tisdag, december 08, 2009

3 x meta

1. Ser att jag återfinns på en liten norsk blogglista, med bland annat den trevliga motiveringen ”Godt funderte betraktninger som skaper grunnlag for økt forståelse og innsikt over gränsen”. Tack tack.

2. Och så är det ännu en sån där metatjänst, inflytande.se, som säger att den här bloggen (just nu) ”har plats 33 av 14108 rankade bloggar”. Det bygger på länkar alltså. Det är lite roligt, tycker jag. Jag bor ju inte i Sverige och bloggar inte på samma sätt som förut, både för att jag skriver mer i andra fora och för att jag disponerar tiden lite annorlunda. Men jag uppskattar förstås att så många fortfarande följer bloggen. Tack tack, igen.

3. När jag startade bloggen för snart fem år sedan (herregud!) var det primärt för att skriva för en mindre krets. Egentligen tyckte jag att det var ett bra alternativ till att spamma kamrater och bekanta med länkar till artiklar och annat skoj. Så jag tänkte från början att det huvudsakligen skulle vara en plats för tips och korta kommentarer. Det har förstås blivit mycket annat också, och det är en väldig styrka med bloggformatet tycker jag – att man både kan skriva kort och långt. Men, på senare tid har jag skött det mesta av detta med tips och kortkommentarer på twitter. Ibland kör jag det på bloggen också, men väldigt långt ifrån allt. Den som följer bloggen skulle alltså kunna ha utbyte av att följa eder ödmjuke bloggare på twitter. Om man inte vill bli någon twitter-typ, kan man se twitter-uppdateringarna här på bloggen, i högra marginalen.

2 kommentarer:

Ola Normann sa...

Menneskehjernen kan bare tenke i dimensjonen tid og rom. Men muslimene snevrer det inn enda mer, ved å tenke kun innenfor rammen av islam. Her i landet har jeg ikke hørt andre muslimer enn Rehmann-familien (Shabanas) som offentlig har kommet med tanker og ideer utenfor en islamsk ramme, men så er de vel også grundig utstøtt og fratatt ære i visse kretser. Ja, også Sara Azmeh Rasmussen, enda mer utstøtt. Samt noen iranske flyktninger selvfølgelig, som i grunnen er de eneste politiske flyktningene i klassisk forstand fra den delen av verden. Jeg er altså meget pessimistisk. Jeg tror at muslimene er så hjernevasket og indoktrinerte av sin religion at de faktisk ikke forstår hva vi mener når vi sier at religion er privat. De begriper det ikke. Bare denne ideen som Astid kommer med at de har mistet sin religionsfrihet i Norge fordi de ikke kan bære sine religiøse symboler overalt og i alle typer funksjoner. Mistet sin religionsfrihet i et land hvor alle kan tro hva de vil, der de til og med får pengestøtte over statsbudsjettet til sine menigheter! Og den grelle kontrasten til forfølgelsen av annerledes tenkende og andre religioner i muslimske land! Religionstvang, vil jeg kalle det muslimene driver med, også her i landet. Jeg har sitert Kipling før her på siten, og jeg gjør det igjen: West is west and east is east, and never the twain shall meet.

Ia sa...

Jag måste läsa en vettig människa, tänker jag ibland och surfar in på Esbati. Glad att du finns.