torsdag, november 15, 2007

ZC + VZ = CV

Jag tror väl i och för sig inte att Zaida Catalan hade behövt skriva en "debattartikel" om Venezuela för att vara välkommen hos mysborgerligheten, men nu när det är gjort, kan man ta och läsa Frasses totala nedmontering av texten. Även Erik Svensson skriver i ämnet.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det är synd om oss stackars svenskar som inte har en lika välutvecklad demokrati och ett bra samhälle som i Venezuela och på Kuba!

Anonym sa...

Jag foreslar att V bygger en mur runt sitt huvud-kontor inom vilka de kan aberopa sjalvstandighet och styra sin ekonomi hur bast det passar dem.
Lagg det i nara anknytning till en fabrik sa kan ni bygga ett sant dar lager som man far oliktankande att koncentrera sig.

Anonym sa...

Precis. Som Guantanamo bay.

Anonym sa...

Alexander X tre kommentarer....

Denna multipelpersonlighets-störde pojkrumsfascist skulle säkert föreslå en mur liknande den hans stam-fränder bygger i apartheidetnokratin "israel" och varför inte den som €U bygger mot den omvärld man suger ut och ockuperar.

En berlinmur mot alla "odemokratiska" demokratier som inte kan bombas till underkastelse, somlösgör sig ur världsbanken och IMFs NWO-fålla, vänta lite förresten, den finns ju redan där.....

Anonym sa...

Catalan är en förvirrad pajas i bästa fall annars försöker hon springa fascisthögerns ärenden.

Vad hon än försökt sig på är detta ett välkommet ställningstagande och exempel på "Miljöpartiets" hemvist i den politiska höger-vänsterskalan.

Anonym sa...

Varför är alla borgare så upprörda över vad som händer i Venezuela? Låt Chavez hållas istället, ju friare spelrum han får desto svårare blir det för kommunisterna att bortförklara smällen när den väl kommer. Socialismen är objektivt sett oduglig, och ju tydligare Venezuela får illustrera det desto bättre.

Anonym sa...

"Varför är alla borgare så upprörda över vad som händer i Venezuela? Låt Chavez hållas istället, ju friare spelrum han får desto svårare blir det för kommunisterna att bortförklara smällen när den väl kommer"

Chavez kan utan problem kunna rasera hela Venezuelas ekonomi, orsaka mass svalt och inbordes krig samt massavrattnignar och Vanstern skulle fortfarande bara skylla pa Bush, varldsbanken och McDonalds.

Anonym sa...

Låt Chavez hållas istället, ju friare spelrum han får desto svårare blir det för kommunisterna att bortförklara smällen när den väl kommer.

Tyvärr hjälper det inte. Tyskland efter andra världskriget var det ultimata experimentet.

Man hade ett folk - med samma språk, kultur, utvecklingsgrad och uppbackning av handelspartners med liknande ekonomiska system - och sen körde man "experimentet" i 40 år.

Om man inte efter detta fattar att en centralplanerad ekonomi inte fungerar så kommer inget Venezuela i världen att hjälpa. När korthuset faller ihop så kommer man skylla på fallande oljepris, USA och elaka kapitalister. Det är möjligt att en del av dagens Chavez-kramare om 10 år kommer ha lärt sig, men då finns det en ny naiv generation som vänsterpolitruckerna kan lura.

Det är ingen slump att ca 20% av förstagångsväljarna är vänsterpartister men bara 2% av pensionärerna.

Lennart Regebro sa...

Är det inte dags att erkänna att dom som kritiserade Chavez hade rätt?