onsdag, mars 31, 2010

Tre lästips

1. Två snubbar från Svenskt Näringsliv presenterade i en debattartikel i Aftonbladet nyligen resultaten i ”rapport” som funnit att folk som är arbetslösa på hel- eller deltid, förtidspensionerade och långtidssjuka har färre lönearbetstimmar än höginkomsttagare. Av detta drar artikelförfattarna slutsatsen att låginkomsttagare har ”mer fritid”, samt, än mer överraskande, att Karl Marx hade fel, oklart om vad eller varför.

Aron Etzler lustmördar utspelet i en replik som avslutas så här:
Ska jag vara skadeglad över att Svenskt Näringsliv inte, trots alla sina miljarder, lyckats attrahera mer begåvade analytiker? Eller skall jag vara ledsen över att den här helt oseriösa rapporten fått utrymme? Jag är hellre det första. Fortsätt jobba, killar. Övertygar den här rapporten någon som inte redan tycker som ni, då äter jag upp min hatt. Håll er borta från det riktiga arbetslivet utanför tankesmedjor och Svenskt Näringsliv, bara. Det kommer att krossa er världsbild.
Läs hela!

2. Missa inte Dan Josefssons demontering av Expressens ”scoop” om Jan Guillou:
Expressens dokument visar alltså att Säpo hela tre gånger demonstrerat hur omöjligt det är att anklaga Guillou för att vara KGB-agent. Först 1967. Sedan på våren 1973 då anklagelsen enligt den statliga utredningen bara används som ett oseriöst svepskäl. Och så en gång till under IB-processen vintern 1973. Trots detta är Expressen 2009 så säker på Guillous skuld att man vågar skriva ”Guillou hemlig sovjetagent” på löpet. Det ska dock snart visa sig att Expressen egentligen är minst sagt osäker på sitt eget avslöjande.
Läs hela!

3. Marika Lindgren Åsbrink skriver om Socialstyrelsens rapport om ökade klyftor i Sverige och konstaterar:
Fattigdom smittar. Segregationen begränsar människors livschanser och människors frihet att själva forma sina liv.
Läs analysen! Och som bonusspår: Riksdagsledamoten Katarina Brännström (M) har också läst rapporten. Hennes slutsats: ”Inkomstskillnaderna i Sverige ökar – det är bra!”

3 kommentarer:

Simsalablunder sa...

Tre mycket bra lästips. Tackar!

Ia sa...

Ja! Barnarbete är också bra! Allting är bra! Bara det är dåligt.

Cthulhu sa...

Ia! Ia! Fthagn!