måndag, juni 15, 2009

Vad händer om det blir för många judar på stan?

Nej, det är inte fråga som är okej att dryfta vitt och brett. Och det är – naturligtvis – bra. Ingen vid sina sinnens fulla bruk kan hävda att besatthet med en sådan frågeställning är något annat än rasistisk. Men muslimers existens och fertilitet kan göras till ämne för offentlig ”debatt” – det nya ordet man kan använda när ”rashets” fått trista och gammalmodiga konnotationer.

Så här ser det ut på norska Dagbladets sajt idag. Ledaren för den rasistiska propagandasajten ”Human Rights Service” får då bli uttolkare av svaret på frågan om vad som skulle hända om muslimerna får för många barn. ”Norge kommer att underläggas Sharia”, säger hon. Och så får man rösta på om man ”håller med”.

För eller mot tokrasism? – Kör debatt!

(Jag fick också frågorna i enkäten, och svaren ligger här)

35 kommentarer:

Anonym sa...

Min blogg är en blogg för dig.

Tove sa...

Fullständigt sinnesrubbat hela grejen. Det finns ju bara rasistiska anledningar till att hålla en sån debatt levande!

Moa sa...

Oj, det där var nog det sjukaste jag sett på länge. Ser samhällsdebatten ut sådär i Norge? Jävligt skrämmande isåfall.

Juan Cole sa...

Den fullstendig sinnsyke islamofasistiske propagandist Ali Esbati driter i om hans helt i Iran tortureter og misshandler opposisjonen.
Den feige tufs har allerede innført sensur på sin blogg.

Clashes, Claims of Election Fraud in Iran

Mir-Hosein Mousavi, the reformist candidate who alleges that Friday's presidential election was stolen from him, was forced to cancel a planned nation-wide protest on Monday morning. Clashes had again broken out between pro-Mousavi demonstrators and Iranian police and paramilitaries on Sunday

Ylva sa...

Jag tycker också att det är en motbjudande "debatt". Samtidigt tycker jag att det är oärligt att jämföra med judar, som Ali gör.

1. Framstående islamiska ideologer talar de facto om övertagande av icke-muslimska samhällen. Man tala om jihad mot "dar al-harb", dvs de stridsfält där islam ännu inte råder.

2. Antalet judar i Norge är kanske under 8000. Antalet muslimer är kanske 10 eller 30 gånger större.

Debatten är vidrig, men om man bortser från sakskälen bakom (som uppenbarligen oroar breda lager av befolkningen) så kan man inte bekämpa rädslan.

Anonym sa...

Det förklarar ju i så fall den sinnessjuke sionisten som spammar skit på Norska här....

mohammed ali sa...

Det kriminelle regimet til Ali Esbatis helter i Iran bruker nå Macheter på sine politiske motstandere .

Vis meg dine venner og jeg skal fortelle hvem du er .

The street protests mount
A fresh report from the Iranian capital. The government uses machetes on the public, the public fights back.

Editor's note: For reasons of personal safety, the author chooses to remain anonymous.

By Anonymous

as-Salam wa al-Hurriya sa...

@Ylva;

Hade det, med din argumentation, varit ok att driva konspirationsteorier anno 1933 om judisk överhöghet i Norge ifall antalet judar i landet överstigit 100 000? Glöm inte att det var precis denna typ av 'debatt' som fördes i Polen, Tyskland, Österrike på 1920-talet, där det hävdades att judiska ledare planerade 'övertagande' av icke-judiska samhällen.

Anonym sa...

The machete (pronounced /məˈʃɛti/) is a large cleaver-like cutting tool. The blade is typically 50 to 60 centimetres (20 to 24 in) long and usually under 3 millimetres (0.12 in) thick. In the English language, an equivalent term is matchet,[1] though the name 'machete' is more commonly known

Ylva sa...

as-Salam,

Det är iofs en viss skillnad mellan att irrationellt anklaga folk för att sträva efter något slags övertagande, än att peka på just de islamiska ideologer som öppet säger att målet är att göra just det (att sprida islam och bli en majoritet).

Det är det som folk reagerar på.

Anonym sa...

SPAMFILTER ALI!!!!

...Om du nu inte vill drunkna bland sionistgalningarna.....

Röde Condoren sa...

Glöm inte heller att det idag, även i mainstream-medier, förs fram påståenden att muslimer är på väg att skapa ett "Eurabia". Antingen genom muslimska banker, invandring eller företag.

De rubbade svin som gärna pratar om Iran idag pratar ytterst ogärna om religiöst (kristet) förtryck i Latinamerika, USA och Afrika. Hyckleri.

mohammed ali sa...

De Röde islamofobimarkedsførerne drukner i sitt eget blod i Iran.

De falske propagandister vil løpe rundt i syd-amerika drepe politiske meningsmotstandere.

Fy faen for noen svin du omgir deg med Ali Esbati.

Mikael sa...

Inbilliar jag mig eller tycks inte fascistiseringen över lag gå snabbare och längre i de tidigare ockuperade länderna? Har man i så fall glömt sin historia eller gjorde man aldrig upp med kollaboratörerna? Jag lutar åt en kombination av båda i flera berörda länder.

Anonym sa...

Varför var du i Norge egentligen, Esbati?

Är det något i generna som gör att du dras till länder med oljetillgångar?
:-)

Trist att du alltmer sällan tycks skriva om socialism numera...

Hugo sa...

Det här blir inte populärt och säkerligen censurerat av Ali. Jag tycker muslimer skall invandra till Sverige på samma villkor som svenskar till ditt eget hemland Iran. Kanske något att fundera över åtminstone.

Anonym sa...

Hugo,

Ingen blir överraskad över att du som fascist även är rasist. Tack, tack. Du kan dra åt helvete nu.

ia sa...

Deppigt.

mrtn sa...

Jeg flippet totalt ut når jeg så den saken. Broren min har tatt initiativ til en ukes boikott av Dagbladet og Dagbladet.no som svar, og det har jeg tenkt meg å overholde, f.o.m. i morgen tidlig. Det er en god ide, selv om det ikke kommer til å gjøre så mye. De kommer kanskje til å falle et par hundre ekstra i opplag den uken.

I øvrig så er "Juan Cole" oppe i tråden over min gode venn "Senor Psyko Høyresidestalker" som ifølge IP-adressen bor på Hamar og er inne på bloggen min leeenge, og gjerne seint, seint på natten. Jeg kjenner ham igjen på den spesielle syntaksen. Søt og ufarlig, men litt høylytt.

Johan sa...

Roligt att alla hela tiden påstår att deras inlägg blir censurerade, när så uppenbart inte är fallet..

Min åsikt är att jag gärna ser att judiska företrädare i Sverige låter bli att försöka importera Mellanösternkonflikten hit. Det räcker väl med att man fördrivit folk från sina hemländer i Mellanöstern, ska man nu än en gång fördriva dem härifrån? Dags att vi i Sverige sätter resolut stopp för detta.

ia sa...

Nej, fy fan. Det var ju inte bara deppigt, det var så man vill gå och hänga sig. Hur kunde det bli så i Norge? Rena Danmark.

Hugo sa...

850 000 judar blev flyktingar 1948 i mellanöstern, konstigt att ingen pratar eller ens nämner denna folkgrupp.
Sanningen är inget av arabländerna vill ha de 650 000 palestinierna på flykt, i synnerhet inte Hamas Hizbollah och andra kriminella galningar. Jordanien slängde ut Arafat m fl, Libanon vill inte heller ha dem. Solidariteten inom arabvärlden är ett monumentalt hyckleri. Kanske Ahmedihjan kan ta sig an denna folkgrupp och ge dem en fristad istället?

Det vore enkelt för Egypten att återta Gaza och få den delen av konflikten ur världen. Varför vill de inte ens stöda sitt eget s k folk?

Det kräver ett sakligt svar från vänstern.

anonym sosseman sa...

Ali: Du är verkligen liberal på bästa sätt så gott som. Att du släpper in förolämpande tokstollar visar det. Jag håller med om att du kan skriva mer om socialism. Vi behöver fler visioner som är hyggligt konkreta, inte bara åtgärder mot sånt vi är mot.

Juan Cole: Tar du ens själv det du skriver på allvar?

Ylva: jag tycker du har poänger i din åtskillnad mellan muslimsk och judisk propaganda. Det är bra om vänsterfolk är de bästa på nyanser och komplexitet.

Anonym sa...

Hugo. Ditt svammel är pinsamt. Din "sak" skulle må bättre av om du censurerades.

Anonym sa...

Vad händer om det blir för många judar i PALESTINA?

Tenk på den du, sjakk matt.

Jan Banan sa...

Vel, noen av oss i Norge er rimelig satt ut over dette forsøket fra DB på å tjene penger på høyrepopulismen som raser for tiden.

Noen av oss er også klar for å jobbe for venstresiden uannsett hvor mange ganger en eller annen sint mann kaller oss "landssviker" eller "forræder".

mohammed ali sa...

Iran er desidert landet for Martin Grüner Larsen og andre misslykkede islamofobimarkedsførere .

Husk å ikke ta med fotoutstyr .

Hossein Nayebagha sa...

@Ylva

Du kan ju verkligen dra åt helvete. Vad nu 'framstående islamiska ideologer' har sagt får väl de stå för och inte en grupp muslimska barn framställda som ett gäng råttor?

Och vad FAN har antalet judar i Norge idag med saken att göra? Tanken på att minoritetsgruppen kan bli 'för många' är samma sak.

Suck. Jag vet inte vad som är värre. Rasistiska artiklar i tidningar eller att det alltid finns några fega rasister på nätet som ska på något sätt flika in en invändning när uppenbara övertramp avslöjas.

/Hossein,

Iransk 'muslijm' som snart flyttar in i en gård nära dig.

Och odlar potatis i din toalett.

The Key sa...

Ylva:
Med ditt resonemang borde resten av världen seriöst akta sig för alla kristna eftersom de i alla tider har ägnat sig åt att missionera och omvända hedningar för att "rädda" dem från synd och förstörelse.

as-Salam wa al-Hurriya sa...

@Ylva,

Analogin håller. Det luddiga argumentet om 'framstående islamiska ideologer' är slående likt hur man resonerade kring 'Sion Vises Protokoll' i antisemitismens Europa under tidigt 1900-tal. Föreställningen att den demografiska 5-kolonnen (på 1920-talet judarna, idag muslimerna) styrs som marionetter av en ljusskygg internationell ledning (med syfte att förstöra och dominera Västvärlden), och därmed utgör ett hot mot samhället i stort är i grund och botten en rasistisk företeelse.

Muslimer är inte nickedockor, det finns ingen islamistisk international och muslimer i Norge & Sverige är sinsemellan uppdelade efter politiska, ideologiska och religiösa linjer (för att inte tala om den extremt stora gruppen sekuläriserade muslimer). Likså som judarna i Europa under 1920-talet knappast var kompakt sionistiska, många av sionismens starkaste kritiker var judar och inom de judiska samhällena i Polen, Österrike, Ryssland fanns en uppsjö av konkurrerande politiska rörelser.

Hugo sa...

"Hugo. Ditt svammel är pinsamt. Din "sak" skulle må bättre av om du censurerades."

Ja, kanske det är så för det gäller att ha skygglapparna på och förneka verkligheten. Ensidigheten är närmast monumental när det gäller rapporteringen i Mellanöstern från vänsterns sida. Ett närmast patologiskt USA-hat ligger väl i botten kan tänka.

http://erixon.com/blogg/2009/06/arabvarldens-fortryck-av-palestinierna/

Hampus Eckerman sa...

Hugo, ljug inte så förbannat. Det är en ren och skär lögn att 850 000 judar skulle ha blivit flyktingar i mellanöstern 1948. Faktum är att man måste vara ett ohistoriskt nöt för att påstå något sådant.

850 000 är det totala antalet judar som levde i arabiska länder 1948, det är sant. Men man ska vara bra korkad om man tror att alla dessa flyttade 1948 eller ens att alla fördrevs.

Israel själv startade kampanjer för att få folk att flytta till Israel och många judar i arabländerna var sionister, på samma sätt som judarna i Polen. De flyttade oftast *mot* regimernas önskan.

I Jemen flyttade folk med det sionistiska projektet "Flygande Matta" och från Irak flyttade man enligt det israeliska initiativet operation Ezra och Nehemiah.

Judarna i Algeriet flyttade inte alls 1948 utan gjorde det som franska medborgare i samband med att landet blev självständigt. Marocko i sin tur valde att förbjuda judar från att utvandra, raka motsatsen till vad du påstår. Utvandringen där tog inte fart förrän på 60-talet.

Det är en extrem rasism att påstå att arabiska judar inte skulle varit delaktiga i det sionistiska projektet, att detta enbart var ett projekt för vita, österländska judar. Att påstå att endast de vita skulle trott på ett judiskt hemland i kolonialiseringen av Palestina.

Som Knesset-ledamoten Ran Cohen sa:

"Jag har detta att säga: Jag är ingen flykting. Jag kom för sionismens skull, för det drag som detta land utövar och för idén om återgäldande. Ingen ska få definiera mig som flykting."

Hugo sa...

Faktum kvarstår, flyktingar från Palestina har ingenstans att ta vägen, får inte ens medborgarskap i majoriteten av diktatoriska arabländer.
Vad gör du åt det?

Det vore en enkel sak för Egypten att återta Gaza, ingen sätter sig emot, minst av allt Israel.
Sanningen är att ingen vill ha att göra med det kriminella banditgänget Hamas. Punkt slut.

Hampus Eckerman sa...

Hugo, samma som alla gör. Jag arbetar för att Israel ska följa FN:s resolutioner om rätten för flyktingarna att återvända. Där står jag enig med Sveriges riksdag, Röda Korset, Amnesty, FN, Human Rights Watch och Rädda Barnen.

Du däremot ljuger och hittar på sagohistorier om judiska flyktingar. Rena påhitten. Samt kräver att andra länder ska tvätta Israels smutsiga byk.

Sentristen sa...

Denne bloggsiden viser så til de grader at vanviddet florerer på ytterste høyre og ytterste venstre.

Men ni har ju varandra. ;)