tisdag, december 09, 2008

Andra om rödgröna regeringsplaner

Jag har inte hunnit, och hinner inte heller nu, skriva något längre om de deklarerade samregeringsintentionerna för vänsterpartiet, socialdemokraterna och miljöpartiet. Men här är två resonerande texter som jag kan rekommendera:

* Erik Berg (approximation)
* Martin Hofverberg (konflikt)

Underhållande och upplysande satir kan man som vanligt läsa hos Badlands Hyena och Jan Björklund.


Spridda medieartiklar: [DN1][DN2][DN3][SvD1][SvD2][AB]

5 kommentarer:

Anonym sa...

"Jag har inte hunnit, och hinner inte heller nu, skriva något längre om de deklarerade samregeringsintentionerna för vänsterpartiet, socialdemokraterna och miljöpartiet"

Det är ingen fara Esbati. Koalitionen hinner med stor sannolikhet splittras innan du hinner skriva en analys av hur de ska kunna samarbeta..:-D

Anonym sa...

skön där Oliva!

en annan anledning till att Esbati kanske inte har hunnit är det faktum att han gång efter annan dissat MP och förklarat att det är ett borgerligt parti.

Anonym sa...

Att miljöpartiet är ett borgerligt parti torde stå klart för var och en som besitter ett minimum av politisk analysförmåga. Den som dessutom klarar av att hålla två (eller fler) tankar i huvudet samtidig förstår att mp trots detta kan vara en nödvändig del av en vänsterregering.

Micke sa...

Varför blir jag illamående när jag läser intervjun med "roddamedlärarministern" och vem ska lära honom innebörden i begreppet demokrati?

Anonym sa...

Fan Ali, du måste vara riktigt fundersam eftersom du dröjer evigheter med att kommentera att v för första gången ever har någon reell chans att vara med i regering. Känner du avsmak eller fantiserar du om ministerposter?