tisdag, juni 03, 2008

Den nya dansmusiken

”Så rätt hon har, Rankka”, skriver Fredrick Federley, och länkar till Maria Rankka, som skrivit en text som går ut på att Fredrick Federley har rätt.

Det hela handlar om den djupt bisarra och exceptionellt farliga lag som regeringen nu driver igenom och som ska ge Försvarets radioanstalt rätt att avlyssna alla i Sverige hej vilt.

Federley har skaffat sig massa medietid genom att snacka aynrandskt tomt och högstämt om individuella friheter. Nu ska han troligen rösta för förslaget, så att det går igenom och den individuella friheten att slippa avlyssnas av staten blir åtgärdad.

Vilken slutsats drar nu Federley-Rankka av detta? Jo: Eftersom Fredrick Federley inte orkar utnyttja sin grundlagsfästa rätt att rösta mot Stasi-lagen, så bör vi införa mer personval, så att vi får ännu fler jippoister i parlamenten, en valdebatt där de stora inriktningsbesluten torktumlas väck, och en syn på politiken där ingen egentligen kan ställas till svars för något viktigt.

Under tiden vi väntar på detta, ska vi undvika att diskutera varför vi har en regering som vill ge repressiva myndigheter extraordinära befogenheter att kontrollera medborgarnas kommunikation, och istället tända ett ljus i våra hjärtan för Fredrick Federleys välbloggade inre kval.

Vilt och fräscht, typ

6 kommentarer:

Kurt sa...

Finland har personval, och är p g a det nu på väg in i en konstitutionell kris. Företagare har bildat hemliga föreningar för att finansiera valkampanjer åt enskilda borgerliga politiker. Och när det avslöjas, så fortsätter politikerna att ljuga och förneka.

Anonym sa...

ja, det är Stasi lagar. Det här är en av de viktigaste frågorna under mandatperioden. Stor cred till vänsterpartiet som röstar emot.

Om man röstar Ja till detta så kan man omöjligen kalla sig liberal framöver. Man har noll trovärdighet. Som jag ser det så måste Federley rösta Nej även om det skulle innebära att han blir utesluten ur sitt parti(vilket inte kommer ske, på sin höjd blir han placerad i "frysboxen"). Att Federley öht. sitter i riksdagen är för att så många liberaler la sin röst honom. Detta för att han skulle kunna rösta rätt vid sådana här tillfällen.

Är Federley liberal, i ordets sanna betydelse, eller bryr han sig bara om arbetsgivarens rättigheter, inte medborgarnas. Det lär vi få se.

Anonym sa...

Federley har jämfört lagförslaget med lagverket som underlättade tredje rikets genomförande.

Dock kommer Federley att rösta för det, eller om han är på busigt humör, lägga ned sin röst.

Jag känner personligen en stor trygghet i detta. Skulle förslaget komma upp att bygga koncentrationsläger i Hedemora så kommer Federley att på ett kraftfullt sätt lägga ned sin röst och kanske t o m skriva en insändare om det hela?

Pelle B

Anonym sa...

Jag hoppas att Federley åker ur riksdagen ifall han inte röstar NEJ. Röstar han inte NEJ är han en svikare.

Anonym sa...

Undersökning om hur dataövervakning förändrar människor.

Anonym sa...

Jo det ar patetiskt.

Och stor cred till V som sager nej.

Dety skall dock uppmarksammas att detta ar Socialdemokraternas forslag fran borjan men i smmanhanget ar det kanske inte sa viktigt.

Fredrik och andra liberalers trovardighet star har pa spel.

Hoppas att Fredrik som annars ar en vettig politiker tar fornuftet till fanga,


El Gordo