torsdag, november 22, 2007

Påminnelse: Socialistiskt Forum i helgen

Missa alltså inte årets stora progressiva händelse – Socialistiskt Forum. ABF-huset i Stockholm. Fullspäckat schema med seminarier, debatter och kultur på lördagen. På kvällen är det stor röjfest på Teater Scenario, med gästers som Kjell Höglund & Johan Johansson, Katrine Kielos och Göran Greider. Söndagen är en heldag om revolutionerna 1917/18 med Håkan Blomquist, Lars Ilshammar, Anne- Marie Lindgren, Lars Ohly, m fl.

Jag vill också passa på att påminna om Gun Kessles (bilder) och Jan Myrdals (text) stora utställning anSIKTE i bild & text som förevisats i Örebro och som invigs på ABF fredagen den 23 november. Jan Myrdal håller tal klockan 17.

Nedan de saker som jag själv ska medverka i på Socialistiskt Forum på lördagen:

13.00-14.30, Katasalen 1tr
Enhetsfronten - nyckel till framgång eller återvändsgränd?
Diskusson om enhetsfronter mot imperialism och krig mot bakgrund av FNL-rörelsens erfarenheter. Vad kan vi lära av 60-talsvänsterns arbetssätt?
Samtal med Åke Kilander författare, Ali Esbati debattör, Jytte Guteland ordförande SSU. Samtalsledare: Christer Lundgren.
Arr: ABF och Leopard förlag

15.00-16.30, Hedénsalen 4tr
Istället för socialism?
Arbetarrörelsen och vänstern har under de senaste 100 åren åstadkommit en hel del. Välfärdsstaten, socialistiska experiment, feministisk kamp och miljökamp. Men inte socialism.
Med: CH Hermansson, Linnea Nilsson, Daniel Ankarloo, Ali Esbati, Lena Gunnarsson.
Arr: Socialistisk Debatt och CMS

17.00-18.30, Foajéscenen 4tr
Vad krävs för ett maktskifte?

Panelsamtal om bakgrunden till borgerlighetens parlamentariska maktskifte och om vad som krävs av oss för att få till stånd en förändring.
Ali Esbati och Anna Sjödin. Samtalsledare: Axel Björneke, red. Frihet
Arr: SSU och Ung vänster

5 kommentarer:

Anonym sa...

Heja Ali,

Jag kommer. Det ska bli spännande med lite socialistisk navelskådande och verklighetsflykt!

Mvh Nils Dacke

Anonym sa...

Att satsa på ideologi är nog rätt tänkt av vänstern.

Målet för er måste vara att komma tillbaka till den socialistiska högkonjuktur vi hade på 70-talet, då tom. Folkpartiet förordade löntagarfonder.

Men ändå känns socialismen som ideologi så dödsdömd. Hela världen ställer om mot mer marknadsekonomi. Asien fortsätter att liberaliseras och nu har även Afrika så sakta börjat slå in på den vägen, undantag Zimbabwe. Det är också bara en tidsfråga innan Kuba och Nordkorea faller.

Let's face it. En annan verklighet är inte möjlig.

Swimsuit Issue sa...

Varför bryr ni er då? Starta upp en egen blogg och gapa om hur underbart det är i den marknadsstyrda världen!? Mest för vår andras skull alltså, så vi slipper stöta på era meningslösa trissta kommentarer hela tiden.

Anonym sa...

Personligen tycker jag det är härligt att tokvänstern samlas och blir oense. HÄRLIGT!

Anonym sa...

Borgarpajasarna är bara avundsjuka för att de inte har något intellektuellt politisk diskussionsforum för att förändra världen till det bättre.

-De har inga intellektuella
-De har inga kompisar att diskutera med
-De vill inbilla sig att historien är slut och att socialismen är död
-De vill inte förändra världen till det bättre
-De tror inte att det går

Därför hänger dom här och kräks ut sin cynism, frustration och obegränsade dumhet, slösar bort sin tid på idéer de påstår inte har någon framtid.

tragiskt.