Och skriver om det.

Läste nu dagens ledare "Så hemlighålls orättvisorna" i DD om det också!
http://www.dalademokraten.se/
Opinion--Kultur/Ledare/2007/09/13/
Sa-hemlighalls-orattvisorna/

Anonym sa...

Finns inga rationella förslag varför folks förmögenhet skall samlas in och vara offentlig uppgift. Det viktigaste är väl att se till att dra hit så mycket kapital som möjligt till landet och få det att jobba effektivt i allas intresse.

/Vän av ordning

Anonym sa...

Jäpp
och DÄR kom Mr JB med Sovjetkortet igen.
Gick ovanligt snabbt den här gången. Inte ens ett FÖRSÖK att argumentera i sakfrågan.

Anonym sa...

Mr JB är sjuk. Låt honom vara.

/Vän av oordning

Anonym sa...

Taxerad förmögenhet är inte ett särskilt bra mått på hur mycket Champagne och kaviar man kan köpa, se tex reglerna för hur man ska räkna börsnoterade aktier som HM Pehrson och Lundberg fick sosseregeringen att skapa.

Kvällstidningarnas årliga artiklar om "De är rikast i din kommun" är ett osmakligt sätt att använda offentlighetsprincipen för att kränka människors privatliv.

Vi kanske borde haft kvar förmögenhetsskatten, men om man ändå inte använder uppgiftern om taxerad förmögenhet till nåt vettigt är det väl bättre att ta bort dem och tvinga Expressen/Aftonbladet att göra lite research innan de skriver sina artiklar.

Anonym sa...

Visst är jag sjuk,..... genomsjuk. Det är alla som skådar kommunismens tragiska historia. Den vanliga undanflykten är att ni numera står för en annan kommunism. Vem skall tro på det?
Resonemanget blir korkat, men tror ni på vänsterkanten verkligen att ni är trovärdiga när det gäller försvaret av enskildas fri och rättigheter? Vem är sjuk egentligen?

Sedan förmögenhetsskatten skall bort och ingen registrering ske. Inget kapital flyter annars tillbaka med risken för en återställare. Dessutom är skatten verkningslös numera för de stora fiskarna, samt utvalda som har fått fribrev (Hennes & Mauritz m fl). Vi har fri rörlighet av kapital inom unionen så det är totalt meningslöst att tjabba om denna skatt. Låt istället kanske 200 miljarder återvända och arbeta i Sverige.

Mr. JB

Anonym sa...

"Amen vad skönt! Då vet vi vilka som är enskilda. Inte sjukskrivna som ska flänga ut och in på sina liv. Inte alla som blir filmade av övervakningskameror en miljon gånger om dagen i sina bostadsområden. Inte den som snart kan få påhälsning av Internetleverantörer, Hollywoodpolis och Antiterrorsquads för att ha delat med sig musik till andra. Men miljonärer – de är enskilda."

Du menar med andra ord att det borde publiceras listor på vem som är sjukskriven, filmer från övervakningakameror borde publiceras offentligt, och polisen bör dela ut namn och adress till alla som eventuellt misstänks för brott?

Kanske du istället kunde förklara varför det är så nödvändigt att människor förmögenhet ska vara offentlig information? Du kan ju till exempel börja med att redovisa dina egna privata finanser, hur mycket har du på kontot Ali? Eller har du större rättighet till ett privatliv än "de rika"?

Anonym sa...

Amen vad HÄRLIGT!


Den multipelpersonlighetstörde haveristen och narcissisten under otal namn har påbörjat sin monolog med sig själv igen, han famlar mot Ali och mot vem som helst som går i svaromål men är inte intresserad av kommunikation utan av bekräftelse.

Ge honom inte det, han behöver proffesionell vård.

Anonym sa...

Amen, prisa Herren den store, Karl Marx. Hur länge orkar ni hålla på med testuggandet om klasskampen efter alla totalhaverier? Karl (juden) Marx är väl den enda juden som vänstern numera förbarmar sig över. Tänk om han levt nu och ville återvända till Israel, hemska otänkbara tanke.

Det behövs vård, omsorg och professionel hjälp för plakatvänstern. Fiendens fiende sitter numera i fundamentalistiska diktaturers famn. Hur kunde det gå så jävla illa?

Mr. JB

Anonym sa...

Inget kapital flyter annars tillbaka med risken för en återställare

De flyter nog inte tillbaka oavsett hur man gör med förmögenhetsskatten. Jag skulle aldrig i livet föra tillbaka mina pengar. De förökar sig och mår bra utomlands.

Det är ju bara en tidsfråga innan parasiterna får makten igen.