fredag, november 16, 2007

Ännu en framgång i kriget mot terrorn

Polsk man elchockad till döds på flygplats i Kanada, när han letade efter sin mor. Sådär ja. Elektricitet är ju som bekant – vid sidan av waterboarding – det bästa sättet att skilja det rena mjölet från det orena. Cirkulera. Inget att se här.

PS. Bloggen Trotten skriver om den svenska polisen och önskemålen att införskaffa elpistoler.

12 kommentarer:

Mikael Engdahl sa...

En förvirrad man på en flygplats blir våldsam och börjar kasta saker omkring sig och barrikadera sig med möbler. Djupt tragiskt förvisso att han dog vid gripandet, och givetvis någonting som bör utredas. Men det har ingenting med Kriget mot terrorismen att göra. Det är nästan läskigt ironiskt hur alla som kommenterar denna händelse får hjärnspöken och ser terroristskräck i ögonen på varje flygplatspolis.

Anonym sa...

Ett tips Ali; Jag är inte samma person som Anders Svensson. Svensson är en partikamrat som hjälper mig lite med det tekniska i bloggen,

ha det bra! //T

Ali Esbati sa...

Oops, gick lite fort. Fixat.

Anonym sa...

Jag gillar aftonbladets faktaruta om den svenska polisens resonerande kring att använda elpistol:

"Dessutom är det oklart om elpistolen kan orsaka bestående skador. Dessutom har flera dödsfall inträffat utomlands i samband med att elpistol använts."

Anonym sa...

Näe fy fan va vidrigt. Trots poliskårens stinkande anda misstänker jag tyvärr att avhumaniseringstänket börjar redan innan utbildningen. Och finns på många fler ställen. Poliser och väktare blir ju bara till det verktyg i vilket samhällets terrorparanoia och främlingsfientlighet (måste) avspeglas.

Anonym sa...

Det här kanske är ett sidospår, men dog han verkligen av elpistolen? Vad jag har läst så hoppade 3-5 poliser på honom när han låg ner, risken är stor att han dog av kvävning eller andra skador som uppkom då.

Kurt sa...

Nu var ju faktiskt den här personen terrorist, det bevisades ju lätt eftersom han talade utrikiska.

Anonym sa...

Jag antar att polisbrutalitet uppstod i samband med kriget mot terrorn. Innan 9/11 var alla poliser världen över snälla. Det måste ju vara så för annars stämmer ju inte Alis rubrik.

Anonym sa...

"Jag antar att polisbrutalitet uppstod i samband med kriget mot terrorn. Innan 9/11 var alla poliser världen över snälla. Det måste ju vara så för annars stämmer ju inte Alis rubrik."

Långt innan du var född Alexander och långt innan Mossadagenterna dansade och hurrade när tornen sprängdes, mördades en "terrorist" som hette Osmo Vallo i Sverige av mördarpoliser. En av dessa få som fått ett namn, alla de andra som mördats varje år sedan dess har knappt fått en notis eller ett litet nummer i statistiken.

Hade mördarpoliserna haft elpistoler att ytterligare tortera sina offer med hade ännu fler dött. Ännu fler icke-människor...

Anonym sa...

Jag heter inte Alexander (men han gömmer sig säkert under din säng just nu). Trevligt att du alltså höll med om att Alis rubrik var fel.

Anonym sa...

Nej Alex, det finns ingen hjälp mot patologisk sinnessjukdom. Det är ett tillstånd du får dras med så länge du lever...

Anonym sa...

Denne Alex/Alexander verkar du smått besatt av. Nämn förresten en sinnessjukdom som inte är patologisk. Du kanske borde sluta använda begrepp som du inte riktigt förstår? Klart det finns behandling mot sinnessjukdom. Medicinering, samtalsbehandling.... Kanske är det så att ingenting har funkat i ditt fall?