onsdag, december 02, 2009

And there was much rejoicing


Noterar för övrigt att Newsmills nya policy, "att vara platsen för personer med exklusiva kunskaper om det de skriver om", och därför publicera "enbart skribenter som har privata eller professionella erfarenheter", vidareutvecklas med artikeln "Schweiz visar vägen", skriven av Markus Ketolainen, vars exklusiva kunskap om och professionella erfarenhet i ämnet baseras på att han är "politiskt aktiv Sverigedemokrat boende i Haninge".

25 kommentarer:

Anonym sa...

Newsmill är ett skämt. Men visst är det ett kusligt fenomen det här med kommentatorsfältshögern! Jag läser ganska ofta på den här bloggen eftersom den är väl författad, har bra analyser och är väldigt rolig ibland. Däremot är det tröttsamt att läsa kommentarerna från högerkanten som allt som oftast håller väldigt låg nivå. Det är islamofascist hit och fascist dit. Men då är det ljusår bättre än kommentarerna på Newsmill. De är i princip oläsbara. Det går såklart att undra varför extremt gapig höger tar för sig som de gör på bloggar över hela det politiska spektrat? En annan fråga som dyker upp är ju varför de argumenterar så förtvivlat dåligt?

Pelle sa...

Häpnadsväckande forum det här newsmill. Om redaktörerna skulle orka läsa dravlet som åstadkommits i kommentarerna till den där artikeln skulle de nog inte va så stolta. Fast man vet ju aldrig med borgare.

Love sa...

Newsmill är liksom ett kusligt skämt. Jag blir full i skratt, arg och rädd - samtidigt!

freddy_v sa...

En iakttagelse helt i sin ordning. Jag får intrycket av att flertalet missar det viktiga i Esbatis artikel. Den mina kära sanningssägare, är oberoende av kommunist- och socialistargumentet. Bloggosfären har länge varit en nagel i ögat på Bonnierfamiljen, eftersom man har ansett att det är orättvist att enskilda bloggare inte har samma ansvar för det som publiceras som en stor nättidning. Oron över att förlora kontrollen över informationsflödet har därmed varit stor. Lösningen blev således Newsmill som är, jag citerar Esbati, ”den första stora sajten som kombinerar redaktörsdrivet och användargenererat innehåll”. Valet av debattörer ligger alltså helt på redaktionen, vilket på ett snyggt och fiffigt sätt löser alla Bonniers farhågor om ett nyhetsflöde som löper amok. Det finaste i kråksången är att samma redaktion nu kan erhålla "det stora journalistpriset", som delas ut årligen av, vänta nu kommer det, familjen Bonnier. Alla klappar händerna och hyllar yttrandefriheten. Vad kan vara mindre fördummande än det?

Karin sa...

Märklig bild du lagt upp, Ali. Omröstningen i artikeln du länkar till handlar ju om "Schweiz" -- inte om "islamofobi".

Men det kanske är frågan om ett bildmontage?

Johan sa...

Det är ju lätt att sitta och kommentera på Internet hela dagarna om man inte har ett jobb. En korrekt implementerad arbetslinje i vänsterpartistisk regi skulle döda SD på en vecka.

Ali Esbati sa...

Nej, Karin:

http://www.newsmill.se/artikel/2009/11/30/islamofobin-vaxer-dar-man-inte-moter-islam-i-vardagen

Anonym sa...

Gå inte in på Newsmill om man tycker det är så hemskt. Att de släpper in vem som helst är det som gör säjten kul. Från kommmunister kommer försvar av Nordkorea, från SD kommer rasistiska utlägg. Vanliga tidningar brukar inte släppa igenom sånt här. Att läsa tidningars debattsidor är som att gå på zoo, att läsa Newsmill är att vara ute i en galen jungel. Typ.

godzilla sa...

Det är väl inte själva Newsmill som är ett skämt? Det är väl snarare personerna som får komma till tals där som är ett skämt, men detta är ju själva grundtanken med Newsmill, en vidgad debatt inom ett demokratiskt ramverk. Att 73% av 191 personer känner sig "glada" inför islamofobi är väl knappast något representativt, personer med dessa åsikter tenderar väl att söka sig till urkällan av deras hemska samhälls och- människosyn.

Anonym sa...

Liberalmupparnas taktik är ju att precis som med reklam, skita ner kommentarsfälten så mycket som möjligt och fullständigt dränka dem med osammanhängande dravel för att tillintetgöra all form av civiliserad kommunikation.

Se bara på hur Alis kommentarer blivit! Här är rena tummelplatsen för allsköns ljusskygga haverister ur ultra och sionisthögern.

Voter.se sa...

Just finns en fråga uppe på Voter.se angående islamofobi. Lider vi av islamofobi? Går att embeda denna fråga till bloggen.

Sosialisten sa...

Navnet Ketolainen høres da mistenkelig usvensk ut. Dersom Sverigedemokraterna hadde styrt for noen generasjoner siden hadde han vel neppe vært i Sverige selv...

R sa...

Anonym 10:32: Shit, nog för att det finns galningar men alltså har du en länk till någon som försvarar Nordkorea? Det vill jag se. Jag har kallat mig kommunist större delen av mitt liv men aldrig stött på någon kommunist som försvarar Nordkorea tack och lov.

Anonym sa...

R: Se nedan

http://www.newsmill.se/artikel/2009/05/26/nordkorea-kan-bli-en-blomstrande-industrination

Som sagt, ribban för att få skriva på Newsmill är rätt låg.

Hugo sa...

Här kommer länken R sa

http://www.svenskkoreanska.se

Anonym sa...

"aldrig stött på någon kommunist som försvarar Nordkorea tack och lov"


Varsågod.

helge sa...

Det är väl klart att det finns kommunister som stödjer Nordkorea. Vet man inte det vet man ju absolut ingenting om vad kommunism över huvud taget är.

Anonym sa...

Voter.se skrev "Lider vi av islamofobi?" Ja inte fan njuter jag av den....

Anonym sa...

Vad vet de som stöder Nordkorea om kommunism? Marx sa vid nåt tillfälle angående en grupp anhängare till kommunismen och deras tolkning av den (ungefär)"är dom kommunister så är åtminstone inte jag det".

Jan Hårstad sa...

Det är väl klart att det finns kommunister som stödjer Nordkorea. Vet man inte det vet man ju absolut ingenting om vad kommunism över huvud taget är

Skal man le eller gråte ?

Om Walther Ulbricht-prisen og dens kandidater.


Først et lite tilbakeblikk: sommeren 1953 var det en folkelig oppstand i ØstBerlin som ble slått ned av tanks og politi. Stalinistene anført av Walther Ulbricht uttalte at folket hadde ikke vist seg verdig regjeringens tillitt.

Til dette bemerket Bertolt Brecht i et berømt dikt: "Hadde det ikke vært bedre om regjeringen oppløste folket og valgte seg et annet?"

Avdøde Sverre Udnæs som var gnistrende begavet film/teater/dramatiker-mann som døde altfor tidlig, pleide å si til meg at det måtte da være en misforståelse at jeg var inne i dette med proletariatets diktatur,maoistene. Det litt komiske med maoistene var at de romantiserte arbeiderklassen, tok også etter noen av dens snodige trekk.

Vel, dette er en menneskealder siden og dette proletariatets diktatur har overhodet ingenting felles med det Røde Borgerskapet som nå utgjør tankepolitiet i Norge. Skal jeg klandre meg selv for noe her i livet må det være at jeg så seint skjønte at generasjon Braanen og Marte Michelet driver med noe definitivt helt annet.

Stalinismen var statsbyråkratiets diktatur,nomenklaturet som ny herskende klasse.
Sjefen for den tyske stalinismen som bygget DDR,Walther Ulbricht,utgjør arketypen på denne mentaliteten: å gi diktat/direktiver om hva folket til enhver tid skal mene.

Avtalen mellom det Røde Borgerskapet og AP-staten ble sementert 2005 ved at de første allierte seg med AP under valgkampen med parolen "Sosialistisk Folkestyre". I disse kortene lå det at alle disse hundrevis av venstreorienterte institusjoner/aviser skulle få rikelig med subsidier såfremt Rødt/Klassekampen påtok seg oppgaven å kontrollere norsk venstreside, dvs fortrenge alt dissens-tankegods og alle "proletariatets diktatur"-folkene.

mohammed ali sa...

Ali Esbati håller på och censurerar och filtrerar när inte vi gör det.

And there was much rejoicing


Internet i Iran nede forud for protest

Oppositionen bebuder demonstrationer i Iran på mandag, og nu er internettet i landet af mystiske årsager gået ned. Der er næppe tale om "tekniske årsager"

Anonym sa...

Jag sökte av en tillfällighet på engelska ordet 'Muslims' på google och ett av de översta resultaten som kom upp var 'Mona Muslims kränkning av Sverige « Ilsken Medborgare'. Säger det något om den tid och det samhhälle vi lever i kanske?

Jan Hårstad sa...

Det marxistiske miljøet i Norge vokste fram med verdenskrigen 1 og oktoberrevolusjonen 1917.
Mot Dag var senteret, i Norges Kommunistiske Parti var det lite selvtenkning og mye partiloyalisme mot Moskva om man tenker utvikling av analyse/ideologi, etc

Mot Dag besto av overløpere fra overklassen som gjorde en kjempejobb med Arbeidernes Leksikon og innsatser på en rekke områder,helse,sosialt,idrett,etc Men fra Moskvaprosessene 1936-38 fikk disse en kalddusj og trakk seg mot Arbeiderpartiet. Etter krig nr 2 finner du de fleste Mot Dagere i statsadministrasjonen, embetsverk og akademica som AP-medlemmer.

Vi glemmer hvor fattig og bortgjemt provinsielt Norge var. Nils Johan Ruud, som utga det folkelige Magasinet for Alle,sier at det var først på 1920-tallet at det norske folk begynte å lese. Utvilsomt gjorde Mot Dagistene en heroisk jobb av generell folkeopplysning, mange flotte folk som havnet på Falstad og på Grini for innsatser mot okkupasjonen.

Grini
http://www.norgeslexi.com/krigslex/g/g2.html#grini-fangeleir
Falstad
http://falstadsenteret.no/1_hovedsider/fk/falstads_krigshistorie.htm

Men stort sett ble ikke Mot Dagistene rammet av Gerhardsens , mens det utløste mange tragedier av privat art blant medlemmene av Norges Kommunistiske Parti. Jeg er så gammel at jeg rakk å treffe dem.

http://no.wikipedia.org/wiki/Kråkerøy-talen
Moskvaprosessen i Amsterdam.

Jeg har jevnlig slengt med leppa og hevdet at de mest multikulturelle-religiøse fanatikerne i Norge drømte om å sette opp nye Moskvaprosesser(1936-38) hvor slike folk som Lars Gule,Braanen og Marte Michelet kunne opptre i rollen som Andrej Vysjinskij (Andrey Vyshinsky )som var Stalins anklager. Han brukte like mye skjellsord som Gule på sitt heteste.

Dette var ment halvt i alvor og halvt i spøk, men som jeg jevnlig påpeker også "Truth is stranger than fiction":
Klokka 9 onsdag 20 januar 2010 skal den fascistisk-nazistiske-trotskisten-gestapisten-rasisten,landsforræderen og svikeren GEERT WILDERS opp i skranken og stå til ansvar for sitt kjetteri. Som i Moskva-prossesene er dommen allerede skrevet før rettsforhandlingene begynner: Wilders skal knekkes!

Helt sikkert vil dette gi vårt hjemlige kobbel av Walther Ulbricht-stalinister blod på tann og her letes nå etter noen egnet person å føre fram for prosess. jeg spøker ikke, de er slik den gjengen.

Moskvaprosessene i 1936-38 var nyttige i den forstand at de klargjorde hvem som var oppegående i den norske nasjonen og de som var total troende eller hjernevasket.

Nå vil Moskvaprosessen i Amsterdam om bare få uker fortelle oss om det finnes noen oppegående i det "intellektuelle liv" i Norge, eller om alle sammen allerede må defineres som islamske dhimmier? Det skal bli spennende å se. Keep fasten seat belts.

mohammed ali sa...

"Lider vi av islamofobi?"
Det Iranske regimets uoffisielle talsmann Ali Esbati kan forklare oss hvorfor det er viktig å bygge høye islamske tårn i Sveits ?

http://politiken.dk/udland/article853122.ece

Iran er utilfreds med den schweiziske folkeafstemning, der i sidste weekend gav et flertal for at forbyde minareter på moskeer i alpelandet.

Manouchehr Mottaki, Irans udenrigsminister, har ifølge det iranske nyhedsbureau Irna ringet til sin kollega i Schweiz, Micheline Calmy-Rey, for at fortælle, hvad regeringen i Teheran mener om folkeafstemningen .


«Moskéene er våre brakker, kuplene våre hjelmer, minaretene våre bajonetter og de troende våre soldater». Dagens statsminister i Tyrkia, Recep Tayyip Erdogan, valgte å lese dette diktet av Ziya Gökalp den 12.12.1997, på et møte i Tyrkia

La oss håpe at Tyrkias medlemskap i EU vil bli betinget av at Tyrkia først befrir den delen av Kurdistan som Tyrkia fortsatt okkuperer og innrømmer de uttallige massedrap og folkemord som landet har utført i perioden 1900—1923 da de tyrkiske regimer myrdet mellom 3.6 og 4.3 millioner armenere, grekere, assyrere, nestorianere og andre kristne.[7] De må også komme med en uforbeholden beklagelse for folkemordet som de utførte på det arameiske folket i 1915—1917, da tyrkerne myrdet ca. 1,5 millioner kristne armenere.[8,9] Og sist men ikke minst innrømme det langvarige folkemordet som Tyrkia fortsatt utfører på det kurdiske folket. Likeledes må det stå et klart krav om menneskerettigheter til det tyrkiske folk. Bare da kan man vurdere hvorvidt man vil ha Tyrkia som medlem i EU.

Oleg sa...

Pusekatten George Galloway og hans venn Ali Esbati har andre oppgaver enn delta i feiringen av Årets diktatorpris ?

http://www.youtube.com/watch?v=ButQKpZ3uzg&feature=fvw

The Cat Incident (George Galloway)

9. desember kl 14.00 kårer norske og internasjonale studenter Årets Diktator i en kreativ prisutdeling på Universitetsplassen i Oslo. Årets diktatorpris går til verdens verste nålevende despot, for fremragende innsats i folkemord, tortur og generell undertrykkelse.

Robert Mugabe, Kim Jong-il, Ali Khamenei, og Than Shwe er blant de elleve kandidatene på listen, foreslått av internasjonale eksperter. Hvem av de elleve som blir årets diktator stemmes nå frem av Oslostudentene via facebook og direkte avstemning ved enkelte institutter. Mange tusen studenter har så langt avgitt sin stemme.

”Ideen bak prisen er å minne verden, som feirer internasjonal fred og Obama, på at folkemord og tortur fortsetter og at de skyldige forblir ustraffet,”