måndag, september 24, 2007

Konkreta tips

DN folkbildar:
Här får du konkreta tips av Din Ekonomi. Som singel är dina ekonomiska marginaler mindre än för sambor och gifta. En oväntad utgift kan innebära att hela ekonomin går omkull. Därför är en ekonomisk buffert den bästa huvudkudden. Helst en årslön om det är möjligt.
Det är en informationsinsats som torde få tyst på de flesta som gnäller på regeringens politik. Är du sjuk? Ett konkret tips är att vara frisk istället. Går du som student back 800 kronor i månaden? Pröva istället att lägga ihop dessa -800 kronor till en årslön.

Det som ändå drar ned betyget för de konkreta tipsen från Din Ekonomi, är att man missar det givna konkreta tipset till åtminstone de kvinnliga singlarna: gift dig rikt! Där var moderaterna Anders Borg och Hans Lindblad föregångare, när de bemötte kritiken från LO om att kvinnor skulle bli förlorare med en borgerlig regering:
Eftersom många av de individer som har något lägre inkomster, som följaktligen betalar mindre i skatt och får lägre skattesänkningar, är kvinnor som är gifta med män som tjänar lite mer blir hushållseffekterna påtagligt mer gynnsamma för hushållen än de individexempel LO-ekonomerna redovisar.
En politik som sätter individen i centrum – om ej annat krävs för att sänka skatterna, och om man med individ avser en man.

11 kommentarer:

Anonym sa...

DN är verkligen på hugget nu. Ekdal igår:

"Världens mest välmående land har fått sin genom tiderna starkaste budget och nästan alla klagar, från villaägare till snusare. Det är ovärdigt."

Folket är galna(Skytte) latmaskar (vonHolstein) och inte värdiga världens bästa regering genom tiderna. Objektivt sett. Endast Bildt -91 kan möjligen konkurrera. Moderaterna måste välja ett nytt folk.

(PS. 'avser' i din sista mening makes more sense)

Anonym sa...

Ett annat konkret tips förutom årslönen på banken, är att ta det lite lugnt ibland också, ta en golfrunda segla med familjen och resa till fjärran länder, kanske flera gånger om året.

Ett annat konkret tips för folk i tredje världen är att, förutom spara en årslön på banken, äta lite mer istället för att vara hungriga, se där möjligheterna är oändliga i en valfri värld!

Anonym sa...

Oj, vilket genombrott i det mänskliga tänkandets historia, den slutgiltiga lösningen på alla problem...

Swimsuit Issue sa...

Softa tips, man lär ju välja att bli en sån där frisk rik individ, de verkar ju hur sköna som helst.

Anonym sa...

Det är bra att Borg ser till verkligheten och inte någon alternativ konstruerad verklighet. Min mamma tjänar hälften så mycket som min pappa. Deras hushåll tjänar ändå på regerings politik. Det är inte de enda. Så varför låtsas att det inte är på det viset?

Kalle Larsson var på TV idag. Där försvarade han att vänsterpartiet förespråkade att kvinnor ska få hela barnbidraget i en konflikt eftersom verkligheten är sådan att kvinnor bär en större börda för att sörja om sina barn. Helt rimligt av Larsson. Politiker måste se verkligheten och inte annat när de utformar sin politik!

Anonym sa...

Anonym 10:48,

Marx sa det bäst. Filosoferna har nöjt sej med att förklara verkligheten på olika sätt, nu gäller det att förändra den.

Hemlige sa...

I flera borgerligt styrda kommuner kan man ju få lön för att våra sina egna barn. Då borde man ju också kunna dra av för hurhållsnära tjänster när man städar hemma hos sig själv.

Staffan sa...

Jag kan se de framför mig. Den borgerliga metoden att lösa problemet med hemlösa. Omvandla alla hyresrätter till bostadsrätter så kan de hemlösa köpa sig en egen bostad!

Anonym sa...

Nej, ni. NU tycker JAG att vi sjunger "We shall overcome".

/Birgit

Anonym sa...

Hej!

Ett annat tips avseende hur man kan försörja sig. Det här gangen handlar det inte om att "ga förbi en kö som inte finns" utan om fingerfärdighet.


http://di.se/Index/Nyheter/2007/09/25/249776.htm?src=xlink

the question is: ska vi ännu en gang försvara G.P? Vi ska ju inte moralisera. Men det anser i alla fall partiledaren vara ok i detta fall.

"Reaktionerna är kraftiga. Vänsterpartiets ledare, Lars Ohly, tycker att Göran Perssons agerande är omoraliskt."

Anonym sa...

Det där med årslön på banken är väl iofs lite av en nationalekonomisk klassiker. Så vackert orealistiskt på något sätt.