tisdag, oktober 09, 2007

Retrospektivt

[Apropå dagens ivriga bävrighet]

Passivitet kan återfinnas på många olika plan i samhället. […] Visst finns eldsjälarna, men tyvärr visar sig lättjan ofta i att det hela tiden är någon annan som ska göra allt.

/Maud om Engagemang


Kan själv! Finns det något som kan göra oss föräldrar både så uppgivna och samtidigt så stolta, som när våra barn säger så? […] I min dröm för Sverige är vi ett helt land fullt av människor som kan själva. Som vågar experimentera, pröva idéer och förverkliga sina egna drömmar, både stora och små.

/Maud i Agendas ”Utspelet”

PS. Nä, det är inte hela världen det här. Och under inga som helst omständigheter det värsta Maud Olofsson har gjort.

10 kommentarer:

Anonym sa...För att vaka över att det blir så vill jag inrätta en maktombudsman. En person med uppgift att vara en nagel i ögat på oss med makt, som kritiskt granskar regeringens alla förslag och som visar om din makt över vardagen ökar eller om den minskar.


Maktombudsman?
Det hade hon nog funderat ut helt själv.

Anonym sa...

Jag förstår inte vad som skulle vara felet med det som Maud säger? Vore intessant om du kunde förklara det. Jag tycker citaten är fantastiska, speciellt när de kommer från en Partiledare i Sverige.

Anonym sa...

Ragnar, har du missat hela poängen med inlägget? Poängen är att hon säger en sak och gör en annan.

Och att hon ljuger.

Anonym sa...

Det är väl meningen att massmedierna, den så kallade tredje statsmakten ska sköta om maktomdudsmansjobbet. Maud har väl insett att det inte funkar så bra när regeringen är borgelig och alla massmedierna är "oberoende liberala". Det tycker jag är väldigt klarsynt av henne:-)

Anonym sa...

Du är faktiskt för snäll, Ali. "inte hela världen" - poängen här är att en minister och partiledare faktiskt kör en överlagd LÖGN för både medier och medborgare. Samtidigt som hon inte drar sig för att tala om moral i andra sammanhang. Det är inte bara en kul grej som man kan raljera över, det är fan en skandal på riktigt. Det borde få större uppmärksamhet och leda till en debatt kring den grundläggande frågan: Är det acceptabelt att en politiker ljuger med berått mod?

Anonym sa...

"Och under inga som helst omständigheter det värsta Maud Olofsson har gjort."


Rent konkret går det ju inte att argumentera mot det ^^

Anonym sa...

Maud Olofsson är dum i huvudet

Anonym sa...

För sådär tre år sen ställde P1:s "Gomorron världen" den intressanat frågan: om hela Sverige var som Gnosjö, socialt och teknolgiskt, hur skulle landet då sett ut? (Gnosjö är ju Mauds underförstådda ideal) De grävde väl inte så djupt, men en del av svaret var att vi vore ett betydligt mer lågutbildat samhälle, dessutom ännu mer oreflekterat maskulint än idag (Gnosjö är en grabbkultur och det finns en baksida av halvtidsjobbande hemmafruar, svartjobb och avoghet mot utomstående som aldrig blir belyst när tidningarna skriver om dessa företagarhjältar). Man kan lägga till: ett mera defensivt och tekniskt nedrustat land.

Anonym sa...

Asså vad är det som överhuvudtaget är eftersträvansvärt med en massa småföretag. Det finns massor av U-ländersom består av miljontals små småföretag, där folk försöker livnära sig på att sälja krims-krams till varandra opch får jobba 14-18 timmar i sträck. Det äör helt värdelöst för en ekonomi, det är mycket bättre med storskalig högteknologisk industri.
Mer effektivt, fler arbetstillfällen, bättre möjligheter att förbättra arbetsvillkor och arbetssituation, fler, bättre och mer avancerade produkter produceras osv.

Anonym sa...

"Tips från coachen"
Hahahahaha