måndag, september 10, 2007

Regeringen får råd att festa loss på gemensam egendom

Utförsäljningsminister Mats Odell tillsätter en grupp där representanter för storkapitalet mot en ersättning ska hjälpa regeringen i överförandet av viktiga statliga företag från gemensamt ägo, till storkapitalet. På presskonferensen kunde Odell lyckligt berätta att den organiserade vingklippning av offentliga finanser som för tillfället pågår i Sverige, är den största i Europa. Leder rådet för överslussning av kapitalegendomar till de rika, gör tidigare VD på Carnegie, ett bolag sedan länge känt för att ha utverkat miljonbonusar till mäklare som sköter liknande transaktioner. Det känns oerhört skönt att regeringen på detta sätt kan gynna tidigare missgynnade och utsatta grupper i samhället. Som bonus försämras de framtida möjligheterna att sköta vård, omsorg och utbildning i offentlig regi. Det kommer, för att använda Mats Odells ord, att ”öka vår handlingsfrihet inför framtiden”.


[Se också kommentar från vänsterpartiets Ulla Andersson]

5 kommentarer:

Anonym sa...

"ett bolag sedan länge känd för att ha utverkat miljonbonusar"

Det här är inte svenska.

Anonym sa...

du är inte klok.

/j

Staffan sa...

Som vanligt kan man också räkna med att de tänker stressa igenom alla försäljningarna istället för att försöka få bra betalt för de vet att de inte lär få sitta kvar efter nästa val.

Anonym sa...

Kollade på "presskonferensen" med Odell och co idag. Pinsamt att se/höra journalisternas "frågor". De tyckte att de var riktigt vassa när de ifrågasatte Lars O Grönstedts medverkan i utförsäljningsrådet. Wow, vilka skjutjärnsreportrar!

Varför vågade ingen journalist ifrågasätta Odells beslut att ÖVERHUVUDTAGET sälja ut våra gemensamma tillgångar? Varför kommenterade ingen Odells nya statssekreterare, den f.d Carnegiechefen? Varför uppmärksammade ingen den nya statssekreterarens anmärkningsvärda formulering: "Detta är den mest omfattande utförsäljningen av statliga bolag i Europa just nu" ?

Odell, högerregeringen och Sverige är nu bäst i klassen vad gäller utförsäljningar. Varför ifrågasätter ingen journalist detta?

Det är ofattbart att myten om vänstervridna, svenska journalister lever kvar.

/Johan

Anonym sa...

I Kina, som dumliberalerna i övrigt hyllar med avseende på slavarbetskraftens "flit", så behåller man de storföretag man hade i statens ägo.
Dom skulle t ex aldrig sälja ut sina telenät eller järnvägar.
Dessutom kräver man att få ritningar och källkod till allt som utförs av västerländska konsultföretag, så att dom kan göra det själva nästa gång.

Tvärtom mot den fullständigt inkompetenta borgerliga regeringen med Mats Omoral Odell och Maud Okunnighet Olofsson alltså, som säljer ut allt värdefullt som bara går till vem som helst.

Undrar vem som är smartast i det här avseendet?